• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Darbi turpinās. Ministru kabinets strādā Vakar, Ministru kabineta 6.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1998., Nr. 287 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50036

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 6. oktobra sēdē

Vēl šajā numurā

07.10.1998., Nr. 287

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Darbi turpinās. Ministru kabinets strādā

M.JPG (36605 BYTES)
Pie prezidija galda: Ministru prezidents Guntars Krasts, Ministru prezidenta biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs; pie ministru galda
(no kreisās) : veselības valsts ministrs Viktors Jaksons, tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs, labklājības ministrs Vladimirs Makarovs, aizsardzības ministrs Tālavs Jundzis, kultūras ministre Ramona Umblija, satiksmes ministrs Vilis Krištopans un pašvaldību lietu valsts ministrs Jānis Bunkšs

M1.JPG (19226 BYTES)M2.JPG (13788 BYTES)
Pirms Ministru kabineta sēdes Ministru prezidenta biedrs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Anatolijs Gorbunovs un kultūras ministre Ramona Umblija; Iekšlietu ministrs Andrejs Krastiņš un veselības valsts ministrs Viktors Jaksons Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Vakar, Ministru kabineta 6.oktobra sēdē:

Akceptēts rīkojums "Par Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrāciju". Noteikts, ka Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācija ir Ziemeļvidzemes reģionālā dabas aizsardzības kompleksa administrācijas tiesību un saistību pārņēmēja.

Akceptēti noteikumi "Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācijas nolikums". Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācija ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde, kas savas kompetences ietvaros īsteno valsts vides aizsardzības politiku un veic aizsargājamas dabas teritorijas — Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta — pārvaldi.

Sakarā ar Ziemeļvidzemes biosfēras rezervāta administrācijas izveidi akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997. gada 30.septembra noteikumos Nr.338 "Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas nolikums" un grozījums Ministru kabineta 1994.gada 20.decembra instrukcijā Nr.3 "Par likumā "Par valsts civildienestu" lietotā termina "valsts civiliestādes" attiecināšanu".

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes noteikto sankciju režīmu pret Sjerraleoni".

Akceptēti noteikumi "Dzelzceļa pārbrauktuvju un pāreju ierīkošanas, aprīkošanas, apkalpošanas un slēgšanas noteikumi". Tie nosaka kārtību, kādā ierīkojamas, aprīkojamas, apkalpojamas un slēdzamas dzelzceļa pārbrauktuves un dzelzceļa pārejas.

Valdība akceptēja noteikumus "Dzelzceļa satiksmes negadījumu izmeklēšanas kārtība". Šie noteikumi nosaka dzelzceļa satiksmes negadījumu vienotu izmeklēšanas kārtību un uzskaiti. Tie neattiecas uz darbā notikušo nelaimes gadījumu izmeklēšanu un uzskaiti.

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Latvijas Republikas pilsonība piešķirta 199 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 17 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1996.gada 29.oktobra noteikumos Nr.419 "Darbnespējas lapu izsniegšanas kārtība". Noteikumu 15.4. apakšpunkts izteikts šādā redakcijā:’’15.4. sievietei pēc dzemdībām, atsakoties no bērna kopšanas un audzināšanas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, otro darbnespējas lapu B noslēdz, norādot darbnespējas ilgumu un izdarot darbnespējas lapas ailē "Pārejošas darbnespējas cēlonis" atzīmi "cits cēlonis"."

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par amatiem, kuros personu profesionālā darbība ir uzskatāma par amatniecību". Noteikumi apstiprina to amatu sarakstu, kuros personu profesionālā darbība, pieņemot pasūtījumus vai izpildot darbus, uzskatāma par amatniecību.

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā sertificējamas personas, kuras veic dzīvnieku vērtēšanu un kontrolvērtēšanu, dzīvnieku pārraudzību, mākslīgo apsēklošanu, embriju un olšūnu pārstādīšanu un šķirnes materiāla ievešanu un izvešanu". Sertifikāciju veiks Ciltsdarba valsts inspekcija, un sertifikātu izsniegs uz pieciem gadiem.

Akceptēti "Noteikumi par nozvejoto zivju izkraušanas kontroli Latvijas ostās". Noteikumi attiecas uz visām Latvijas un ārvalstu fiziskām un juridiskām personām, kuras veic zivju izkraušanu Latvijas Republikas ostās, izņemot fiziskās un juridiskās personas, kuras veic zveju jūras piekrastē.

Ministru kabinets akceptēja "Noteikumus par tirdzniecības kārtību tirgos, gadatirgos, ielu tirdzniecības vietās un izbraukumos". Tie nosaka tirdzniecības kārtību tirgos neatkarīgi no to īpašuma veida, kā arī gadatirgos, izbraukuma tirdzniecībā un ielu tirdzniecībā. Noteikumi precizē uzraudzības un kontroles sfēras, kā arī novērš pretrunas ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" un likuma "Par pašvaldībām" prasībām, kā arī nacionālās likumdošanas pretrunas ar Pasaules tirdzniecības organizācijas prasībām.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Par iekšējā tirgus aizsardzību". Likuma mērķis ir noteikt kārtību, kādā piemērojami iekšējā tirgus aizsardzības pasākumi, ja pārbaudes rezultātā tiek noteikts, ka konkrētā prece tiek importēta pieaugošā apjomā un tādos apstākļos, ka vietējiem ražotājiem tiek nodarīti nopietni zaudējumi vai radušies nopietnu zaudējumu draudi.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 27.maija noteikumos Nr.199 "Noteikumi par sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas prēmijām, to palielināšanas un samazināšanas kārtību un apdrošinātāja atbildības limitiem" un grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 13.maija noteikumos Nr.180 "Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas garantijas (rezerves) fonda nolikums". Grozījumi noteikumos izdarīti sakarā ar Zaļo karšu ieviešanu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!