• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai valsts robeža - noteikta un droša. Arī austrumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.10.1998., Nr. 283 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49924

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Itālijas premjerministra vēstuli Latvijas Valsts prezidentam Par Eiropas Padomes novērotājiem Saeimas vēlēšanās un referendumā Par Ārlietu ministrijas viedokli par Valsts prezidenta runu ANO Par atsauksmēm par Saeimas priekšsēdētāja vizīti Baltkrievijā Par Latvijas un Igaunijas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

01.10.1998., Nr. 283

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai valsts robeža — noteikta un droša. Arī austrumos

Vakar tika atklāts Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Kaplavas robežapsardzības nodaļas komplekss

R.JPG (35915 BYTES)R3.JPG (39104 BYTES)

R1.JPG (20694 BYTES)R2.JPG (22526 BYTES)

Valsts sākas ar robežu un arī ar savu simboliku — mums valstī tās ir sarkanbaltsarkanās krāsas valsts karogā; būvdarbu vadītājs nodod simbolisku atslēgu; Kaplavas robežapsardzības nodaļas kompleksu atklāj pašvaldību lietu valsts ministrs Jānis Bunkšs; svinīgajā mirklī līdzās Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš un Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieks Ivars Zālītis Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, 30. septembrī, tika atklāts Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Kaplavas robežapsardzības nodaļas komplekss uz Latvijas un Baltkrievijas robežas. Tas ir pirmais šāda veida komplekss uz Latvijas austrumu robežas. Robežapsardzības nodaļas kompleksu Krāslavas rajona Kaplavas pagastā ir uzcēlusi Valsts robežsardze, pamatojoties uz izstrādāto austrumu robežas nostiprināšanas plānu un tā īstenošanu atbilstoši Eiropas Savienības ārējās robežas standartiem. Kaplavas robežapsardzības nodaļa ir Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes struktūrvienība, kura ir atbildīga par "zaļās" robežas posma sargāšanu. Kaplavas robežapsardzības nodaļas kompleksa celtniecības darbus no šī gada 10. maija līdz 30. septembrim veica Daugavpils celtniecības SIA "Gādība" pēc SIA "Arhitektons" projekta.

Projektēšanas un celtniecības gaita noritēja, stingri ievērojot Eiropas Savienības robežapsardzības objektu celtniecības standartus, darba gaitā tika izmantoti vieglie siltumizolācijas materiāli. Projektēšanā ir ievēroti Latvijas ainaviskās arhitektūras principi un tradīcijas. Komplekss sastāv no divstāvīgas administratīvās un dzīvojamās ēkas, saimniecības ēkas, dienesta suņu sprostiem un torņa.

Kaplavas robežapsardzības nodaļas kompleksa atklāšanā piedalījās un robežsargiem labus panākumus darbā vēlēja pašvaldību lietu valsts ministrs Jānis Bunkšs, Valsts robežsardzes priekšnieks Gunārs Dāboliņš, Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieks Ivars Zālītis, kā arī SIA "Gādība" un SIA "Arhitektons" pārstāvji, kuri uzsvēra, ka uzbūvētais ēku komplekss ir moderns un mūsdienu prasībām pilnībā atbilstošs. Atklāšanā piedalījās arī firmas "Siemens" pārstāvji, kuri robežsardzi apgādāja ar tai nepieciešamo aparatūru. Ēku kompleksu iesvētīja Jelgavas bīskaps Justs.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!