• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pie Valsts prezidenta:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1998., Nr. 249/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49539

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs:

Vēl šajā numurā

01.09.1998., Nr. 249/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pie Valsts prezidenta:

TB/LNNK partijas vadītāji

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Sarunā ar Valsts prezidentu — Jānis Straume, Māris Grīnblats un Juris Dobelis

Vakar, 31.augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar partijas TB/LNNK pārstāvjiem, lai pārrunātu pilsonības jautājumu un citas aktualitātes.

Valsts prezidents uzsvēra, ka referendums ir demokrātijas izpausme un tā jārespektē, taču grozījumi Pilsonības likumā ir nepieciešami sabiedrības integrācijas procesam. Valsts prezidents runāja par to, ka jāveicina valsts valodas apguve, turklāt arī privātskolās. G.Ulmanis pauda viedokli, ka grozījumi Pilsonības likumā nekādā veidā neapdraudēs latviešu valodu, ja būs labi izstrādāts izglītības un valodas likums. Valsts prezidents vēlējās uzzināt, kādu partija redz valsts attīstības perspektīvu, ja referendumā tiks noraidīti grozījumi Pilsonības likumā, kā par to iestājas TB/LNNK.

G.Ulmanis izteica viedokli, ka sabiedrības integrācija ir Latvijas sabiedrības interesēs, veidojot drošu, stabilu valsti un tai integrējoties Eiropas Savienībā.

TB/LNNK pārstāvji bija vienisprātis ar Valsts prezidentu, ka nav bijis pietiekami plašs dialogs ar sabiedrību par Pilsonības likuma grozījumu būtību.

Sarunā pārrunāta arī nepieciešamība valsts aizsardzības vajadzībām atvēlēt vismaz vienu procentu no iekšzemes kopprodukta, kā arī tas, ka šobrīd politiskās partijas gandrīz nepiedalās Latvijas valsts astoņdesmitgades svinību sagatavošanā.

Šī bija Valsts prezidenta kārtējā tikšanās ar kādu no lielākajām partijām, ar kuru tiek pārspriesti pilsonības jautājumi un citas aktualitātes.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!