• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.1998., Nr. 291/292 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50130

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidents: (turpinājums)

Vēl šajā numurā

13.10.1998., Nr. 291/292

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

Vakar, 12.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis sāka sarunas ar 7.Saeimā ievēlēto partiju pārstāvjiem par jaunās valdības veidošanu

TP.JPG (14096 BYTES)

Tautas partijas pārstāvji:

Andris Šķēle, Gundars Bērziņš, Rihards Pīks, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Jānis Lagzdiņš, Kārlis Greiškalns un Uldis Pīlēns Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Tiekoties ar Tautas partijas pārstāvjiem, Valsts prezidents interesējās par partijas nostāju Latvijai būtiskos jautājumos, proti, kā partija domā īstenot sakļautas sabiedrības veidošanu Latvijā un Latvijas integrāciju ES, kādam jābūt bezdarba problēmas risinājumam un valsts atbalstam uzņēmumu eksporta veicināšanā. Tika pārrunāta izglītības politika Latvijā un nepieciešamie uzlabojumi augstākās un vidējās izglītības jomā. G.Ulmanis arī interesējās par to, vai partija atbalstītu līdzekļu piešķiršanu aizsardzības jomai 2 procentu apjomā no valsts nacionālā kopprodukta 2000.gada budžetā. Tautas partija iepazīstināja prezidentu ar partijas programmatiskajām nostādnēm šajos jautājumos un informēja par izvēlēto stratēģiju šo problēmu risināšanai.

Sarunas laikā tika atzīts, ka ir jāizveido stabila un ilglaicīga valdība un to ir iespējams izdarīt. Taču izskanēja bažas par to, vai izdosies jauno valdību sastādīt līdz 18. novembrim — Latvijas 80 gadu jubilejai.

Tautas partijas pārstāvji informēja Valsts prezidentu, ka viņi, veidojot valdību, ir gatavi sadarboties ar "Latvijas ceļu", Jauno partiju un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, taču neredz iespēju veidot koalīciju ar sociāldemokrātiem un Tautas saskaņas partiju.

Runājot par to, kādu premjerministru Valsts prezidents vēlas redzēt jaunās valdības priekšgalā, G.Ulmanis uzsvēra, ka premjeram ir jābūt atbildīgam ne tikai par valsts ekonomikas, bet arī politiskās sistēmas attīstību.

Valsts prezidenta preses dienests

LC1.JPG (14739 BYTES)

"Latvijas ceļa" pārstāvji: Andrejs Panteļējevs, Indulis Bērziņš, Kristiāna Lībane, Valsts prezidents Guntis Ulmanis, Māris Gailis, Vilis Krištopans, Ojārs Kehris un Ivars Godmanis Foto: Māris Kaparkalējs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!