• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Vēlētāji gaida mūsu noteiktību, godīgumu un patiesības izjūtu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1998., Nr. 291/292 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50129

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zviedrijas jaunā valdība un tās politika

Vēl šajā numurā

13.10.1998., Nr. 291/292

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Vēlētāji gaida mūsu noteiktību, godīgumu un patiesības izjūtu

Valsts prezidents Guntis Ulmanis:

Intervija Latvijas Valsts radio vakar, 12.oktobrī, raidījumā "Pusdiena" pulksten 12.35

— Tieši pirms šīs intervijas jūs sākāt konsultācijas ar 7. Saeimā iekļuvušajām partijām, tikāties ar Tautas partijas līderiem. Šajā sarežģītajā koalīciju veidošanā Tautas partija piedāvā varbūt pretēju rīcību vairāk skandētajam "Latvijas ceļa" ierosinātajam, proti, vispirms vienoties par valdības struktūru un darbības principiem un tikai vēlāk — par personālijām. Vai tā bija arī šajā iepriekšējā stundā?

G.Ulmanis:

— Jā, vēlreiz labdien, cienījamie klausītāji! Es, vēl kaut arī nedaudz, kavējos atmiņās par tikšanos ar Tautas frontes dalībniekiem pagājušās nedēļas nogalē un gribētu, izmantojot šo gadījumu, kad man ir iespēja uzrunāt visus Latvijas iedzīvotājus, — apsveikt visus, kuri darbojās Tautas frontes rindās, kuri vēl šodien darbojas, kuri aktīvi atbalstīja Tautas fronti, jo es esmu pārliecināts, ka tajās dienās Tautas frontes vidū bijām mēs visi, vienalga, vai oficiālā statusā vai ierindas biedru amatā vai atbalstītājos. Tā es vēlreiz sirsnīgi sveicu visus cilvēkus, kas pirms desmit gadiem spēja iedrošināties domāt un darboties Latvijas neatkarības labā. Bet dzīve rit, ir desmit gadi pagājuši, un mēs pēc desmit gadiem jau domājam par — neesmu skaitījis, vai septītā vai astotā — valdības vadītāja nozīmēšanu. Šodien bija pirmā tikšanās, es to darīšu ar visām sešām partijām, kas ir iekļuvušas parlamentā, no to spēka apjoma, respektīvi, pirmā partija — tā, kas ieguvusi visvairāk balsu, otrā — kas secīgi tālākā, un tā līdz sestajai partijai. Tikšanās bija interesanta, es redzēju, ka Tautas partija elastīgi uztver šo jautājumu, Tautas partija ir gatava runāt par daudzām programmatiskām nostādnēm, Tautas partija ir norūpējusies par globālo finansiālo un ekonomisko krīzi, kas pasaulē pašreiz raisās, nedod Dievs, lai tā varbūt nebūtu tik spēcīga un tik apjomīga, ka skartu arī nopietni Latviju, bet jāgatavojas tam ir. Un es negribētu nodalīt vai nošķirt kaut kādā veidā personības noteikšanu, kas vadīs valdību, no saturīgajiem programmatiskajiem un ideoloģiskajiem jautājumiem. Tās ir vienas medaļas divas puses, un, protams, man vajadzīga argumentācija, lai šo cilvēku izvirzītu, man ir vajadzīga argumentācija, kā partija atbalstīs šo cilvēku, man vajadzīga argumentācija, cik kategoriski ir partija par to vai citu nostādni vai arī par attiecīgo personu. Šodien runājām ar Tautas partiju, to darīsim pēc dažām stundām arī ar "Latvijas ceļu", noskaidrojām to, ko Tautas partijas vadītā, ja tāda iespēja būs, valdība darīs tuvākajā laikā un arī četros gados, kādi cilvēki varētu būt no viņu vidus izvirzīti. Jāsaka uzreiz, ka viņi nebija kategoriski nevienā no šiem jautājumiem, atskaitot vienu — viņi kategoriski uzskata, ka nevarēs sadarboties koalīcijā un kopīgās valdības sastādīšanā ar sociāldemokrātiem un Tautas saskaņas partiju.

 

Turpinājums — 4.lpp.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!