• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1998., Nr. 249/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49544

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ziemeļatlantijas līgums

Vēl šajā numurā

01.09.1998., Nr. 249/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— sarunā ar CVK priekšsēdētāju

Piektdien, 28.augustā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāju Arni Cimdaru.

A.Cimdars iepazīstināja Valsts prezidentu ar parakstu vākšanas par referenduma nepieciešamību jautājumā par grozījumiem Pilsonības likumā oficiālajiem rezultātiem, par referendumam izvēlētā datuma — 3.oktobra — atbilstību "Likumam par tautas nobalsošanu", kā arī informēja par referendumā uzdodamā jautājuma formulējuma izvēles aspektiem. Valsts prezidents un CVK priekšsēdētājs pārrunāja arī referenduma un vēlēšanu organizatoriskos aspektus.

— tiekoties ar Latvijas vēstnieku Norvēģijā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis vakar, 31.augustā, tikās ar Latvijas Republikas vēstnieku Norvēģijā Valdi Krastiņu.

Sarunas gaitā pārrunāta gaidāmā Norvēģijas karaļpāra vizīte Latvijā.

Valsts prezidents uzsvēra, ka Norvēģijas karaļpāra vizīte tiek augstu vērtēta kā vēsturisks notikums abu valstu attiecībās.

G.Ulmanis un V.Krastiņš apspriedās par iespējām veidot vēl ciešākas divpusējās sadarbības saites starp Latviju un Norvēģiju Baltijas jūras valstu padomes ietvaros, kā arī izglītībā un ekonomikā.

Vēstnieks informēja Valsts prezidentu par politikas un ekonomikas aktualitātēm Norvēģijā.

G.Ulmanis un V.Krastiņš sarunā uzsvēra, ka jaunas iespējas Latvijas un Norvēģijas attiecībās varētu nodrošināt tieša gaisa satiksme starp Rīgu un Oslo.

— tiekoties ar Norvēģijas vēstnieku Latvijā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis piektdien, 28. augustā, tikās ar Norvēģijas vēstnieku Latvijā Knutu Torasenu ( Knut Tųraasen ).

Valsts prezidents un vēstnieks apsprieda gaidāmo Norvēģijas karaļpāra vizīti Latvijā 2. un 3. septembrī.

G.Ulmanis sacīja, ka šī vizīte ir liels notikums Latvijā un iezīmēs jaunu, spožu lappusi mūsu valsts un Norvēģijas attiecībās. Viņš augstu novērtēja līdzšinējo abu valstu sadarbību, atzīmējot Norvēģijas ieguldījumu Latvijas tirdzniecībā, ekonomikā, izglītībā un kultūrā. Valsts prezidents uzsvēra, ka nākotnē abu valstu attiecībās viens no galvenajiem virzieniem būs sadarbība izglītības, kā arī aizsardzības jomā.

K.Torasens sacīja, ka par lieliskiem abu valstu sadarbības piemēriem varētu nosaukt Valmieras augstskolu un Valmieras cietumu, kuriem ir partneri Norvēģijā.

Valsts prezidents izteica īpašu prieku par Tūra Heijerdāla ciemošanos Latvijā Norvēģijas karaļpāra vizītes laikā.

— atvadoties no Čehijas vēstnieces Latvijā

Piektdien, 28.augustā, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa atvadu vizītē ieradās Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jaroslava Jeslinkova (Jaroslava Jeslinkovį) .

Valsts prezidents pateicās vēstniecei par paveikto abu valstu sadarbības veicināšanā un izteica pārliecību, ka arī turpmāk aktīvi tiks veidoti ekonomiskie sakari un attīstīsies sadarbība izglītībā, kultūrā un mākslā.

Čehijas vēstniece Latvijā J.Jeslinkova uzsvēra, ka Čehija atbalsta Latvijas iesaistīšanos Eiropas un transatlantiskajās struktūrās un ir ieinteresēta plašāk attīstīt abu valstu sadarbību.

Pārrunājot Latvijas iekšpolitisko situāciju, G.Ulmanis pauda viedokli: parakstu vākšanas par referendumu rezultāti liecina par to, ka liela daļa sabiedrības ir norūpējusies par valsts valodas likteni. Sarunā tika uzsvērts, ka Eiropas politiķu ieteikumi ir vērsti uz integrētas sabiedrības veidošanas veicināšanu Latvijā un politiķiem ir jāizvērtē, kā sasniegt kopējo vēlamo mērķi — stipras un drošas sabiedrības pastāvēšanu Latvijā. Sarunā pausta arī atziņa, ka detalizētāk jāskaidro Pilsonības likuma grozījumu būtība.

Valsts prezidenta preses dienests

Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!