• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Eiropai un pasaulei jāzina par Latvijas ciešanām okupācijas jūgā" (turpinājums). Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.1998., Nr. 284/285 https://www.vestnesis.lv/ta/id/49984

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jau klauvē 7. Saeima

Vēl šajā numurā

02.10.1998., Nr. 284/285

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Eiropai un pasaulei jāzina par Latvijas ciešanām okupācijas jūgā"

Turpinājums no 1.lpp.

Eiropas Parlamenta zāle kā ļoti prestiža izstādīšanās vieta ir ļoti noslogota, un šai ekspozīcijai sākumā tika piedāvāta 1999.gada nogale. Bija jāsaduras arī ar viedokli, ka šāda izstāde vispār nav vajadzīga. Tāpēc ir patiess gandarījums, ka šai nozīmīgajai ekspozīcijai tieši Latvijas valsts svētku dienās tiek atvēlēta zāle Eiropas Parlamentā, kas tiek uzskatīta par Eiropas brīvības un demokrātijas simbolu."

Kakavales kungs izteica savas domas arī sakarā ar tuvajām Saeimas vēlēšanām un referendumu: "Neatkarīgi no tā, kādi būs referenduma rezultāti, pati šī referenduma sarīkošana ir demokrātijas izpausme. Nebūt ne visas valstis, arī ne valstis ar senām demokrātijas tradīcijām, uzdrošinās nodot tautai nobalsošanai tik svarīgu un delikātu jautājumu, kāds ir pilsonības jautājums. Kā Eiropas institūcijas pārstāvis es nekad neiejaukšos Latvijas iekšējās lietās, neiejaukšos tajos jautājumos, par ko lems visa tauta. Nevaru tomēr neatzīt, ka šī referenduma rezultāti būs ļoti svarīgi — Latvija vai nu nonāks tuvāk Eiropas Savienībai, vai attālināsies no tās. Tas būs vai nu solis uz priekšu, vai solis atpakaļ. Šo situāciju var salīdzināt ar krustcelēm — var skatīties uz priekšu un var skatīties atpakaļ. Es ceru, ka Latvija skatīsies uz priekšu, uz nākotni."

Aina Rozeniece,

"LV" nozares redaktore

Pēc ieraksta diktofonā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!