• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 20. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.1998., Nr. 299/304 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50245

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc Ministru kabineta 20. oktobra sēdes

Vēl šajā numurā

21.10.1998., Nr. 299/304

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 20. oktobra sēdē

Akceptēti noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 211-98 "Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamie nami". Šis būvnormatīvs ir saistošs visiem būvniecības dalībniekiem un nosaka prasības dzīvojamo namu jaunbūves, rekonstrukcijas un renovācijas projektēšanai.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par sakaru līdzekļu iegādi Aizsardzības ministrijas vajadzībām". Sakaru līdzekļi Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām tiks iegādāti par 288 502 ASV dolāriem.

Akceptēti noteikumi "Metodika stratēģiskās un reģionālās nozīmes dzelzceļa infrastruktūras iedalījumam kategorijās". Tie nosaka kritērijus, pēc kuriem vilcienu kustības drošības garantēšanai stratēģiskās un reģionālās nozīmes dzelzceļa infrastruktūra iedalāma kategorijās. Infrastruktūru iedala kategorijās, pamatojoties uz kravu un pasažieru pārvadājumu apjomu realizācijas perspektīvajiem plāniem. Dzelzceļa infrastruktūras konkrētās kategorijas apstiprina Satiksmes ministrija.

Akceptēti "Noteikumi par stratēģiskās un reģionālās nozīmes dzelzceļa infrastruktūras iedalījumu". Tajos uzskaitītas deviņas stratēģiskas nozīmes un septiņas reģionālas nozīmes dzelzceļa līnijas dzelzceļa infrastruktūrā.

Lai novērstu pretrunas ar Dzelzceļa likumu, akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1997.gada 2.decembra noteikumos Nr.394 "Dzelzceļa būvnoteikumi".

Valdība akceptēja rīkojumus "Par Starptautiskās mobilo satelītsakaru organizācijas Darba līguma grozījumu" un "Par Starptautiskās mobilo satelītsakaru organizācijas konvencijas grozījumiem".

Akceptēts rīkojums "Par Konvencijas par notiesāto personu nodošanu soda izciešanai papildu protokolu".

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par augu šķirņu aizsardzību". Grozījumi paredz precizēt selekcionāru tiesības, kā arī selekcionāru tiesību ierobežojumus.

Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā likumprojektu "Koncernu likums". Šī likumprojekta izpratnē koncerns ir uzņēmumu grupa, kur uzņēmumi atrodas vienotā kontrolē vai arī vienoti uz līdzdalības vai līguma pamata. Likumprojektā noteiktas mātes uzņēmuma tiesības ietekmēt meitas uzņēmumu. Detalizēti noteikta izpildinstitūciju locekļu atbildība par pretlikumīgu vai pilnvaras pārsniedzošu rīcību. Likumprojekts balstās uz būtisku ES tiesību principu — informācijas publiskumu.

Sakarā ar izstrādāto likumprojektu Ministru kabinets akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījums likumos "Par grāmatvedību", "Par paju sabiedrībām", Kooperatīvo sabiedrību likumā, likumā "Par uzņēmējdarbību", "Par akciju sabiedrībām" un likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru".

Akceptēti noteikumi "Ekspluatācijas aizsargjoslu ap gāzes vadiem, gāzes noliktavām un krātuvēm noteikšanas metodika". Tie nosaka komunikāciju un objektu ekspluatācijas un drošības prasības, vides un cilvēka aizsardzības prasības ekspluatācijas aizsargjoslās ar gāzes vadiem, to iekārtām un būvēm, gāzes noliktavām un krātuvēm, aizsargjoslu uzturēšanas un to stāvokļa kontroles mehānismu u.c. Noteikumi nav attiecināmi uz dabīgajām ģeoloģiskajām struktūrām, kas tiek izmantotas par pazemes gāzes krātuvēm.

Valdība akceptēja noteikumus "Drošības aizsargjoslu ap naftas un naftas produktu vadiem, noliktavām un krātuvēm noteikšanas metodika". Noteikumi nosaka komunikāciju un objektu ekspluatācijas un drošības prasības, vides un cilvēka aizsardzības prasības drošības aizsargjoslās ap naftas un naftas produktu vadiem, noliktavām un krātuvēm u.c.

