INFORMĀCIJA
Lauki un jūra: savam un citu galdamVakar Ķīpsalas izstāžu hallē
tika atklāta
otrā "Riga Food '98" skate
2. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārstrādes tehnoloģijas, iepakojuma un sabiedriskās ēdināšanas, veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Rīga Food 98", kas no 9. līdz 11. septembrim notiek RTU Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, ir pēdējā laikā viena no lielākajām un profesionālākajām. Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības "BT 1" direktors Viesturs Tīle izstādes atklāšanā minēja interesantus skaitļus. Šajā izstādē piedalās vairāk nekā 330 dalībnieku, no tiem 260 pārstāv Latviju, no kuriem 131 ir tiešie pārtikas produktu ražotāji. Liela ir arī ārvalstu ražotājfirmu interese par Baltijas valstu tirgu, šeit pārstāvēta 71 firma no 17 valstīm. Tās ir gan Baltijas, Ziemeļvalstu, gan arī Vācijas, Austrijas, Dānijas, Ungārijas, Francijas, Nīderlandes, Somijas, Horvātijas, Izraēlas un Šveices pārtikas preču un iepakojuma ražotājfirmas. Kopumā aplūkojama 600 firmu produkcija.
Izstādes atklāšanā viens no nozīmīgākajiem notikumiem bija maizes un siera ražotāju konkursa uzvarētāju apbalvošana. Pērn izstādē tika vērtēti dzērieni, bet šoruden medaļas saņēma labākie maizes un siera meistari. Jāpiebilst, ka maizes izstrādājumus vērtēja trīs grupās rudzu klona maize, rudzu saldskābā maize un baltmaize. Savukārt siera ražotāju produkcija tika izdalīta Holandes, Krievijas un pārējo veidu siera grupā, pēdējā tādi veidi kā kausētie, mīkstie, skābpiena un kūpinātie sieri.
Foto: Arnis Blumbergs, "LV"