• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.09.1998., Nr. 273/275 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti

Vēl šajā numurā

22.09.1998., Nr. 273/275

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iesniegumi

Par likumprojektu

"Par LLU mācību un pētījumu saimniecību "Vecauce""

(Saeimas dok.nr.4636; likumprojekts nr.1279)

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas

1998.gada 15.septembrī iesniegts Saeimas izskatīšanai

1.pants.

Noteikt, ka mācību un pētījumu saimniecība "Vecauce" nav privatizējama un ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes īpašums.

2.pants.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācību un pētījumu saimniecība "Vecauce" ir studentu, maģistrantu un doktorantu apmācības un zinātnisko pētījumu bāze.

3.pants.

Latvijas Lauksaimniecības universitātes mācību un pētījumu saimniecības "Vecauce" darbības pamats ir Ministru kabineta apstiprināta mērķprogramma.

Pārejas noteikumi

1. Ar šā likuma spēkā stāšanos spēku zaudē Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmums "Par LLU mācību un pētījumu saimniecību "Vecauce"" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1991, 51.nr.).

2. Ministru kabinetam līdz 1998.gada 31.decembrim nodot valsts uzņēmumu "Valsts mācību un pētījumu saimniecību "Vecauce"" Latvijas Lauksaimniecības universitātes īpašumā, apstiprināt LLU mācību un pētījumu saimniecības "Vecauce" darbības nodrošināšanas mērķprogrammu un nodrošināt tās finansējumu, sākot ar 1999.gada valsts budžetu.

 

Par Oļega Jarkoveca kandidatūru

pilsonības piešķiršanai

(Saeimas dok.nr.4523)

Pamatojoties uz š.g. 25.augusta Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdes lēmumu, izvirzām izskatīšanai Saeimas plenārsēdē priekšlikumu par Oļega Jarkoveca uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Pilsonības likuma izpildes komisijas

1998.gada 25.augustā priekšsēdētāja I.Kreituse

Izraksts no Pilsonības likuma izpildes komisijas 1998.gada 25.augusta sēdes protokola Nr.69

Piedalījās: I.Kreituse, A.Prēdele, A.Pētersons, A.Seile, J.Lagzdiņš, A.Golubovs, E.Bāns, V.Dozorcevs, J.Strods, A.Seiksts, M.Lujāns.

Izskatīja: Komisijas sēdes slēgtajā daļā — par Oļega Jarkoveca uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Nolēma: Oļega Jarkoveca kandidatūra ar komisijas pozitīvu lēmumu tiek izvirzīta izskatīšanai Saeimas sēdē.

Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētāja I.Kreituse

Ieteikumi

Mēs, zemāk parakstījušies 6.Saeimas deputāti, rekomendējam Oļegu Jarkovecu pilsonības piešķiršanai par šādiem īpašiem nopelniem Latvijas labā:

Jelgavas policijas jaunākā komandējošā sastāva virsnieks ar lielu darba pieredzi un zināšanām 19 dienesta gados kolektīvā, kur pārsvarā ir jauni darbinieki, spēj sniegt viņiem gan teorētisku, gan praktisku palīdzību ikdienas dienesta gaitās. Aizturot bruņotu noziedznieku, 1990.gadā guva ievainojumu.

Brīvprātīgi ieradās Rīgā 1991.gada janvārī, augusta puča dienās pārņēma bijušās CK ēkas apsardzi.

Saeimas deputāti: Z.Čevers, A.Panteļējevs, R.Dilba,

J.Ādamsons, A.Golubovs, O.Deņisovs, M.Bekasovs,

1998.gada 10.jūnijā A.Bartaševičs, A.Seiksts, J.Ābele

Iekšlietu ministrija lūdz Jūs izskatīt un atbalstīt Latvijas pilsonības par īpašiem nopelniem piešķiršanu Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes kārtībniekam Oļegam Jarkovecam.

Policijas virsnieka vietnieks Oļegs Jarkovecs dzimis 1957.gadā Vitebskas apgabalā Baltkrievijā, baltkrievs, vidējā izglītība.