Akceptēti noteikumi "Ekspluatācijas aizsargjoslu gar elektriskajiem tīkliem noteikšanas metodika". Tie nosaka komunikāciju un objektu ekspluatācijas un drošības prasības, vides un cilvēka aizsardzības prasības ekspluatācijas aizsargjoslās gar elektriskajiem tīkliem, aizsargjoslu uzturēšanas un to stāvokļa kontroles mehānismu, kārtību, kādā aizsargjoslas tiek noteiktas teritoriju plānojumos, ierīkotas un iezīmētas dabā u.c.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Ekspluatācijas aizsargjoslu gar siltumtīkliem noteikšanas metodika". Noteikumi nosaka komunikāciju un objektu ekspluatācijas un drošības prasības, vides un cilvēka aizsardzības prasības ekspluatācijas aizsargjoslās gar siltumtīkliem, aizsargjoslu uzturēšanas un to stāvokļa kontroles mehānismu u.c.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Par mūža ieguldījumu folkloras vākšanā un apzināšanā Ministru kabineta Atzinības raksts tiks piešķirts folkloristam Andrejam Krūmiņam.

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu". Ministru kabineta balva piešķirta: māksliniekam Ilmāram Blumbergam par Dž.Verdi operas "Aīda" iestudējuma vizuālo risinājumu, Latvijas Zinātņu akadēmijas profesoram, habilitētajam bioloģijas doktoram par izciliem zinātniskiem sasniegumiem gēnu inženierijā un modernajā biotehnoloģijā un Ikšķiles pilsētas ar lauku teritoriju domes un Ogres rajona padomes priekšsēdētājam par ieguldījumu teritoriālās reformas organizēšanā un Ikšķiles pilsētas ar lauku teritoriju attīstības veicināšanā.

Pieņemta zināšanai aizsardzības ministra Tālava Jundža sniegtā informācija par papildu finansējuma piešķiršanu Aizsardzības ministrijai Baltijas valstu miera uzturēšanas spēku bataljonam (BALTCON-1). Valdība piešķīra Aizsardzības ministrijas Baltijas miera uzturēšanas spēku bataljonam papildu finansējumu 108 348 latu no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Latvijas līdzdalības nodrošināšanai Baltijas valstu pirmās daudznacionālās apakšvienības BALTCON-1 sastāvā Bosnijā un Hercegovinā. Aizsardzības ministrijai uzdots 1998.gada valsts budžeta grozījumos no apakšprogrammas "Militārpersonu pensiju fonds" līdzekļu izlietojuma ekonomiju 86 912 latu apmērā iekļaut programmā "Starptautiskā sadarbība un piedalīšanās starptautiskās operācijās" un atjaunot Finansu ministrijai neparedzētiem gadījumiem rezervētos līdzekļus par 86 912 latiem.

Pieņemta zināšanai ekonomikas ministra Laimoņa Strujeviča sniegtā informācija par valsts akciju sabiedrības "Latvijas eksportkredīts" turpmāko darbību attiecībā uz valsts atbalstu eksporta un importa apdrošināšanā, garantēšanā un finansēšanā. Valdība akceptēja priekšlikumus par grozījumiem likumā par valsts budžetu 1998.gadam (saistībā ar valsts akciju sabiedrību "Latvijas eksportkredīts"), kuri ir iekļauti likumprojektā "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998.gadam"", kā arī priekšlikumus par attiecīgiem grozījumiem Saeimā iesniegtajam likumprojektam "Par valsts budžetu 1999.gadam" saskaņā ar Finansu ministrijas ierosinājumu.

Pieņemts zināšanai finansu ministra Roberta Zīles ziņojums par ES "Phare" nacionālās programmas 1999.gadam sagatavošanu un informācija par Eiropas Savienības izlīdzināšanas fondu 1999. gadam. Finansu ministrijai uzdots līdz 30. oktobrim sagatavot iesniegšanai ES Komisijā pieteikumu ES "Phare" 1999. gada nacionālajai programmai un ES izlīdzināšanas fondam.

Akceptēts rīkojums "Par līdzekļu piešķiršanu Jelgavas pilsētas domei no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem dabas stihijas radīto zaudējumu likvidēšanai". Finansu ministrijai uzdots piešķirt Jelgavas pilsētas domei 5400 latus no Finansu ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai likvidētu dabas stihijas radītos materiālos zaudējumus, kuru rezultātā ir traucēta ūdensapgāde Jelgavas pilsētā.

