• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Kur paliek mana nauda?. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.10.1998., Nr. 289/290 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50105

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nepadoties, lai spētu atkal celties

Vēl šajā numurā

09.10.1998., Nr. 289/290

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Kur paliek mana nauda?

Par ekonomisko izglītību

I2.JPG (18825 BYTES) Tas ir jautājums, kuru uzdodam, maksājot nodokļus. Cenšoties rast atbildi, Valsts ieņēmumu dienests izdevis uzziņu krājumu jaunatnei "Kur paliek mana nauda?"

Pagājušajā nedēļā grāmatas atvēršanas svētkos Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors Andrejs Sončiks uzsvēra, ka nepieciešams veidot savstarpēju saikni starp nodokļu maksātājiem un administratoriem. Izglītības darbs ar laiku nesīs augļus. Jo ātrāk jaunieši, nākamie uzņēmēji uzzinās, kā tiek izlietota nodokļos iemaksātā nauda, jo labāk.

Valsts ieņēmumu dienests uzsācis darbu pie tā, lai veidotu VID par servisa iestādi. Tam kalpos arī vienotā informācijas sistēma, kas ļaus iespējami ātri sazināties ar Uzņēmumu reģistru un citām valsts institūcijām.

Nozīmīgs informācijas avots būs arī jaunā grāmata. Valsts ieņēmumu valsts ministre Aija Poča pastāstīja, ka sabiedrības informēšanas kampaņa turpinās. Veiksmīgas bija Rozes Stiebras veidotās īsfilmas, ko demonstrēja komerctelevīziju programmas. Mainījusies sabiedrības attieksme, augusi tās apziņa. Mēģināts saprotamā un atraktīvā veidā runāt par nopietnām lietām. Grāmatā ietverti ne tikai skaidrojumi par nodokļiem, par to, kā tiek izlietoti valsts budžeta līdzekļi, bet arī nelieli stāsti un Romāna Vitkovska karikatūras.

Izdevums iepazīstina ar nodokļu sistēmu Latvijā, ar iedzīvotāju ienākuma, sociālo, pievienotās vērtības, akcīzes, muitas nodokļiem. Dots ieskats arī Valsts ieņēmuma dienesta, muitas struktūrā un darbībā. Uzskatāmi parādīts, kā tiek sadalītas nodokļos iemaksātās naudas summas, cik tiek izlietots valsts aizsardzībai, veselības aprūpei, sociālajai nodrošināšanai, izglītībai, sabiedriskajai kārtībai, kā arī cik vienam iedzīvotājam izmaksā Valsts prezidenta kancelejas, Saeimas un Ministru kabineta uzturēšana.

Grāmata izdota 100 tūkstošu eksemplāru lielā metienā un paredzēta visām Latvijas skolām. Tas ir Valsts ieņēmumu dienesta ieguldījums izglītības jomā.

Ingrīda Rumbēna, "LV"

Foto: Arnis Blumbergs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!