• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents: - tiekoties ar Opermūzikas svētku rīkotājiem - sarunā ar Sporta pārvaldes vadītāju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 27.08.1998., Nr. 246/247 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49503

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts vadībā vakar Par cenām un samaksu

Vēl šajā numurā

27.08.1998., Nr. 246/247

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— tiekoties ar Opermūzikas svētku rīkotājiem

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 26. augustā, tikās ar 6. Opermūzikas svētku rīkotājiem un atbalstītājiem — Daini Kalnu, Lolitu Cauku, Aleksandru Viļumani, Tāli Puķīti, Artūru Lieģi un Viktoru Kulbergu.

Valsts prezidents pateicās viesiem par neizsīkstošo uzņēmību, radošajiem panākumiem un organizatorisko darbu, un īpašas gaisotnes radīšanu, rīkojot svētkus, kas Latvijas vārdu un opermākslu dara pazīstamu pasaules kultūras apritē.

Sarunas dalībnieki diskutēja par to, ciktāl valstij būtu jāiesaistās šo svētku rīkošanā. Valsts prezidents izteica viedokli, ka šim pasākumam arī turpmāk vajadzētu būt privātu personu rīkotam, kurā valsts iesaistītos tikai daļēji.

D.Kalns pateicās G.Ulmanim par izrādīto interesi, tiekoties ar svētku rīktoājiem. Valsts prezidents sacīja, ka D.Kalns ir lielisks piemērs tam, ka cilvēks no citas sfēras var radīt operas svētkus, kas Latvijā rod arvien lielāku atbalstu. Opermūzikas svētki, pēc G.Ulmaņa sacītā, no jauna apliecināja, ka Latvija ir perspektīva valsts ar labu, gudru tautu, kas prot novērtēt šādu iniciatīvu.

— sarunā ar Sporta pārvaldes vadītāju

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 26.augustā, tikās ar Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta pārvaldes priekšsēdētāju Eināru Fogeli.

Sarunas laikā tika spriests par Latvijas komandas sniegumu Eiropas čempionātā Budapeštā. G.Ulmanis izteica zināmu satraukumu par Latvijas sportistu rezultātiem, kas kopumā ir viduvēji. Valsts prezidents interesējās par sportistu, treneru, Vieglatlētikas federācijas un Sporta pārvaldes savstarpējo darbu, psiholoģisko klimatu Latvijas komandā, kas varēja būt viens no cēloņiem sportistu ne tik labajiem startiem, jo, pēc Valsts prezidenta domām, tehniski sportisti bija labi sagatavoti. Par to liecināja arī Valsts prezidenta kausa sacensības šovasar Valmierā, kur vairāki vieglatlēti parādīja ļoti atzīstamu sniegumu.

G.Ulmanis un E.Fogelis pārrunāja Vienības brauciena organizēšanas gaitu.

Kā velobrauciena rīcības komitejas vadītājs Valsts prezidents aicina visus velosporta cienītājus iesaistīties braucienā. E.Fogelis informēja, ka aicinājums piedalīties ir nosūtīts visām skolu valdēm, lai aktīvi iesaistītu arī jauniešus braucienā no Rīgas pils līdz Berģu kalnam. Pēc Sporta pārvaldes vadītāja sacītā, cilvēki aktīvi piesakās velobraucienam.

Valsts prezidents ir iecerējis Vienības braucienā pasniegt trīs kausus: ātrākajam sportistam 85 km distancē, 35 km distancē, kā arī kuplākajai ģimenei, kas piedalīsies braucienā.

Sarunā Valsts prezidents izteica priekšlikumu rīkot Vienības braucienu kā vienu no Latvijas neatkarības 80. gadskārtas svinību pasākumiem, neņemot vērā priekšvēlēšanu gaisotni. G.Ulmanis, kurš pats piedalīsies braucienā, aicina piedalīties arī politiķus, ministrus, zinātniekus, māksliniekus un citus interesentus.

Latvijas riteņbraucēju vienības ideja pieder divu Olimpisko spēļu (1924. un 1928.g.) dalībniekam riteņbraukšanā Robertam Plūmem. Ideja patika Valsts prezidentam Kārlim Ulmanim, un 1936.gadā tika pulcēti riteņbraucēji, lai sešās dažādās klasēs cīnītos par goda balvām. Vienības brauciens, nu jau ar 5.kārtas numuru, tika atjaunots 1995.gadā.

Šogad notiks 8.Vienības brauciens.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!