• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanses Baltijā. Analīze un prognozes. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.10.1998., Nr. 305/307 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50269

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanses Baltijā. Analīze un prognozes

Vēl šajā numurā

22.10.1998., Nr. 305/307

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanses Baltijā. Analīze un prognozes

Vakar, 21. oktobrī, Rīgā sākās starptautiskā banku konference

BB3.JPG (45995 BYTES)

Latvijas finansu ministrs Roberts Zīle, Ungārijas Finansu ministrijas ģenerāldirektors Gustavs Bagers, Vācijas Bankas Viduseiropas un Austrumeiropas grupas vadītājs Pēters Tilss, Pasaules Bankas Polijas un Baltijas valstu reģiona direktors Bazils Kavaļskis, Igaunijas Bankas viceprezidente Helo Meigasa un Lietuvas Bankas viceprezidents Jons Ņaura

Trešdien, 21. oktobrī, Rīgā tika atklāta ceturtā ikgadējā finansu konference "Bankas un finanses Baltijā".

— Viduseiropas un Austrumeiropas valstu uzdevums ir panākt investoru attieksmes maiņu — to, lai šī reģiona valstu novērtējumā netiktu izmantota tā pati mēraukla, kas pašlaik tiek lietota, vērtējot Krievijas ekonomikas stabilitāti.

Baltijā, tāpat kā citos pasaules reģionos, iezīmējas globalizācijas tendences, sev līdzi nesot tirgus paplašinājumu un kapitāla plūsmas pieaugumu. Šī procesa uzraudzībai nepieciešama arī līdzvērtīga — globāla — uzraudzības programma, kas neļautu globalizācijai kļūt par atsevišķu valstu finansu krīzes iemesliem.

Integrācija starptautiskajā finansu pasaulē ir vienīgā attīstības perspektīva arī Baltijas valstīm, tomēr tai jānotiek, rūpējoties par stabilitātes un vietējo investoru saglabāšanu. Atgriešanās lokāla tirgus ietvaros vairs nav iespējama, un globalizāciju nedrīkst uzskatīt par krīzes cēloni.

Pārspīlētajām spekulācijām par šajā reģionā gaidāmo finansu krīzi — Krievijas nestabilitātes vai globalizācijas izraisītu iemeslu dēļ — nav pamata, un konferences dalībniekiem vajadzētu izvērtēt reālo situāciju Baltijā un citās pārejas ekonomikas valstīs.

Ar šādiem vārdiem pie Rīgā sabraukušajiem starptautisko un 17 valstu nacionālo finansu institūciju pārstāvjiem vērsās Latvijas Ministru prezidents Guntars Krasts.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!