• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par papildu finansējumu Saeimai 1999.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1998., Nr. 287 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50032

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par reģionu attīstības veicināšanu

Vēl šajā numurā

07.10.1998., Nr. 287

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finansu ministra uzskatā:

Par papildu finansējumu Saeimai 1999.gadā

"Budžeta izskatīšanas laikā Finansu ministrija informēja valdību par Saeimas prasību un likumīgajām tiesībām saņemt tik naudas, cik tā vēlas. Tātad — par 1,7 miljoniem latu vairāk, nekā šobrīd budžetā iekļauts. Taču valdība izšķīrās šo summu novirzīt izglītības vajadzībām," komentējot Saeimas Prezidija aizrādījumu par 1999.gada budžeta neatbilstību likumam "Par finansu un budžeta vadību", izteicās finansu ministrs Roberts Zīle.

R.Zīle atgādināja, ka valdībai saskaņā ar Kārtības rulli ir tiesības iesniegt grozījumus budžetā vēl arī pirms otrā lasījuma.

Ministrs vienlaikus norādīja, ka varētu vēl diskutēt par ētiku, parlamentam iestrādājot likumā normu, kas ļauj deputātiem Saeimas vajadzībām pieprasīt un saņemt faktiski neierobežotus līdzekļus. "Es nenoliedzu, ka Saeimai, tāpat kā jebkurai citai iestādei un nozarei šodien Latvijā, naudas nav pietiekami, tomēr es tāpēc nevaru piekrist, ka deputātiem jābūt vienlīdzīgākiem nekā citiem," izteicās finansu ministrs.

R.Zīle bez tam norādīja: "Kā šī norma var tikt izmantota, tas redzams no atsevišķu deputātu ierosinājuma, kas sekojis tūliņ pēc vēlēšanām, nodrošināt sev bezrūpīgas pēcparlamenta dienas."

"Ceru, ka Saeimas Prezidijs arī par visiem pārējiem deputātu ierosinājumiem un priekšlikumiem, kuri būs pretrunā ar likumu "Par finansu un budžeta vadību", turpmāk pirms izskatīšanas oficiāli informēs Finansu ministriju," norādīja R.Zīle.

Finansu ministrijas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!