• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Eiropai un pasaulei jāzina par Latvijas ciešanām okupācijas jūgā". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.1998., Nr. 284/285 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49983

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Eiropai un pasaulei jāzina par Latvijas ciešanām okupācijas jūgā" (turpinājums)

Vēl šajā numurā

02.10.1998., Nr. 284/285

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Eiropai un pasaulei jāzina par Latvijas ciešanām okupācijas jūgā"

No 10.līdz 20.novembrim Briselē būs skatāma Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcija. Par šīs izstādes ieceri un uzdevumiem 1.oktobra preses konferencē žurnālistus informēja Ministru prezidents Guntars Krasts un Eiropas Parlamenta deputāts Ernesto Kakavale ( Ernesto Caccavale ).

Eiropas Parlaments, kā zināms, ir demokrātisks forums, kas pārstāv 370 miljonus Eiropas Savienības pilsoņu. Tas darbojas Briselē, pašā Eiropas sirdī.

Ministru prezidents Guntars Krasts atzīmēja Ernesto Kakavales labvēlīgo attieksmi pret Latviju un lielos nopelnus šīs izstādes organizēšanā: "Jūnijā uzturoties Latvijā darba vizītē, Kakavales kungs iepazinās ar Okupācijas muzeju un izteica ierosinājumu parādīt muzeja ekspozīciju Briselē. Tas ir būtiski svarīgi, jo šim Parlamenta namam un zālei, kur paredzēts iekārtot izstādi, iet cauri tūkstošiem cilvēku no Eiropas valstīm un visas pasaules. Tie ir cilvēki, kas lemj par Eiropas Savienības paplašināšanu, par valstu sagatavošanu uzņemšanai šajā savienībā, lemj par sadarbības un palīdzības programmām un projektiem. Ļoti svarīgi ir arī tas, ka izstādei tiek atvēlētas telpas no 10.līdz 20.novembrim, tātad laikā, kad tiks atzīmēta Latvijas proklamēšanas 80.gadadiena. Tas būs tiešām pašaizliedzīgs atbalsts Latvijai, jo izstāde palīdzēs kliedēt negatīvās tendenciozās informācijas plūsmu, kuras mērķis ir iztēlot Latviju kā valsti, kur šodienas nostādņu pamatā ir tikai vēsturiskais sentiments."

Eiropas parlamenta deputāts Ernesto Kakavale augstu novērtēja ļoti labās darba attiecības ar Latvijas valdību un personiski ar Guntaru Krastu: "Abpusējā sapratne un labvēlīgā gaisotne man palīdz sagatavot Eiropas parlamentam atzinumu par Latviju ceļā uz Eiropas Savienību. Kā liecina objektīvie rādītāji, pēdējā laikā Latvijai izdevies panākt vislielāko progresu gan politisko, gan ekonomisko jautājumu risināšanā. Latvijai pašlaik ir labākie rādītāji starp visām kandidātvalstīm. Un arī Eiropas Komisija ir atzinusi, ka tikusi pieļauta liela kļūda, neiekļaujot Latviju pirmajā grupā uzņemšanai Eiropas Savienībā. Latvijas okupācijas muzeja ekspozīcijai Briselē būs arī liela simboliska nozīme. Kopš kritis mūris starp Austrumiem un Rietumiem un sācies lielais Eiropas integrācijas projekts, visas Austrumeiropas valstis klauvē pie brīvo, demokrātisko valstu savienības durvīm, jo visi cilvēki grib dzīvot brīvā, demokrātiskā sabiedrībā. Eiropas vienības ideja radās pēc Otrā pasaules kara — vislielākā starptautiskā konflikta, kas prasīja tik daudz upuru. Šo karu izraisīja divi totalitārie režīmi — nacistiskais un komunistiskais režīms, un Latvija smagi cietusi no abiem šiem režīmiem. Tāpēc arī man šķita ļoti svarīgi parādīt šo tautas ciešanu liecības Eiropas un visas pasaules sabiedrībai.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!