• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai nauda ir tīra. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.1998., Nr. 235/236 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49401

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lai nauda ir tīra (turpinājums)

Vēl šajā numurā

14.08.1998., Nr. 235/236

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sarunas. Intervijas

Lai nauda ir tīra

Viesturs Burkāns, LR Prokuratūras pārraudzībā esošā Noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas novēršanas dienesta priekšnieks, — "Latvijas Vēstnesim"

— Šī gada 6. janvārī Valsts prezidents izsludināja likumu "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu", kurā vairākas nodaļas un panti veltīti speciāli izveidotas valsts institūcijas — Kontroles dienesta — statusam, uzdevumiem un tiesībām. Šis likums stājās spēkā 1. jūnijā, un tādējādi darbu bija jāuzsāk arī minētajam Kontroles dienestam. Pastāstiet, lūdzu, par jūsu vadītās iestādes pirmajiem soļiem!

— Noziedzīgi iegūto līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests darbu sācis likumā noteiktajā termiņā. Kontroles dienests ir Prokuratūras pārraudzībā, ko realizē ģenerālprokurors un īpaši pilnvaroti prokurori. Dienestam ir savs budžets, konts bankā, zīmogs un citi juridiskas personas atribūti. Pēc paredzētajiem štatiem Kontroles dienestā būs jāstrādā 14 darbiniekiem, neskaitot tehnisko personālu. Pašlaik (mūsu saruna notika 11. augustā — R.B. ) esam pieci, vairāki kandidāti tiek izraudzīti, bet tā kā šī dienesta darbiniekiem izvirzītas īpašas prasības, kādas minētas likumā: "Par valsts noslēpumu", šo pārbaudi veic Satversmes aizsardzības birojs, tad šis ir ilgāks process. Tomēr arī patlaban spējam nodrošināt pilnasinīgu iestādes darbu. Daļēji esam apgādāti ar datoriem un citu tehnisko aprīkojumu. Uzsākts darbs, pieslēdzoties datu bāzēm, to skaitā, lai apgūtu to likumdošanu, kas pastāv Latvijas Republikā. Īpaši svarīgi, lai būtu pieejama tā likumdošanas bāze, kas regulē mūsu darbības jomu. Faktiski par aptuveni 90 procentiem šī bāze jau mums ir.

— Kādi likumi ir jūsu darbības pastiprinātas uzmanības lokā, tas ir, kuri saistīti ar šo naudas atmazgāšanas jomu?

— Vispirms jau sākumā minētais likums "Par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanu" jeb tā dēvētais "jumta" likums. Lai būtu saskaņotība, grozījumi izdarīti arī citos tiesību aktos.

Piemēram, šī gada 29. aprīlī tika pieņemti grozījumi Prokuratūras likumā — konkrēti 5a nodaļa paredz: Prokuratūras pārraudzībā var atrasties valsts iestādes, kas veicina kriminālprocesā paredzēto uzdevumu veikšanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!