Valdība kopumā akceptēja Finansu ministrijas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts budžetu 1998. gadam"". Satiksmes ministrijai uzdots izvērtēt situāciju valsts nozīmes datu pārraides tīkla izveidošanā atbilstoši 1998.gadā piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem un sniegt informāciju par to, kā arī par nepieciešamajiem grozījumiem Satiksmes ministrijas budžetā valdības sēdē 27. oktobrī. Finansu ministrijai uzdots precizēt likumprojektu un 22.oktobrī iesniegt to Valsts kancelejā nosūtīšanai Saeimai.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai informāciju par neatliekamiem pasākumiem Latvijas laukos. Pieņemts zināšanai, ka Zemkopības ministrijas aprēķinātais zaudējumu kompensācijas apjoms ir 4,9 milj.latu (kompensācijai 5 latu apmērā par katru sējumu hektāru, izņemot cukurbietes). Zemkopības ministram uzdots izvērtēt subsīdiju programmas īstenošanas iespējas, ņemot vērā ārkārtas situāciju laukos, un iesniegt izskatīšanai valdības sēdē 27.oktobrī priekšlikumus par subsīdiju izlietošanas virzieniem.

Akceptēts Latvijas stratēģijas integrācijai Eiropas Savienībā projekts. Ārlietu ministrijai uzdots precizēt stratēģijas projektu, ņemot vērā izteiktās piezīmes, saskaņot to ar Tieslietu, Izglītības un zinātnes un Labklājības ministrijām, sagatavot attiecīgu Saeimas lēmuma projektu un līdz 22.oktobrim iesniegt stratēģijas projektu un Saeimas lēmuma projektu Valsts kancelejā nosūtīšanai Saeimai.

Akceptēti noteikumi "Kompensācijas izmaksas kārtība, dzēšot īpašuma kompensācijas sertifikātus, kas piešķirti par administratīvi nepamatoti izsūtītajām personām atņemto mantu".

Jautājums par maksātnespējīgās sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Rīgas filcs" darbinieku prasījumu apmierināšanu tiks skatīts 27. oktobra valdības sēdē.

Pieņemts rīkojums un akceptēts likumprojekts "Par Marakešas līgumu par Pasaules tirdzniecības organizācijas izveidošanu". Ārlietu ministrijai līdz līguma spēkā stāšanās brīdim uzdots izstrādāt un noteiktā kārtībā iesniegt izskatīšanai valdībā tiesību aktu projektu, kas noteiks kārtību, kādā tiks īstenota Latvijas dalība Pasaules tirdzniecības organizācijā.

Valdība akceptēja un nosūtīja izskatīšanai Saeimā grozījumu projektu likumā "Par budžetu un finansu vadību".

Jautājums par humānās palīdzības nosūtīšanu Krievijas Federācijas pierobežas apgabaliem tiks izskatīts nākamajā valdības sēdē.

Pieņemta zināšanai vides valsts ministra Induļa Emša sniegtā informācija par Latvijas Republikas nacionālo interešu nodrošināšanu, pievienojoties Eiropas Savienības vides politikai, un no tās izrietošo nepieciešamību pēc iespējamiem pārejas periodiem.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par Latvijas Republikas nacionālo interešu nodrošināšanu, Latvijai iekļaujoties Eiropas Savienības kopējā zvejniecības politikā.

Pieņemta zināšanai informācija par valsts politikas pamatnostādnēm zivsaimniecības nozares attīstībā Latvijā. Zemkopības ministrijai uzdots izstrādāt un līdz 10.novembrim iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē valsts politikas pamatnostādņu zivsaimniecības nozarē realizācijas mehānismu.

Pieņemta zināšanai sniegtā informācija par Latvijas pilsoņa pases, diplomātiskās pases un dienesta pases saturu. Darba grupai uzdots sagatavot un iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 10.novembrī ar Latvijas pilsoņa pases, diplomātiskās pases un dienesta pases saturu saistītos konceptuālos jautājumus (dienesta pases nepieciešamība, ieraksts pasē arī franču valodā u.c.).

Jautājums "Par sektorpolitiku attiecībā uz vieglajiem automobiļiem" tiks izskatīts nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Jautājums "Latvijas Republikas pasta nozares sektorpolitika laika periodam no 1998.gada līdz 2003.gadam" tiks izskatīts nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Priekšlikumi valsts pārvaldes jomas sakārtošanai tiks izskatīti nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Grozījumu projekts likumā "Par akcīzes nodokli" tiks izskatīts nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Grozījums Ministru kabineta 1995. gada 16.maija noteikumos Nr.131 "Noteikumi par pasta pakalpojumu tarifiem" tiks izskatīts nākamajā Ministru kabineta sēdē.

Valdības preses departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!