• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta Komitejas 19.oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.1998., Nr. 297/298 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50227

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par sociālo budžetu tā saspringtā situācijā

Vēl šajā numurā

20.10.1998., Nr. 297/298

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta Komitejas 19.oktobra sēdē

Akceptēts noteikumu projekts "Dzelzceļa staciju atklāšanas, slēgšanas un nosaukumu piešķiršanas kārtība". Tie noteiks dzelzceļa staciju atklāšanas, slēgšanas un nosaukumu piešķiršanas kārtību un attiecas uz valsts publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūru. Paredzams, ka dzelzceļa infrastruktūras vadītājs par stacijas atklāšanu vai slēgšanu sniegs pieteikumu Satiksmes ministrijai, iepriekš saskaņojot to ar vietējo pašvaldību.

Akceptēts noteikumu projekts "Noteikumi par aizsargjoslu noteikšanas metodiku gar dzelzceļiem". Noteikumi noteiks dzelzceļa aizsargjoslu ekspluatācijas un drošības prasības, piekļūšanu dzelzceļa infrastruktūras objektiem aizsargjoslās, vides un cilvēka aizsardzības prasības, aizsargjoslu uzturēšanas un to stāvokļa kontroli, kā arī kārtību, kādā aizsargjoslas tiks noteiktas dabā.

Akceptēts rīkojuma projekts "Par Valsts bērna tiesību aizsardzības centru". Rīkojuma projekts paredz reorganizēt Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošo Bērnu tiesību aizsardzības centru un uz tā bāzes izveidot Izglītības un zinātnes ministrijas pakļautībā esošu iestādi — Valsts bērna tiesību aizsardzības centru. Paredzams, ka centrs būs Bērnu tiesību centra tiesību, saistību un pienākumu pārmantotājs.

Komiteja akceptēja noteikumu projektu "Valsts bērna tiesību aizsardzības centra nolikums". Valsts bērna tiesību aizsardzības centrs ir valsts pārvaldes iestāde. Centrs atrodas Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā. Centrs uzraudzīs tiesību aktu bērna tiesību aizsardzības jautājumos izpildi, koordinēs un metodiski vadīs to izpildi. Centra funkcijas būs: analizēt bērna tiesību aizsardzības procesa kvalitāti; izstrādāt ikgadēju valsts programmas projektu bērnu stāvokļa uzlabošanai; uzraudzīt bērna tiesību aizsardzības valsts programmas īstenošanu; koordinēt valsts un pašvaldību institūciju darbību bērna tiesību aizsardzībā u.c.

Komiteja akceptēja grozījumu projektu Ministru kabineta 1998.gada 6.janvāra noteikumos Nr.3 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem". Grozījumu projekts izstrādāts sakarā ar grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu", kur noteikts, ka apdrošināšanai pret bezdarbu ir pakļautas personas, kuras saņem slimības pabalstu.

Valdības preses departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!