• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - Eiropas ceļos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1998., Nr. 299/304 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50238

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Konkursi

Vēl šajā numurā

21.10.1998., Nr. 299/304

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents — Eiropas ceļos

Vakar, 20. oktobrī, turpinājās Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa vizīte Beļģijā,

Vācijā un Francijā

SANTER.JPG (49358 BYTES) Valsts prezidents Guntis Ulmanis, vakar, 20. oktobrī, tikās ar Eiropas Komisijas prezidentu Žaku Santēru

(attēlā) un ārlietu komisāru Hansu van den Bruku Foto: Olivjē Matiss, epa A.F.I.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis runāja par Latvijas ekonomiskajiem sasniegumiem, par nesen notikušo parlamenta vēlēšanu un referenduma iznākumu, kā arī par Ziemeļu dimensijas lomu reģiona attīstībā.

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žaks Santērs un ārlietu komisārs Hanss van den Bruks uzsvēra, ka kritēriji, kas tiks izvirzīti Latvijai tās novērtējumam, būs objektīvi un tiks ņemtas vērā visas valsts pūles, integrējoties Eiropas Savienībā.

Ž.Santērs un H. van den Bruks uzsvēra referenduma nozīmību, vienlaikus informējot, ka Latvijas vērtējums novembra sākumā tiks iesniegts Vispārējo lietu padomei.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās ar Beļģijas Senāta priekšsēdētāju Franku Svalenu.

Tika pārrunāti divpusējās sadarbības jautājumi. G.Ulmanis atgādināja sadarbības vēsturisko aspektu, kā arī novērtēja abu valstu pašreizējo sadarbību, īpaši uzsverot labos sakarus ar Flandriju. G.Ulmanis un F.Svalens sprieda, kā paplašināt reģionu sadarbību.

G.Ulmanis informēja par parlamenta vēlēšanu un referenduma iznākumu, kā arī sabiedrības integrācijas programmu un jau veiktajiem pasākumiem šajā jomā.

Paužot ieinteresētību Latvijas iekšpolitiskajās norisēs, F.Svalens uzsvēra vēlēšanu un referenduma nozīmi Latvijas tālākā ceļā uz Eiropas Savienību un NATO.

Pārrunāta arī nepieciešamība tālāk attīstīt abu valstu sadarbību aizsardzībā un aktivizēt sakarus tūrisma jomā.

Valsts prezidents Guntis Ulmanis tikās arī ar Eiropas Savienības komisāru seru Leonu Britenu.

Sarunās pārrunāta Latvijas integrācijas politika Eiropas Savienībā (ES), nesenā Latvijas uzņemšana PTO, Latvijas iekšpolitiskie jautājumi un ES iekšējās strukturālās reformas. Valsts prezidents izteica pateicību par to, ka ir atrisināts PTO un Latvijas jautājums. L.Britens Pasaules tirdzniecības organizācijā pārstāv Eiropas Komisiju. Komisārs izklāstīja ES iekšējās struktūras sarežģītību un uzsvēra, ka, neraugoties uz to, Komisija būs objektīva, izvērtējot kandidātvalstis, un vadīsies no jau zināmajiem kritērijiem. L.Britens atgādināja, ka spēkā ir princips par to, ka tā kandidātvalsts, kas ir gatava uzsākt sarunas, uz tām arī tiks uzaicināta. ES komisārs pastāstīja, ka pārskata ziņojums novembrī būs pabeigts un tiks iesniegts Vispārējo lietu pārvaldei.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!