• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 9.septembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.09.1998., Nr. 261/264 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49661

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Republikas Valsts kontroles atzinums

Par valsts budžeta izpildi 1997.gadā (Sākums)

Vēl šajā numurā

10.09.1998., Nr. 261/264

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

VALDĪBĀ

Ministru kabineta 9.septembra sēdē

Pieņemta zināšanai aizsardzības ministra Tālava Jundža sniegtā informācija un apstiprināta Aizsardzības ministrijas investīciju programmas izdevumu daļa 1999.gadam 10 miljonu latu apjomā saskaņā ar Ministru kabineta sēdē nolemto.

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Laimoņa Strujeviča sniegtā informācija par valsts investīciju programmas projektu 1999.—2001.gadam. Pieņemts zināšanai, ka ir iespējams palielināt valsts budžeta ieņēmumus no privatizācijas ieņēmumiem un novirzīt valsts investīciju programmai 1999.gadam līdz 60 miljonu latu. Paredzēts svītrot no valsts investīciju programmas valsts pamatbudžeta finansējuma investīcijām: Zemkopības ministrijas projektu "Lauksaimniecības izglītības centri" (0,393milj. latu); Iekšlietu ministrijas projektu "Latvijas cietumu inženierenerģētisko objektu un komunikāciju celtniecība un rekonstrukcija" (0,350 milj. latu); Satiksmes ministrijas projektu "Pašvaldību vienotās informatīvās sistēmas projekts" (1,5milj. lati). Paredzēts samazināt finansējumu no valsts pamatbudžeta investīcijām: Satiksmes ministrijas projektam "Latvijas autoceļu projekts" par 1milj. latu; Madonas rajona pašvaldības uzņēmumam "Madonas slimnīca" materiāltehniskās bāzes optimizācijai par 0,2milj. latu; vides projektiem — par 0,5 milj.latu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ar ar Ekonomikas ministriju, precizējot projektu finansējuma apjomu. Paredzēts finansējums 2,859 miljonu latu Eiropas attīstības un rekonstrukcijas bankas pilnvarnieku sanāksmes norisei nepieciešamo ēku rekonstrukcijai un aprīkojuma sagatavošanai. Paredzēts Iekšlietu ministrijai papildu finansējums 6,5 miljonu latu robežas tehniskās apsardzības, kontroles un informācijas sistēmas izveidei. Iekšlietu ministrijai uzdots izvērtēt labklājības ministra Vladimira Makarova ierosinājumu par sabiedrisko darbu organizēšanu valsts austrumu robežas izveidošanai un kopā ar Labklājības ministriju sagatavot attiecīgus priekšlikumus. Iekšlietu ministrijai kopā ar Ekonomikas ministriju uzdots nodrošināt Latvijas Republikas pilsoņu pasu projekta finansēšanu Iekšlietu ministrijas investīciju programmu ietvaros. Ekonomikas ministrijai kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju uzdots organizēt visu investīciju programmā ietverto ar ēku celtniecību un rekonstrukciju saistīto projektu būvekspertīzi celtniecības tāmju izvērtēšanai un nodrošināt attiecīgo atzinumu iesniegšanu Ministru kabinetā līdz valsts budžeta projekta 1999.gadam izskatīšanai Saeimā. Paredzēt Aizsardzības ministrijai papildu finansējumu 3,4 miljonus latu no valsts pamatbudžeta līdzekļiem to pieteikto projektu finansēšanai, kuri atbilst valsts investīciju projektu prasībām. Ekonomikas ministrijai uzdots attiecīgi precizēt valsts investīciju programmas projektu un iesniegt to izskatīšanai Ministru kabinetā līdz 21.septembrim.

Valdība kopumā akceptēja Finansu ministrijas noteiktos valsts pamatbudžeta izdevumu "mērķa griestus" 1999.gadam sadalījumā pa ministrijām un centrālajām valsts iestādēm, ņemot vērā izteiktos priekšlikumus par ieņēmumu un izdevumu daļas palielinājumu.

Ministru kabineta komitejas

9. septembra sēdē

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai valdības sēdē "Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības 1999.gada domstarpību un vienošanās protokola" projekts.

Vienošanās protokolā izklāstīts Ministru kabineta un Pašvaldību savienības viedoklis jautājumos par nodokļu un nenodokļu ieņēmumiem pašvaldību pamatbudžetā; dotācijām un mērķdotācijām no valsts budžeta; pašvaldību speciālo budžetu; pašvaldību finansu izlīdzināšanu, kā arī viedokļi par pašvaldību aizņēmumiem, garantijām u.c.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!