Dienestu O.Jarkovecs Latvijas iekšlietu iestādēs uzsācis 1979.gadā un turpina dienēt kā jaunākā komandējošā sastāva virsnieks Jelgavā. Dienesta laikā O.Jarkovecs ieguvis labas zināšanas un darba pieredzi, tādēļ pašlaik, dienot kolektīvā, kur pārsvarā ir jauni darbinieki, spēj sniegt viņiem gan teorētiskas, gan praktiskas zināšanas ikdienas dienestā. O.Jarkovecs 1990.gadā, aizturot bruņotu noziedznieku, guvis ievainojumu, par priekšzīmīgu dienestu saņēmis 20 vadības apbalvojumus.

Smagajās 1991.gada janvāra dienās O.Jarkovecs ieradās Rīgā un bija Iekšlietu ministrijas aizstāvju rindās. Augusta puča dienās kopā ar Jelgavas brīvprātīgo darbinieku grupu pārņēma bijušās Centrālkomitejas ēkas apsardzi, piedalījās A.Rubika konvojēšanas drošības garantēšanā, saņēmis Barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi.

1998.gada 8.jūnijā Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs A.Staris

Autobiogrāfija

Es, Oļegs Jarkovecs Leonīda dēls, esmu dzimis 1957.gada 6.maijā Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabalā Glubokoje.

1964.gadā sāku mācīties Mereckovskas astoņgadīgajā skolā. 1973.gadā astoņgadīgo skolu pabeidzu un iestājos Glubokskas otrajā vidusskolā. 1975.gadā absolvēju vidusskolu un tiku iesaukts padomju armijā. Dienēju Gruzijas Republikā Kapitnari karaspēka daļā. 1977.gada rudenī tiku demobilizēts no padomju armijas.

Tā kā dienesta laikā tiku savervēts darbā uz Latvijas Republikas Jelgavas mašīnbūves rūpnīcu par virpotāja mācekli, tad 1978.gada janvārī pārcēlos uz dzīvi Latvijā — Jelgavā. No 1978.gada janvāra līdz 1979.gada maijam strādāju par virpotāju Jelgavas mašīnbūves rūpnīcā. Tajā pašā laikā apguvu frēzētāja specialitāti. 1979.gada augustā tiku nosūtīts darbā uz Jelgavas izpildkomitejas iekšlietu daļas konvoja apakšvienību un uzsāku dienestu iekšlietu iestādēs. 1980.gadā tiku pārcelts darbā dežūrdaļā par dežuranta palīgu.

No 1987.gada līdz 1989.gadam strādāju Jelgavas pilsētas, rajona iekšlietu daļas 2.specgrupā ar slepeno dokumentāciju. No 1989.gada līdz 1992.gadam strādāju Jelgavas policijas pārvaldes dežūrdaļā par dežuranta palīgu. 1990.gadā, aizturot bruņotu noziedznieku, guvu ar nazi durtu ievainojumu.

1991.gada janvārī OMON uzbrukuma laikā biju Iekšlietu ministrijas aizstāvju rindās. 1991.gada augusta puča laikā biju neatkarības aizstāvju rindās.

No 1992.gada līdz 1994.gadam strādāju Valsts policijas pārvaldes patruļrotā. No 1994.gada līdz šim brīdim strādāju īslaicīgās aizturēšanas izolatorā par kārtībnieku. Esmu precējies. Man ir trīs bērni. Sieva Ļubova Jarkoveca Nikolaja meita, dzimusi 1961.gadā Nikolajevā, Ukrainā, bezdarbniece. Dēls Oļegs Jarkovecs, dzimis 1981.gadā Jelgavā, mācās Rīgas dzelzceļa tehnikuma 2.kursā. Dēls Aleksandrs Jarkovecs, dzimis 1982.gadā Jelgavā, mācās Rīgas dzelzceļa tehnikuma 1.kursā. Dēls Maksims Jarkovecs, dzimis 1986.gadā Jelgavā, mācās Jelgavas 2.vidusskolas 4.klasē.

