• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Bērnu zīmējumos - pasaule. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1998., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49501

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas ekonomika: vakar, šodien, rīt

Vēl šajā numurā

27.08.1998., Nr. 246/247

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Bērnu zīmējumos — pasaule

Lai attīstītu bērnos un jauniešos ekoloģisko domāšanu un rosinātu viņu interesi par kultūru, Rīgas Mākslas skola par godu Rīgas 800 gadu jubilejai sāk starptautisku projektu "Visapkārt ūdens". 19.augustā žurnālisti varēja iepazīties ar darbiem, kas iesniegti IV Starptautiskajai bērnu un jauniešu mākslas izstādei "Visapkārt smilšu kalni, pati Rīga ūdenī", kas no 18.septembta līdz 11.oktobrim būs skatāma Rīgas izstāžu zālē Arsenāls.

Plašajā projektā piedalās 20 valstu bērni un jaunieši vecumā no 6 līdz 18 gadiem. Ekspozīciju papildinās arī Latvijas vizuālās mākslas festivāla "Nāc un vizi varavīksnē!" laureātu darbi.

Projektu atbalsta Starptautiskā mākslas izglītotāju apvienība (InSEA), un tas tiek veidots sadarbībā ar Latvijas Mākslas muzeju apvienoto direkciju, Kultūras ministrijas Kultūrizglītības centru, Izglītības ministrijas Jaunatnes iniciatīvu centru, Latvijas Mākslas skolotāju apvienību. Izstādes laikā visos pilsētas mākslas muzejos notiks bērnu un jauniešu darbu izstādes, iepazīstināšana ar muzeju kolekcijām, klasiķu darbu kopēšana un citi pasākumi.

Turpinot šo projektu, 2001.gadā Rīgā paredzēta V Starptautiskā bērnu un jauniešu mākslas izstāde "Mana pilsēta" ar centrālo ekspozīciju "Rīga — pasaules pilsētu saimē".

Projekta mērķis ir veicināt Latvijas kontaktus kultūrā ar citām pasaules valstīm un pilsētām, vienlaicīgi apliecinot gan mūsu kultūras savdabību, gan tās kopību un piederību pasaules kultūrai. Projektā tiek akcentētas tādas aktuālas tēmas kā vides ekoloģija un pasaules pilsētu kultūrvēsturiskais mantojums bērnu un jauniešu skatījumā. Projekta vadītāja ir Rīgas Mākslas skolas direktore māksliniece Māra Muižniece.

Septembrī Latvijas bērni piedalīsies Zviedrijas ceļojošo izstāžu starptautiskajā projektā "Kā sauksi, tā atbalsosies". Projektā piedalās visu Baltijas jūras valstu bērni un jaunieši. Pirmo reizi viņu mākslas darbi tiks iekļauti interaktīvajā virtuālās mākslas ekspozīcijā Internetā un vienlaicīgi būs apskatāmi visās projekta dalībvalstīs. Ekspozīcijas laikā izstādes dalībnieki iesaistīsies dialogā un domu apmaiņā ar elektroniskā pasta starpniecību.

Novembrī Zviedrijas projekta "Stokholma — Eiropas kultūras galvaspilsēta 1998.gadā" ietvaros sāksies projekts "Bērni taisa filmu". Taps piecas minūtes gara animācijas filma, kuras pirmizrāde notiks Stokholmā.

Nākamajā vasarā tiks organizēta 2. starptautiskā jauniešu mākslas nometne, gatavojoties starptautiskajai izstādei "Mana pilsēta".

Līdz 1999.gadam turpināsies 1997.gadā uzsāktais projekts "Reiz Vilhelms Purvītis..." — bērnu un jauniešu veidotā dokumentālā video — animācijas filma par pirmo Rīgas pilsētas Mākslas skolu un tās vēsturiskās mantinieces Rīgas Mākslas skolas darbību mūsdienās. Balstoties uz vēsturiskiem dokumentiem, Vilhelms Purvītis filmā tiks parādīts kā progresīvo mākslas izglītības tradīciju veidotājs un jauna tipa mākslas skolas ēkas projekta autors.

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

B1.JPG (19624 BYTES)
Rīgas mākslas skolas direktore māksliniece Māra Muižniece

B2.JPG (27496 BYTES)
Indijas bērnu zīmējums

B3.JPG (27945 BYTES)
Austrālijas bērnu zīmējums

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!