• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1998., Nr. 273/275 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49842

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents - Saeima

Vēl šajā numurā

22.09.1998., Nr. 273/275

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— Òujorkâ, Apvienoto Nâciju Organizâcijâ

Valsts prezidents Guntis Ulmanis sestdien, 19.septembrî, devâs uz Òujorku, lai piedalîtos ANO Ìenerâlâs asamblejas plenârsçdç. Vakar, 21.septembrî, Valsts prezidents uzstâjâs ar runu, kurâ galvenâ uzmanîba bija veltîta cilvçktiesîbu aizsardzîbas nostiprinâðanai pasaulç, ANO ìenerâlsekretâra ierosinâtajâm ANO reformâm, Latvijas un ANO sadarbîbai. Guntis Ulmanis plenârsçdes dalîbniekus informçja arî par Latvijas iekðpolitiskajâm aktualitâtçm.

Vizîtes laikâ Valsts prezidentam paredzçta tikðanâs ar ANO ìenerâlsekretâru Kofi Ananu un ASV valsts sekretâri Madelaini Olbraitu, ar kuru viòð tikâs jau 20.septembrî.

Sarunas laikâ apspriesta Latvijas iekðpolitiskâ situâcija, gaidâmâs vçlçðanas un referendums. Pârrunâjot sabiedrîbas integrâcijas procesu Latvijâ, G.Ulmanis informçja valsts sekretâri par savu nostâju ðajâ jautâjumâ. M.Olbraita uzsvçra, ka ðis ir ïoti svarîgs periods Latvijai un ASV ir gatavas sniegt atbalstu integrâcijas procesam. Valsts prezidents aicinâja ASV arî turpmâk finansiâli atbalstît sabiedrîbas integrâcijas programmu Latvijâ.

Prezidents ar M.Olbraitas starpniecîbu nodeva dâvanu ASV prezidentam Bilam Klintonam, tâ simbolizç pçdçjâs Krievijas karabâzes — Skrundas radiolokâcijas stacijas — darbîbas pârtraukðanu Latvijâ.

Valsts prezidenta preses dienests

— tiekoties ar

Brçmenes parlamenta priekðsçdçtâju

Valsts prezidents piektdien, 18.septembrî, tikâs ar Brçmenes zemes parlamenta priekðsçdçtâju Heningu Ðerfu.

Sarunas laikâ pârrunâtas iekðpolitiskâs aktualitâtes Latvijâ un Vâcijâ, kâ arî sadarbîba starp Brçmeni un Rîgu, kas ir sadraudzîbas pilsçtas kopð 1985.gada. H.Ðerfs informçja G.Ulmani, ka Brçmenes uzòçmçjiem ir liela interese par darbîbu Rîgâ un Latvijâ, par ko liecina jau nodibinâtie kopuzòçmumi. Pçc H.Ðerfa vârdiem, padziïinâs arî kultûras sakari starp pilsçtâm, sekmîga ir sadarbîba izglîtîbâ, par ko liecina cieðie kontakti starp Latvijas Universitâti un Brçmenes Universitâti.

H.Ðerfs izklâstîja Valsts prezidentam projektu iesaistîties Rîgas ostu starptautiskâ projektâ par ostu modernizçðanu starptautiskâs izstâdes "Expo’ 2000" ietvaros, kurâ piedalîtos 20 ietekmîgas ostu pilsçtas no visas pasaules.

Sarunâ panâkta vienoðanâs turpinât sadarbîbu starp Rîgu un Brçmeni tikpat aktîvi kâ lîdz ðim.

Valsts prezidenta preses dienests

 

Foto: Mâris Kaparkalçjs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!