Tēvs Leonīds Jarkovecs Nikolaja dēls, dzimis 1930.gada 22.martā Glubokoje, Baltkrievijas Republikā, no 1991.gada — pensionārs. Māte Tamāra Jarkoveca Vaclava meita, dzimusi 1936.gada 27.novembrī Ogrē, Latvijas Republikā, no 1991.gada — pensionāre. Māsa Olga Pudaškina Leonīda meita, dzimusi 1964.gada 5.novembrī Glubokoje, Baltkrievijas Republikā. Tēvs, māte un māsa dzīvo Baltkrievijā.

1998.gada 4.februārī O.Jarkovecs

 

 

Par Sergeja Čepjolkina kandidatūru

pilsonības piešķiršanai

(Saeimas dok.nr.4524)

Pamatojoties uz š.g. 25.augusta Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdes lēmumu, izvirzām izskatīšanai Saeimas plenārsēdē priekšlikumu par Sergeja Čepjolkina uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Pilsonības likuma izpildes komisijas

1998.gada 25.augustā priekšsēdētāja I.Kreituse

Izraksts no Pilsonības likuma izpildes komisijas 1998.gada 25.augusta sēdes protokola Nr.69

Piedalījās: I.Kreituse, A.Prēdele, A.Pētersons, A.Seile, J.Lagzdiņš, A.Golubovs, E.Bāns, V.Dozorcevs, J.Strods, A.Seiksts, M.Lujāns.

Izskatīja: Komisijas sēdes slēgtajā daļā — par Sergeja Čepjolkina uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Nolēma: Sergeja Čepjolkina kandidatūra ar komisijas pozitīvu lēmumu tiek izvirzīta izskatīšanai Saeimas sēdē.

Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētāja I.Keituse

Ieteikumi

Mēs, zemāk parakstījušies 6.Saeimas deputāti, rekomendējam Sergeju Čepjolkinu pilsonības piešķiršanai par šādiem īpašiem nopelniem Latvijas labā:

Ieslodzījuma vietu pārvaldes Valmieras cietuma priekšnieks 14 dienesta gados, apgūstot un izmantojot arī ārzemju kolēģu pieredzi un palīdzību, ir sasniedzis pozitīvus rezultātus, un viņa vadītā iestāde citu ieslodzījuma vietu vidū tiek sakārtota atbilstoši starptautiskajiem standartiem un cilvēktiesību normām.

Saeimas deputāti: Z.Čevers, A.Panteļēvs,

R.Dilba, J.Ādamsons, A.Golubovs, O.Deņisovs,

1998.gada 10.jūnijā M.Bekasovs, A.Bartaševičs, A.Seiksts, P.Apinis

 

Iekšlietu ministrija lūdz jūs izskatīt un atbalstīt Latvijas pilsonības par īpašiem nopelniem piešķiršanu Ieslodzījuma vietu pārvaldes Valmieras cietuma priekšniekam Sergejam Čepjolkinam.

Kapteinis Sergejs Čepjolkins dzimis 1959.gadā Valmierā, krievs, augstākā juridiskā izglītība — 1992.gadā beidzis Latvijas Policijas akadēmiju.

Darbu Latvijas Ieslodzījumu vietu pārvaldes Valmieras cietumā S.Čepjolkins uzsācis 1982.gadā kā inženieris, dienestu uzsācis 1983.gadā un 1993.gadā iecelts pašreizējā amatā. S.Čepjolkina ikgadējais godprātīgais dienests Valmieras cietumā dažādos amatos, apgūstot un izmantojot arī ārzemju kolēģu pieredzi un palīdzību, ir devis pozitīvus rezultātus, jo viņa vadītā iestāde citu ieslodzījuma vietu vidū tiek sakārtota atbilstoši starptautiskajiem standartiem un cilvēktiesību normām. Ar S.Čepjolkina un viņa darbinieku pūlēm ir uzlabota iestādes drošība un ieslodzīto dzīves apstākļi.

