• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 7.septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.09.1998., Nr. 255/256 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49633

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 269

Par A.Rugāti

Vēl šajā numurā

08.09.1998., Nr. 255/256

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdibā

Ministru kabineta Komitejas 7.septembra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Par tirdzniecības kārtību tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos". Tie noteiks tirdzniecības kārtību tirgos, kuriem piešķirts tirgus statuss, neatkarīgi no to īpašuma veida, arī gadatirgos, ielu tirdzniecībā un izbraukuma tirdzniecībā.

Akceptēts likumprojekts "Kriminālsodu izpildes likums". Šis likums noteiks Krimināllikumā paredzēto kriminālsodu izpildes noteikumus un kārtību, notiesāto tiesisko statusu, valsts un pašvaldību iestāžu kompetenci kriminālsoda izpildē.

Akceptēts likumprojekts "Komerclikums".

Akceptēts likumprojekts "Grozījums Repatriācijas likumā". Grozījumu projekts paredz, ka kārtību, kādā tiks izmaksātas kompensācijas izceļotājiem no Latvijas, noteiks Ministru kabinets.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Personu, kuras veic dzīvnieku vērtēšanu un kontrolnovērtēšanu, dzīvnieku pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, embriju un olšūnu pārstādīšanu, šķirnes materiāla ievešanu un izvešanu, sertifikācijas kārtība". Šie noteikumi noteiks sertifikātu saņemšanas kārtību personām, kuras veic dzīvnieku vērtēšanu un kontrolnovērtēšanu, dzīvnieku pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, embriju un olšūnu pārstādīšanu, sķirnes materiāla ievešanu un izvešanu.

Akceptēti grozījumu projekti Ministru kabineta 1996.gada 17.decembra noteikumos Nr.455 "Alkoholisko dzērienu marķēšanas noteikumi", Ministru kabineta 1998.gada 19.maija noteikumos Nr.185 "Dārgmetālu, dārgakmeņu un to izstrādājumu aprites noteikumi", Ministru kabineta 1996.gada 24.decembra noteikumos Nr.475 "Noteikumi par darba samaksas sistēmu Akcizēto preču pārvaldes darbiniekiem" un Ministru kabineta 1997.gada 23.decembra noteikumos Nr.432 "Degvielas aprites noteikumi". Grozījumi nepieciešamie sakarā ar rīkojuma "Par Akcizēto preču padomi" atzīšanu par spēku zaudējušu.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1995.gada 15.augusta noteikumos Nr.253 "Noteikumi par starpniecības uzņēmumu (statūtsabiedrību) darbību ar privatizācijas sertifikātiem". Grozījumi novērsīs pretrunas ar citiem spēkā esošajiem tiesību aktiem un precizēs tirdzniecības starpnieka darbību un privatizācijas sertifikātu izsoļu rīkošanas noteikumus.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus Ministru kabineta 1997.gada 2.septembra noteikumos Nr.312 "Kārtība un apmēri, kādos veicami maksājumi par dzīvokļa, mākslinieka darbnīcas vai neapdzīvojamās telpas nodošanu īpašumā līdz dzīvojamās mājas privatizācijai", 1997.gada 11.februāra Ministru kabineta noteikumos Nr.70 "Noteikumi par privatizējamo neapdzīvojamo telpu un ar dzīvojamo māju funkcionāli saistīto palīgēku un palīgbūvju vērtības noteikšanu", Ministru kabineta 1996.gada 12.marta noteikumos Nr.55 "Kārtība, kādā veicami maksājumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektiem", Ministru kabineta 1995.gada 7.novembra noteikumos Nr.337 "Noteikumi par dzīvojamo māju privatizācijas objektu vērtības noteikšanu", Ministru kabineta 1995.gada 5.septembra noteikumos Nr.267 "Pilsētu un pagastu dzīvojamo māju privatizācijas komisiju tipveida nolikums" un Ministru kabineta 1995.gada 29.augusta noteikumos Nr.266 "Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas nolikums". Grozījumi minētajos noteikumos nepieciešami sakarā ar Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju".

Komiteja akceptēja rīkojuma projektu "Par Nolīgumu par vienveida tehnisko priekšrakstu pieņemšanu riteņu transportlīdzekļiem, aprīkojumam un daļām, kuras var uzstādīt un/vai izmantot riteņu transportlīdzekļiem, un saskaņā ar šiem priekšrakstiem piešķiramo atbilstības novērtēšanas apstiprinājumu savstarpējās atzīšanas nosacījumiem".

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1997.gada 11.marta notekikumos Nr.93 "Kārtība, kādā ārvalstu jūrnieki šķērso Latvijas Republikas robežu un uzturas Latvijas Republikas teritorijā".

Komiteja akceptēja grozījumu projektu likumā "Par 1985.gada 15.oktobra Eiropas vietējo pašvaldību hartu".

Akceptēts likumprojekts "Par bezvalstnieka statusu Latvijas Republikā". Tā mērķis ir noteikt to personu tiesisko statusu, kuriem saskaņā ar likumiem nav nevienas valsts piederības.

Komiteja akceptēja grozījumu projektus Ministru kabineta 1997.gada 13.maija noteikumos Nr.180 "Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošinašanas garantijas (rezerves) fonda nolikums" un Ministru kabineta 1997.gada 27.maija noteikumos Nr.199 "Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošinašanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem". Grozījumi nepieciešami, lai nodrošinātu Latvijas autobraucējiem iespēju iegādāties Latvijas apdrošināšanas sabiedrību izdotās zaļās kartes.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošinašanas informācijas apmaiņas jomā". Tie noteiks Satiksmes biroja, apdrošināšanas sabiedrību, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Ceļu policijas, Iekšlietu ministrijas Robežsardzes un Valsts tehniskās uzraudzības inspekcijas sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas tipveida polisēm". Šie noteikumi noteiks kārtību, kādā tiek izgatavotas, reģistrētas, uzskaitītas un izmantotas sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas polises.

Akceptēts grozījumu projekts Ministru kabineta 1994.gada 27.septembra noteikumos Nr.197 "Par cenu noteikšanu koku izsniegšanai Latvijas Republikā".

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!