• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Rīgas darba meklētāju informācijas centru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 7.10.1998., Nr. 287 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50044

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības pilsonību

Vēl šajā numurā

07.10.1998., Nr. 287

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Nozaru ziņas

Par Rīgas darba meklētāju informācijas centru

1. oktobrī, Rīgā, Jēzusbaznīcas ielā 11, darbu uzsāka Labklājības ministrijas Nodarbinātības valsts dienesta Rīgas pilsētas iedzīvotāju — darba meklētāju — informācijas centrs.

Centrā tiks apkopota darba devēju sniegtā informācija par vakantajām darba vietām, iespējamo darba algu, darba meklētājiem vēlamo profesionālo darba kvalifikāciju un par Rīgas uzņēmumiem, kuri piedāvā brīvās darba vietas.

Nodarbinātības valsts dienesta Rīgas pilsētas centra vadītāja Vija Račinska informēja, ka septembrī Rīgā kā aktīvi darba meklētāji uzskaitē ir līdz 18 tūkstoši cilvēku. Tajā pašā laikā Rīgā ir aptuveni 2500 brīvu darba vietu. Lielākajai daļai darba meklētāju nav iecerētajam darbam nepieciešamās profesionālās kvalifikācijas, tos neapmierina piedāvātā darba alga vai arī viņi neprot valsts valodu.

Jaunajā centrā informāciju varēs saņemt strādājošie, kuri vēlas mainīt darba vietu, bet vēl nevar reģistrēties kā darba meklētāji likumā noteiktajā kārtībā. Centrā sniegs konsultācijas arī no laukiem iebraukušajiem darba meklētājiem. Tā varētu būt laba iespēja depresīvo rajonu iedzīvotājiem, kur bezdarba līmenis ir augsts. Ja šie cilvēki spēs nokārtot sev pastāvīgu dzīvesvietu Rīgā, viņi varēs pretendēt uz vakantajām pastāvīgajām darba vietām galvaspilsētā.

Informatīvie pakalpojumi darba meklētājiem centrā būs bezmaksas, kā to paredz likums "Par nodarbinātību". Labklājības ministrija cer, ka jaunā centra darbība stimulēs darba devējus aktīvāk uzrādīt brīvās darba vietas un iepazīstināt darba ņēmējus ar darba apstākļiem savos uzņēmumos.

Labklājības ministrijas

informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!