• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Valsts prezidents Ukrainas prezidenta viesis. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.08.1998., Nr. 228/229 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lietuvas prezidents Latvijas prezidentam

Vēl šajā numurā

07.08.1998., Nr. 228/229

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Valsts prezidents

Ukrainas prezidenta viesis

Šodien, 7.augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis neoficiālā vizītē apmeklē Ukrainu, kur tiksies ar Ukrainas prezidentu Leonīdu Kučmu. Abu valstu prezidenti pārrunās Latvijas un Ukrainas politisko un ekonomisko sadarbību, kā arī reģiona attīstības tendences un perspektīvas.

Latvijas un Ukrainas divpusējās attiecības raksturo aktīvs visu līmeņu politiskais dialogs un sekmīga abu valstu saimnieciskā sadarbība. Abām valstīm ir līdzīga izpratne par galvenajiem Eiropas un transatlantiskās sadarbības procesiem, kas balstās uz stingru demokrātijas un cilvēktiesību principu ievērošanu un katras valsts neatņemamām tiesībām pašai izvēlēties sev piemērotākos attīstības un drošības nodrošināšanas līdzekļus.

Jaltā G.Ulmanis pēc Ukrainas prezidenta uzaicinājuma piedalīsies viņa 60 gadu jubilejas svinībās. Abu valstu prezidentiem ir izveidojušās labas personiskās attiecības, kas, neapšaubāmi, labvēlīgi ietekmē Latvijas un Ukrainas divpusējo attiecību attīstību. Valsts prezidenta klātbūtne Ukrainas prezidenta lielajā jubilejā demonstrēs labās personiskās attiecības un abu prezidentu savstarpējo cieņu, kā arī simbolizēs Latvijas valsts atbalstu Ukrainas dziļākai iesaistei Eiropas un transatlantiskajā sadarbībā. G.Ulmanis vienmēr ir aktīvi atbalstījis sadarbības padziļināšanu starp Baltijas jūras un Melnās jūrs reģiona valstīm, kas ir nozīmīgs ieguldījums vienotas un nedalītas jaunās Eiropas veidošanā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!