• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas priekšsēdētājs. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1998., Nr. 273/275 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49841

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums

Vēl šajā numurā

22.09.1998., Nr. 273/275

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saeimas priekšsēdētājs

— tiekoties ar Čehijas vēstnieci

Vakar, 21.septembrī, Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis tikās ar Čehijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Janu Bulenovu.

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka starp Latviju un Čehiju ir izveidojušās īpaši draudzīgas un veiksmīgas attiecības, kuru būtiska iezīme ir augsta morāle. A.Čepānis izteica gandarījumu, ka šīs attiecības ir konkretizējušās daudzos starpvalstu līgumos. Šī gada 10.septembrī Prāgā tika parafēts abu valstu līgums par gaisa satiksmi, ir sagatavots līgums par sadarbību terorisma, starptautiskās un organizētās noziedzības un narkotiku izplatības apkarošanā, par kuru Latvijas Republikas Iekšlietu ministrija būtu ieinteresēta uzsākt konsultācijas ar Čehijas pārstāvjiem, parakstīšanai sagatavoti arī trīs līgumi lauksaimniecības jomā. A.Čepānis pauda uzskatu, ka tie varētu tikt parakstīti vēl šogad un ka Latvijas un Čehijas valstiskās, ekonomiskās un kultūras saites pilnveidosies un nostiprināsies arī turpmāk.

Čehijas vēstniece uzsvēra, ka viņa ir pirmā Čehijas Republikas vēstniece, kas rezidēs Rīgā. Pēc viņas domām, Latvija ir progresīva, dinamiska valsts, kurā dzīvo stipri cilvēki ar spēcīgām kultūras tradīcijām. J.Bulenova izteica savas valsts patiesu ieinteresētību tālāk attīstīt un padziļināt sadarbību ar Latviju, īpaši ekonomiskajā jomā, kā arī abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās. Atbalstot Latvijas centienus iestāties Eiropas Savienībā un NATO, vēstniece pauda Čehijas gatavību dalīties savā pieredzē. J.Bulenova uzsvēra, ka augstu vērtē Latviju arī Baltijas jūras valstu reģiona stabilitātes kontekstā.

Pārrunājot jautājumu par 1998.gada 3.oktobra tautas nobalsošanu Latvijā, A.Čepānis un J.Bulenova izteica cerību, ka nobalsošanas rezultāti liecinās par atbalstu parlamenta veiktajiem grozījumiem Pilsonības likumā, kas savukārt nostiprinās Latvijas pozīcijas ceļā uz Eiropas Savienību un palīdzēs sakārtot attiecības ar Krieviju.

Čehijas vēstniece izteica gatavību darīt visu iespējamo, lai turpinātu Latvijas un Čehijas Republikas draudzīgo attiecību padziļināšanu.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!