• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - Eiropas ceļos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.1998., Nr. 297/298 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50208

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

20.10.1998., Nr. 297/298

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — Eiropas ceļos

Vakar, 19.oktobrī, Valsts prezidents Guntis Ulmanis

devās nedēļu ilgā vizītē uz Beļģiju, Vāciju un Franciju

BELGIUM.JPG (28276 BYTES)

Foto: Deivids Pīrsons, epa A.F.I.

Valsts prezidents tikās ar Beļģijas premjerministru Žanu Luku Dehāni (attēlā). Sarunas laikā pārrunātas divpusējās attiecības, kas novērtētas kā pozitīvas un perspektīvas, īpaši uzsverot labo sadarbību ar Flandriju. G.Ulmanis Ž.Dehāni pauda pārliecību, ka Latvija ir gatava sākt sarunas par iestāšanos Eiropas Savienībā (ES), ņemot vērā valsts labos ekonomiskos rādītājus. G.Ulmanis informēja Beļģijas premjeru par Latvijas integrācijas plānu NATO, uzsverot, ka Latvijā ir izveidota NATO integrācijas padome un palielināts budžets aizsardzības jomai. Valsts prezidents sacīja, ka Latvija gaida skaidru signālu no nākamgad paredzētās apspriedes Vašingtonā par Latvijas tālāko iekļaušanos NATO.

Ž.Dehāni tikšanās gaitā apstiprināja, ka ES paplašināšanās process ir iekļaujošs un katras kandidātvalsts sasniegumi tiks vērtēti individuāli. Beļģijas premjerministrs augstu novērtēja referenduma rezultātus Latvijā.

Dienas otrajā pusē G.Ulmanim notika sarunas ar ES komisāru Erki Līkanenu. E.Līkanens informēja, ka tiek apkopots vērtējums par katru no organizācijas kandidātvalstīm, ar kuru drīz tiks iepazīstinātas ES dalībvalstis. ES komisārs apliecināja, ka uzmanīgi seko līdzi paveiktajam Latvijā politikā un ekonomikā.

G.Ulmanis uzsvēra Latvijas gatavību sākt sarunas par iestāšanos ES, stāstot par ekonomiskajiem sasniegumiem valstī, kas ir septiņus gadus ilga darba rezultāts.

Sarunā tika vērtēti vēlēšanu un referenduma rezultāti Latvijā. Valsts prezidents sacīja, ka vēlēšanās balsu vairākumu guvušas partijas, kas atbalsta valsts integrācijas politiku ES, savukārt referendumā izteiktā pilsoņu griba apliecina Latvijas eiropeisko virzību.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!