• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ziņu teikumi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.10.1998., Nr. 284/285 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50019

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Trešdiena, 07.10.1998.

Laidiena Nr. 287, OP 1998/287

Vēl šajā numurā

02.10.1998., Nr. 284/285

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ziņu teikumi

* Kopējais Latvijas ostu kravu apgrozījums šā gada astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pērnā gada to pašu laiku pieaudzis par 3% un pārsniedzis 34,69 milj. t. Visstraujāk astoņos mēnešos palielinājies Rīgas ostas kravu apgrozījums — tas pieaudzis par 34% (2,29 milj. t).

* 1997. gadā Latvijā lielākais zāģmateriālu ražotājs bija SIA "Nelss", kas saražoja 73 110 kubikmetru zāģmateriālu, kā arī 147 kubikmetrus taras. Tuvākie sekotāji ir SIA "Staļi" ar pērngad saražotajiem 48 000 kubikmetriem un SIA "Vika Wood"ar saražotajiem 33 000 kubikmetriem zāģmateriālu.

* Saldū atvērts Norvēģijas koncerna "REMA 1000" pārtikas pašapkalpošanās veikals, kas ir šīs kompānijas trešais lielveikals Latvijā. Līdz gada beigām paredzēts atvērt vēl trīs pārtikas veikalus.

* Gaiļezera slimnīca iegādājusies jaunas reanimācijas iekārtas — elpināšanas aparatūru un monitorus par 50 000 latiem.

* Dānijas firmas "East Wood Trade" meitas uzņēmums Latvijā "East Wood Ltd." iegādājies ražošanas telpas, lai uzsāktu mēbeļu ražošanu Latvijā. Dobeles ražotnes izveidē paredzēts ieguldīt Ls 100 000, un pēc tās izveides tiks pārtraukts mēbeļu sagatavju eksports uz Dāniju, toties uz Lielbritāniju, Vāciju un Dāniju tiks eksportētas priedes masīvkoka mēbeles, kuru cena ir daudz augstāka.

* Daugavpils vecākais rūpniecības uzņēmums PVAS "Lokomotīve" deviņdesmito gadu sākumā ievērojami paplašināja veicamo darbu apjomus un pievērsās tādas dzelzceļa tehnikas remontam, ko padomju laikos uzņēmums neveica. Tas ļāva piedāvāt pasūtītājiem visplašāko pakalpojumu klāstu, un šobrīd uzņēmums ir nodrošināts ar normālam darbam nepieciešamo pasūtījumu apjomu.

* SIA "ABB Latvija" kopš 1991. gada attīstībā ieguldījusi 6 milj. USD, bet apgrozījumu palielinājusi 7 reizes. Viens no lielākajiem "ABB Latvija" klientiem ir PVAS "Latvenergo", ar kuru šobrīd tiek realizēti apmēram 10 dažādi projekti. Rekonstruētas augstsprieguma apakšstacijas Salaspilī, Ropažos, Ventspilī, Krustpilī, Kuldīgā un Tukumā, bet šobrīd darbi tiek veikti Dagdā un Gulbenē. Pērn parakstīts projekts par divu hidroģeneratoru rekonstrukciju Pļaviņu HES (apmēram 7 milj. USD).

* Krievijas krīzes rezultātā eksportu uz Krieviju pārtraukuši arī Latvijas gaļas pārstrādes uzņēmumi — a/s "Rīgas miesnieks" ražošanas apjoms sarucis aptuveni par 20%, bet a/s "Daugavpils gaļas kombināts" — pat par 50%.

* Kopējais ārvalstu investīciju apjoms Latvijā 1998. gada 1. aprīlī sasniedza Ls 2 263 milj., kas ir par 3,5% vairāk nekā pagājušā gada beigās, kad investīciju apjoms sasniedza 2 187 milj. latu.

* A/s "Rīgas piensaimnieks" atvērusi savu rekonstruēto firmas veikalu, kas atrodas Valmieras ielā blakus uzņēmumam. Veikala aprīkošanā ar modernām saldēšanas iekārtām un remontā ieguldīti vairāk nekā 20 000 latu.

Pēc Latvijas preses informācijas

"Latvijas Vēstneša"

privatizācijas lietu virsredaktore

MUDĪTE LUKSA

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!