• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Sākot jaunu laika skaitīšanu Latvijas un Krievijas attiecībās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1998., Nr. 249/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49538

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākot jaunu laika skaitīšanu Latvijas un Krievijas attiecībās (turpinājums)

Vēl šajā numurā

01.09.1998., Nr. 249/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Sākot jaunu laika skaitīšanu

Latvijas un Krievijas attiecībās

Vakar, 31.augustā, Skrundā pie namiem bija izkārts Latvijas Republikas sarkanbaltsarkanais karogs, atzīmējot dienu, kad saskaņā ar Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas starpvalstu līgumu tika apturēta Krievijas radiolokatora darbība Skrundā.

Svarīgajam notikumam bija veltīta preses konference Skrundas kultūras namā, kurā Latvijas pusi pārstāvēja ārlietu ministrs Valdis Birkavs, bijušais Latvijas delegācijas vadītājs sarunās ar Krieviju par bijušā PSRS karaspēka izvešanu, tagad Latvijas vēstnieks Austrijā un vēl vairākās valstīs Mārtiņš Virsis un mūsu valsts pilnvarotais sarunās ar Krievijas pusi par Skrundas radiolokatora darbības izbeigšanu Edgars Skuja. Krievijas pusi preses konferencē pārstāvēja kaimiņvalsts stratēģiskā raķešu karaspēka galvenā štāba priekšnieka vietnieks ģenerālleitnants Aleksandrs Kozlovs, kosmiskās aizsardzības karaspēka galvenā štāba priekšnieka vietnieks ģenerālmajors Aleksandrs Šiškins un Krievijas puses pilnvarotais sarunās ar Latviju pulkvedis Aleksandrs Ņikitins.

Ārlietu ministrs Valdis Birkavs , ievadot preses konferenci, atzīmēja:

"Šī ir liela diena. Gan Skrundas un apkārtējo pagastu ļaudīm, gan Latvijai un Krievijai, gan arī pasaules sabiedrībai. Ir ļoti svarīgi, ka kopā ar EDSO valstīm 1994.gadā tika panākta līguma parakstīšana. Smags un grūts kompromiss par Skrundas radiolokatora darbības pārtraukšanu un vēlāk nojaukšanu.

Šis ir laiks, kad piepildās līgumi. Man jāatzīst un jāsaka, ka Krievijas puse visā šī līguma sadarbības posmā precīzi un korekti pildīja savas saistības. Skrundas radiolokatora darbības izbeigšana iesāk arī jaunu posmu Latvijas un Krievijas attiecībās. Tāpat kā tas bija 1994. gada 30.aprīlī, kad arī mēs sākam jauno posmu mūsu valstu attiecībās. Notikumu attīstība rāda, ka līgumu noslēgšana un to precīza izpilde bija ieguldījums Latvijas ilgtermiņa attīstībā un pilnībā atbilda mūsu valsts nacionālajām interesēm. Un visa tā pretestība vai neizpratne, vai pat apzināta maldināšana, ka mums šie līgumi nav vajadzīgi, ir palikusi pagātnē. Skrundas un apkārtējo pagastu iedzīvotājiem šī ir diena, kad izkārti valsts karogi. Es pateicos rajona vadībai par šo lēmumu, jo tiešām šis ir laiks, kurā mēs pabeidzam, kā mēs bieži mēdzam teikt, mūsu valstī Otro pasaules karu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!