1998.gada 8.jūnijā Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs A.Staris

 

Autobiogrāfija

Es, Sergejs Čepjokins Vladimira dēls, esmu dzimis 1959.gada 6.augustā Valmierā. No 1966.gada mācījos Valmieras 2.vidusskolā, ko absolvēju 1976.gadā. Pēc vidusskolas beigšanas sāku strādāt Valmieras piena kombināta siera ražošanas cehā. 1977.gada novembrī tiku iesaukts obligātajā karadienestā un dienēju līdz 1979.gada decembrim Krievijā, Saratovā, karaspēka daļā Nr.20195 "K". 1980.gada janvārī atgriezos iepriekšējā darbavietā — Valmieras piena kombinātā. 1982.gada oktobrī sāku dienestu Latvijas Iekšlietu ministrijas sistēmā — Valmieras cietumā. 1987.gada vasarā uzsāku mācības PSRS Iekšlietu ministrijas Minskas augstākās skolas Rīgas fakultātē un 1992.gada 9.aprīlī pabeidzu Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas akadēmiju, iegūstot jurista kvalifikāciju. No 1993.gada decembra ieņemu Valmieras cietuma priekšnieka amatu.

Kopš 1983.gada esmu precējies. Sieva Veronika Čepjolkina Mihaila m., dzimusi 1952.gada 10.novembrī, mājkalpotāja. Meita Jekaterina Čepjolkina Sergeja m., dzimusi 1985.gada 9.oktobrī, mācās Valmieras 2.vidusskolas 6.klasē. Tēvs Vladimirs Čepjolkins Jefima d., dzimis 1927.gada 13.maijā, pensionārs, dzīvo Valmierā. Māte Klaudija Čepjolkina Ivana m., dzimusi 1926.gada 21.decembrī, pensionāre, dzīvo Valmierā. Māsa Tatjana Citoka Vladimira m., dzimusi 1953.gada 16.jūlijā, strādā SIA "Nesija–S", dzīvo Rīgā. Brālis Andrejs Čepjolkins Vladimira d., dzimis 1969.gada 7.maijā, strādā SIA "Nesija–S", dzīvo Rīgā.

1998.gada 6.februārī S.Čepjolkins

 

 

Par Sergeja Limarenko kandidatūru

pilsonības piešķiršanai

(Saeimas dok.nr.4525)

Pamatojoties uz š.g. 25.augusta Pilsonības likuma izpildes komisijas sēdes lēmumu, izvirzām izskatīšanai Saeimas plenārsēdē priekšlikumu par Sergeja Limarenko uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Pilsonības likuma izpildes komisijas

1998.gada 25.augustā priekšsēdētāja I.Kreituse

Izraksts no Pilsonības likuma izpildes komisijas 1998.gada 25.augusta sēdes protokola Nr.69

Piedalījās: I.Kreituse, A.Prēdele, A.Pētersons, A.Seile, J.Lagzdiņš, .Golubovs, E.Bāns, V.Dozorcevs, J.Strods, A.Seiksts, M.Lujāns.

Izskatīja: Komisijas sēdes slēgtajā daļā — par Sergeja Limarenko uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

Nolēma: Sergeja Limarenko kandidatūra ar komisijas pozitīvu lēmumu tiek izvirzīta izskatīšanai Saeimas sēdē.

Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētāja I.Kreituse

Ieteikumi

Mēs, zemāk parakstījušies 6. Saeimas deputāti, rekomendējam Sergeju Limarenko pilsonības piešķiršanai par šādiem īpašiem nopelniem Latvijas labā:

Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks ir augstas klases profesionālis ar 20 gadu pieredzi ekonomisko noziegumu (naudas viltošana) atklāšanā.

Ārkārtēju situāciju apstākļos 1991.gada augustā pareizi izprata iekšlietu iestāžu uzdevumus, organizēja apakšvienību darbību valdības ēku apsardzē.

