• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lauki un jūra: savam un citu galdam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1998., Nr. 261/264 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49649

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Lauki un jūra: savam un citu galdam (turpinājums)

Vēl šajā numurā

10.09.1998., Nr. 261/264

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

INFORMĀCIJA

Lauki un jūra: savam un citu galdam

Vakar Ķīpsalas izstāžu hallē

tika atklāta

otrā "Riga Food '98" skate

2. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārstrādes tehnoloģijas, iepakojuma un sabiedriskās ēdināšanas, veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Rīga Food ’98", kas no 9. līdz 11. septembrim notiek RTU Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, ir pēdējā laikā viena no lielākajām un profesionālākajām. Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" direktors Viesturs Tīle izstādes atklāšanā minēja interesantus skaitļus. Šajā izstādē piedalās vairāk nekā 330 dalībnieku, no tiem 260 pārstāv Latviju, no kuriem 131 ir tiešie pārtikas produktu ražotāji. Liela ir arī ārvalstu ražotājfirmu interese par Baltijas valstu tirgu, šeit pārstāvēta 71 firma no 17 valstīm. Tās ir gan Baltijas, Ziemeļvalstu, gan arī Vācijas, Austrijas, Dānijas, Ungārijas, Francijas, Nīderlandes, Somijas, Horvātijas, Izraēlas un Šveices pārtikas preču un iepakojuma ražotājfirmas. Kopumā aplūkojama 600 firmu produkcija.

Izstādes atklāšanā viens no nozīmīgākajiem notikumiem bija maizes un siera ražotāju konkursa uzvarētāju apbalvošana. Pērn izstādē tika vērtēti dzērieni, bet šoruden medaļas saņēma labākie maizes un siera meistari. Jāpiebilst, ka maizes izstrādājumus vērtēja trīs grupās — rudzu klona maize, rudzu saldskābā maize un baltmaize. Savukārt siera ražotāju produkcija tika izdalīta Holandes, Krievijas un pārējo veidu siera grupā, pēdējā — tādi veidi kā kausētie, mīkstie, skābpiena un kūpinātie sieri.

Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!