• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ASV vēstnieka NATO vizīti Latvijā, Rīgā, Ādažos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1998., Nr. 252 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49589

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

03.09.1998., Nr. 252

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ASV vēstnieka NATO vizīti Latvijā, Rīgā, Ādažos

Vakar, 2. septembrī, vizītē Rīgā ieradās ASV vēstnieks NATO Aleksandrs Veršbovs. Vēstnieks tikās ar Latvijas valdības pārstāvjiem un apmeklēja Baltijas bataljonu Ādažos. Pēcpusdienā vēstnieks Veršbovs atklāja ASV Informācijas centra jauno nodaļu — ASV NATO Informācijas atbalsta punktu. Tā uzdevums būs informēt Latvijas valsts oficiālās atmatpersonas, institūcijas un iedzīvotājus par jautājumiem, kas saistīti ar NATO darbību. Šāds informācijas atbalsta punkts būs vienīgais Baltijas valstīs. Tādi paši atbalsta punkti tiks atklāti arī Kazahijā, Rumānijā un Slovākijā.

ASV Informācijas dienests

Rezolūcija

Seminārs: "Latvija un NATO", 1998.g. no 23.līdz 25.janvārim Vašingtonā, DC, ASV

Lēmums — nobeidzot semināru "Latvija un NATO", kuru sponsorēja Baltijas institūts (ASV) 1998.gadā no 23.līdz 25.janvārim, kā arī ievērojot Baltijas institūta izstrādāto likumprojektu "Latvijas Aizsardzības reorganizācijas likums (LARL)", kurš skaidri norāda organizatoriskās struktūras, lomas, atbildību, varu un vadlīnijas Aizsardzības ministrijai, aizsardzības spēkiem un ar aizsardzību saistītām aģentūrām un iestādēm, un ievērojot šī dokumenta svarīgo lomu Latvijas iekšējai un ārējai drošībai,

mēs, semināra dalībnieki, pieņemam sekojošu rezolūciju:

1. Mēs atbalstām, lai Latvijas valdība pieņem, īsteno un iedzīvina likumprojektu LARL, kurš sekmētu Latvijas nosprausto mērķi iestāties NATO, kā tas minēts Amerikas Savienoto Valstu un Baltijas valstu hartā.

2. Mēs skubinām Saeimu, Ministru prezidentu un Valsts prezidentu: pirmais — kā pirmo soli un bez kavēšanās principa pieņemt LARL likumprojektu, lai Aizsardzības ministrijai, Latvijas aizsardzības spēku komandieriem un valsts līmeņa civilās aizsardzības aģentūrām un organizācijam, kā arī viņu štatiem, būtu koordinētas, integrētas un skaidri noteiktas organizatoriskas struktūras; otrais — izveidot "LARL īstenošanas grupu (komandu)" Aizsardzības ministra galvenā vietnieka (plānu, programmu, operāciju un reformu jautājumos) vadībā, kā tas norādīts LARL likumprojektā; gādāt, lai Saeimas nozīmēta uzraudzības komisija nodrošina LARL likumprojekta pilnīgu pieņemšanu, īstenošanu un iedzīvināšanu; trešais — dot vajadzīgo atbalstu un resursus likumprojekta LARL realizēšanai.

3. Mēs skubinām visus Latvijas pilsoņus un organizācijas, kā arī citur dzīvojošos latviešus, atbalstīt likumprojekta LARL pieņemšanu un īstenošanu; mēs skubinām, lai notiktu publiskas debates Latvijā un ārpus Latvijas sakarā ar likumprojektu LARL; mēs arī atbalstām LARL iekļaušanu partiju platformās, kuras atbalsta Latvijas iestāšanos NATO.

Parakstījuši:

Andrejs Mežmalis Vaira Paegle Jānis Kukainis

Priekšsēdētājs Priekšsēdētāja Priekšsēdētājs

Baltijas institūts (ASV) Pasaules Brīvo latv.apv. ASV Latviešu apv.

Varimants Plūdons Andrejs Spārniņš

Priekšnieks un CV Priekšnieks 1998.g. 25.janvārī

Priekšsēdētājs, DV Daugavas Vanagi, ASV Rokvilē, MD, ASV

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!