• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lietuvas prezidents Latvijas prezidentam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.1998., Nr. 228/229 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49344

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Stokholmas mērs Cēsīs un Rīgā

Vēl šajā numurā

07.08.1998., Nr. 228/229

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lietuvas prezidents

Latvijas prezidentam

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 6.augustā, saņēma Lietuvas Republikas prezidenta Valda Adamkus vēstuli, kurā uzsvērts, ka Lietuva vienmēr ir veltījusi un arī turpmāk veltīs lielu uzmanību apkārtējās vides jautājumiem. Vēstulē minēts, ka Lietuvas apkārtējai videi atvēlētās summas sasniedz gandrīz 50 procentus no visiem ārzemju kredītiem.

V.Adamkus pauž pārliecību, ka Būtiņģes projekts tiek celts saskaņā ar tehnoloģiju, kas nodrošina apkārtējās vides drošību, un salīdzinājumā ar citiem naftas termināliem Baltijas jūras piekrastē būs drošāks.

Vēstulē izteikts pieņēmums, ka bažas par potenciālo apdraudējumu apkārtējai videi dažos gadījumos ir negodīgas konkurences atspoguļojums.

Atbildot uz G.Ulmaņa vēstulē izteiktajiem priekšlikumiem par ESPO konvencijas par apkārtējās vides novērtējumu pārrobežu kontekstā ratifikāciju, V.Adamkus informē, ka šo dokumentu Lietuvas Seims drīz pabeigs apspriest un rudenī paredzēts to ratificēt.

V.Adamkus raksta, ka Lietuvas valsts attiecīgās institūcijas strādā un pauž pārliecību, ka drīz tiks parakstīta vienošanās par divpusējo sadarbību ESPO konvencijas prasību īstenošanā.

Lietuvas prezidents aicina Latviju turpināt sadarbību ar Lietuvu apkārtējās vides aizsardzības jomā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!