Saeimas deputāti: Z.Čevers, A.Panteļējevs, R.Dilba,

J.Ādamsons, A.Golubovs, O.Deņisovs, M.Bekasovs,

1998.gada 10. jūnijs A.Bartaševičs, A.Seiksts, J.Ābele

 

Iekšlietu ministrija lūdz jūs izskatīt un atbalstīt Latvijas pilsonības par īpašiem nopelniem piešķiršanu Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieka vietniekam Sergejam Limarenko.

Policijas pulkvežleitnants Sergejs Limarenko dzimis 1956.gadā Rostovas apgabalā, KF, krievs, augstākā juridiskā izglītība — 1987.gadā absolvējis Latvijas Universitāti.

Dienestu iekšlietu iestādēs S.Limarenko uzsācis 1979.gadā, dienējis dažādos vadošos amatos Rīgas pilsētas iestādēs, kopš 1996.gada — vadošs Rīgas Kriminālpolicijas darbinieks, profesionāli izglītots, sekmīgi vada viņam uzticēto apakšvienību darbu cīņā pret noziedzību.

Puča dienās 1991.gada augustā S.Limarenko prata organizēt personālsastāva precīzu darbu sabiedriskās kārtības un likumīgās Latvijas Republikas valdības sargāšanā, parādot augstu pašsavaldību un milicijas iestāžu uzdevumu izpratni ārkārtējo situāciju apstākļos.

1998.gada 8.jūnijā Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs A.Staris

Autobiogrāfija

Es, Sergejs Limarenko Nikolaja dēls, esmu dzimis 1956.gada 21.septembrī Rostovas apgabalā kalpotāju ģimenē. Pēc tautības — krievs.

Patlaban, kopš 1996.gada 2.aprīļa, strādāju Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieka amatā (speciālā dienesta pakāpe — policijas pulkvežleitnants).

1960.gadā mana ģimene pārcēlās uz dzīvi Rīgā, kur dzīvoja mana tēva māte. Līdz 1973.gadam mācījos Rīgas 28.vidusskolā. Pēc skolas absolvēšanas no 1973.gada septembra līdz 1974.gada novembrim strādāju Rīgas elektromehāniskajā rūpnīcā par kontrolieri. No 1974.gada novembra līdz 1976.gada novembrim atrados obligātajā militārajā dienestā. Pēc obligātā militārā dienesta beigšanas no 1976.gada decembra līdz 1979.gadam strādāju rūpnīcā "Komutators" par šoferi.

1979.gada 1.novembrī uzsāku dienestu iekšlietu iestādēs kā Rīgas Oktobra rajona Iekšlietu daļas medicīniskās atskurbtuves milicis, šoferis, bet no 1980.gada novembra — vada komandieris, medicīniskās atskurbtuves priekšnieka vietnieks. Sākot ar 1983.gada novembri, esmu Rīgas Oktobra rajona IeD medicīniskās atskurbtuves priekšnieks.

1987.gadā absolvēju Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un ar 1988.gada 1.februāri pārgāju strādāt par operatīvo pilnvaroto kriminālmeklēšanas nodaļā tajā pašā iekšlietu daļā, bet 1992.gada februārī tiku iecelts Rīgas Latgales priekšpilsētas policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieka amatā. Šā paša gada septembrī mani iecēla Rīgas Latgales priekšpilsētas priekšnieka vietnieka, Kriminālpolicijas priekšnieka amatā, bet kopš 1996.gada 2.aprīļa strādāju par Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieka vietnieku.

Radinieki: sieva Ļubova Vladimirova, dzimusi 1949.gada 5.martā, IeM pensionāre; dēls Aleksejs Limarenko, dzimis 1978.gada 1.februārī, kalpotājs firmā "Flamenko"; tēvs Nikolajs Limarenko, dzimis 1929.gada 7.septembrī, pensionārs; māte Marija Limarenko, dzimusi 1937.gada 26.janvārī, pensionāre; brālis Igors Limarenko, dzimis 1966.gada 31.oktobrī, kalpotājs firmā "Flamenko". Neviens no tuviniekiem pie kriminālatbildības nav saukts.

1998.gada 29.janvārī S.Limarenko

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!