• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1998., Nr. 249/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49543

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sākot jaunu laika skaitīšanu Latvijas un Krievijas attiecībās

Vēl šajā numurā

01.09.1998., Nr. 249/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs:

— atvadoties no Čehijas vēstnieces Latvijā

Piektdien, 28.augustā, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Jaroslavu Jeslinkovu, kas bija ieradusies Saeimā atvadu vizītē.

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka vēstnieces darbības laikā Latvijai un Čehijai bijuši aktīvi politiskie un ekonomiskie kontakti. Latvijai ar Čehiju ir noslēgti visi ekonomiskie pamatlīgumi, bet vairāki divpusējās sadarbības veicināšanai nozīmīgi līgumi tiek gatavoti parakstīšanai. A.Čepānis izteica cerību, ka to parakstīšana un ratificēšana notiks vistuvākajā laikā.

Saeimas priekšsēdētājs pateicās J.Jeslinkovai par Čehijas sniegto atbalstu laikā, kad Latvija izjuta Krievijas spiedienu. Tas, kā uzsvēra A.Čepānis, liecina par Čehijas ārpolitikas augsto morāli.

Atceroties savu ierašanos Latvijā pirms gandrīz sešiem gadiem, J.Jeslinkova sacīja: "Man radās iespaids, ka esmu ieradusies valstī, kas tikko atgūstas pēc klīniskās nāves." Viņa atzīmēja ārkārtīgi straujās pārmaiņas, kuru rezultātā, viņasprāt, Latvija ir pārtapusi par valsti, kas apzinās savu vērtību un kam ir sava vieta Eiropas sabiedrībā. Vēstniece J.Jeslinkova novēlēja Latvijai sasniegt visus izvirzītos mērķus un solīja savas valsts atbalstu Latvijas iestājai Eiropas un transatlantiskajās struktūrās.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!