• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 31.augusta sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.1998., Nr. 249/250 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49549

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 31.augusta sēdē (turpinājums) Ministru kabineta Komitejas 31.augusta sēdē Pēc Ministru kabineta 31.augusta sēdes Ministru kabineta Komitejas 31.augusta sēdē

Vēl šajā numurā

01.09.1998., Nr. 249/250

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdibā

Ministru kabineta 31.augusta sēdē

Akceptēti "Noteikumi par būvprakses sertifikātiem", kuri nosaka kārtību, kādā fiziskajām personām piešķir, reģistrē un anulē būvprakses sertifikātus. Noteikts, ka fiziskā persona drīkst darboties vienā vai vairākās Būvniecības likuma 8.pantā noteiktajās jomās, ja tā ir saņēmusi atbilstošu būvprakses sertifikātu. Persona var pretendēt uz būvprakses sertifikāta saņemšanu, ja tā ir ieguvusi augstāko vai vidējo tehnisko izglītību arhitektūras, būvniecības vai ģeotehnikas specialitātē un atbilst noteikumu pielikumā minētajām prasībām.

Akceptēts rīkojums "Par pilnvarām izsniegt būvprakses sertifikātus reglamentētajā sfērā", kurš paredz pilnvarot būvspeciālistu profesionālās atbilstības novērtēšanas reglamentētajā sfērā šādas institūcijas: bez peļņas organizāciju "Latvijas Būvinženieru savienība"; bezpeļņas organizāciju "Latvijas Arhitektu savienība"; bezpeļņas organizāciju "Latvijas Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas inženieru savienība"; bezpeļņas organizācija "Latvijas Jūrniecības savienība"; bezpeļņas organizācija "Latvijas Melioratoru biedrība" un bezpeļņas organizācija "Latvijas Ģeotehniķu savienība". Noteikts, ka minētajām institūcijām līdz 1999.gada 31.jūnijam jāakreditējas Latvijas Nacionālajā akreditācijas birojā LATAK.

Akceptēts rīkojums "Par nekustamo īpašumu Ventspilī, Ganību ielā 154", kurš paredz saglabāt valsts īpašumā un nodot bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Ceļu satiksmes drošības direkcija" valdījumā nekustamo īpašumu — vienstāva mūra ēku un zemesgabalu 6978 m2 platībā — Ventspilī, Ganību ielā 154.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas pilsonība piešķirta 207 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 18 viņu nepilngadīgiem bērniem.

Akceptēti "Veterinārie noteikumi dzīvnieku kaušanai un kautproduktu ieguvei lieljaudas kautuvēs", kuri nosaka veterinārās prasības govju, aitu, kazu, cūku, zirgu un fermā audzētu savvaļas pārnadžu kaušanai un kautproduktu ieguvei lieljaudas kautuvēs, lai iegūto produkciju varētu realizēt Latvijas teritorijā un eksportēt saskaņā ar importētājvalsts prasībām. Noteikts, ka lieljaudas kautuve ir šo noteikumu prasībām atbilstošs kautproduktu ieguves uzņēmums, kurā ir attiecīgs aprīkojums un kura jauda pārsniedz 20 dzīvnieku vienību nedēļā un 1000 dzīvnieku vienību gadā.

Akceptēti "Noteikumi par balto cukuru", kuri nosaka obligātās nekaitīguma prasības, kvalitātes prasības, marķējuma un higiēnas prasības baltajam cukuram. Noteikts, ka baltais cukurs ir pārtikas produkts, kas sastāv no attīrītas un kristalizētas saharozes un atbilst noteikumu pielikumos (Obligātās nekaitīguma prasības baltajam cukuram; Pieļaujamais toksisko elementu daudzums un Baltā cukura mikrobioloģiskie rādītāji; Kvalitātes prasības baltajam cukuram) noteiktajām prasībām. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.janvāri.

Akceptēti noteikumi "Valsts metroloģiskās inspekcijas nolikums", kuri nosaka, ka Valsts metroloģiskā inspekcija ir Ekonomikas ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde, kas veic valsts metroloģisko uzraudzību reglamentētās metroloģijas jomā. Inspekcijas funkcijas ir uzraudzīt : mērvienību un to apzīmējumu pareizu lietošanu; mērīšanas līdzekļu verificēšanas periodiskuma un ekspluatācijas noteikumu ievērošanu; mērīšanas līdzekļu tipa apstiprināšanas noteikumu ievērošanu, kā arī mērīšanas līdzekļu realizācijas un remonta noteikumu ievērošanu; mērīšanas procesu pareizu izpildi; mērījumu rezultātu pareizu noformēšanu un realizācijai paredzēto fasēto preču norādītā daudzuma un tā apzīmējuma atbilstību tehnisko noteikumu un standartu prasībām.

Akceptēti noteikumi "Nacionālās metroloģijas padomes nolikums", kas nosaka, ka Nacionālā metroloģijas padome ir konsultatīva institūcija, kas piedalās valsts politikas veidošanā ar mērījumu vienotību saistītajos jautājumos, lai aizsargātu cilvēka dzīvību un veselību un vidi no neprecīzu un nepareizu mērījumu negatīvajām sekām, kā arī lai veicinātu valsts ekonomikas attīstību un starptautisko sadarbību attiecīgajā jomā.

Akceptēti noteikumi "Nacionālo mērvienību etalonu saraksts", kurā ietverti esošie etaloni, kuri nepieciešami Latvijas tautsaimniecībā. Tiem jānodrošina mērījumu izsekojamība līdz starptautiskajiem mērvienību etaloniem, kurus ir izveidojusi un noteikusi Starptautiskā reglamentētā metroloģijas organizācija.

Akceptēti noteikumi "Valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu saraksts", kurš apstiprina valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu sarakstu un nosaka to verificēšanas periodiskumu.

Akceptēti "Noteikumi par mērīšanas līdzekļu verificēšanas sertifikātiem un verificēšanas atzīmēm", kuri apstiprina valsts metroloģiskajai kontrolei pakļauto mērīšanas līdzekļu verificēšanas sertifikāta veidlapas paraugu un verificēšanas atzīmes veidus, kā arī to lietošanas kārtību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!