• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Mūsu pārstāvji ar citiem parlamentāriešiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.09.1998., Nr. 265/266 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49712

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par gatavību palīdzēt Krievijai

Vēl šajā numurā

11.09.1998., Nr. 265/266

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Mūsu pārstāvji ar citiem parlamentāriešiem

No 7. līdz 8.septembrim Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja vietas izpildītājs Juris Sinka piedalījās 7.Baltijas jūras valstu parlamentārās sadarbības konferencē Ziemeļvācijas ostas pilsētā Lībekā. J.Sinka, kurš pārstāvēja arī Baltijas asambleju un Eiropas Padomes parlamentāro asambleju, vadījas divas konferences sesijas. Latviju pārstāvēja arī vides valsts ministrs Indulis Emsis, bet kā novērotājs — Latvijas vēstnieks Vācijā Andris Teikmanis. Konferencē piedalījas parlamentārieši no Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Dānijas, Grenlandes, Islandes, Polijas, Ļeņingradas apgabala, Vacijas, Šlēsvigas-Holšteinas federālās zemes, kā arī Eiropas Parlamenta, Ziemeļu padomes, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas un Baltijas asamblejas pārstāvji. Konferences referātu un debašu galvenais temats bija Luksemburgas galotņu konferences konsekvences Baltijas jūras valstu reģionā.

Konferenci atklāja un ziņojumu nolasīja Šlēsvigas-Holšteinas parlamenta prezidents Dr.Heincs Verners Ārenss, savukārt Baltijas jūras valstu padomes vārdā uzstājās Lietuvas ārlietu ministrs Aļģirds Saudargs. Kā pastāstīja J.Sinka, Vācijas Ārlietu ministrijas valsts ministrs Verners Hojers uzsvēris Baltijas jūras reģiona arvien pieaugošo nozīmi Eiropas Savienībā. Viņš aicinājis iesaistīt Igauniju, Latviju un Lietuvu Somijas un Krievijas ekonomiskās attīstības projektā "Ziemeļu dimensija", kurš tika ietverts konferences noslēguma rezolūcijā. Šajā rezolūcijā tika iekļauts arī aicinājums Eiropas Savienības valstu valdībām gaidāmajā Vīnes galotņu konferencē apvienot pūliņus, lai ar Lietuvu un Latviju, ņemot vērā šo kandidātvalstu panākto progresu pēc Luksemburgas galotņu sanāksmes, tiktu uzsāktas sarunas par uzņemšanu Eiropas Savienībā.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!