• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Civilās aviācijas termini. Latviski un angliski. Pirmoreiz. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.09.1998., Nr. 252 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49590

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Divas tautas, divas valstis - Norvēģija un Latvija - ciešā rokasspiedienā

Vēl šajā numurā

03.09.1998., Nr. 252

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Civilās aviācijas termini. Latviski un angliski. Pirmoreiz

AV.JPG (23347 BYTES) Šī gada sākumā "Latvijas Vēstneša" apgādā iznākusi terminoloģijas vārdnīca "Starptautiskās civilās aviācijas terminoloģija, terminu definīcijas un saīsinājumi angļu — latviešu un latviešu — angļu valodā".

Sadarbībā ar Civilās aviācijas administrāciju tapušajā krājumā iekļauti starptautiskajā civilajā aviācijā izmantojamie termini un definīcijas, kuru pirmavots ir Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) dokumenti — DOC N9294 "ICAO terminu krājums" (I daļa) un DOC N9569 "Terminu definīcijas" (II daļa), kā arī saīsinājumi, kas tiek lietoti starptautiskajā aviācijas elektrosakaru dienestā un pirmslidojumu informācijas biļetenos.

Vārdnīcai ir trīs daļas. Pirmajā — "Starptautiskās civilās aviācijas terminoloģija" — iekļauti terminu tulkojumi angļu — latviešu un latviešu — angļu valodā. Otrajā daļā — "Starptautiskās civilās aviācijas terminu definīcijas" — ietverti terminu skaidrojumi gan angļu, gan latviešu valodā. Trešā nodaļa aptver starptautiskajā civilajā aviācijā lietotos saīsinājumus un to atšifrējumus angļu un latviešu valodā.

Specializētais krājums paredzēts civilās aviācijas institūcijām, aviācijas mācību iestādēm, aviācijas uzņēmumiem, aviācijas nozares speciālistiem.

Šī vārdnīca ir pirmais mēģinājums izveidot aviācijas terminoloģiju latviešu valodā. Tās sastādītāji ir Civilās aviācijas administrācijas Gaisa satiksmes vadības daļas inženieri Māris Ansons un Imants Viškers, terminoloģijas konsultante - Dr. habil. philol. Valentīna Skujiņa, visi termini saskaņoti ar LZA Terminoloģijas komisiju.

Jebkurš interesents vārdnīcu "Starptautiskās civilās aviācijas termini, terminu definīcijas un saīsinājumi angļu — latviešu un latviešu — angļu valodā" var iegādāties laikraksta "Latvijas Vēstnesis" redakcijā Rīgā, Bruņinieku ielā 36, 2. stāvā, un redakcijas Sludinājumu daļā — Bruņinieku ielā 41, 2. stāvā. Informācija pa tālruni 298833.

"LV" informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!