• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar tuvības un sadarbības misiju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1998., Nr. 308/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50325

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pārtikas preces izstādē Igaunijā

Vēl šajā numurā

23.10.1998., Nr. 308/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar tuvības un sadarbības misiju

Vakar, 22.oktobrī, Rīgā ieradās jaunais Amerikas Savienoto Valstu vēstnieks Džeimss Holmss (James H. Holmes)

V1.JPG (23950 BYTES)V2.JPG (20936 BYTES) Vakar Rīgas lidostā ASV vēstnieks Džeimss Holmss ar kundzi Konstanci Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Tūlīt pēc ierašanās lidostā vēstnieks Holmss uzrunāja Latvijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus:

— Labdien! Pateicos par jūsu viesmīlīgo uzņemšanu. Atļaujiet man pateikt dažus vārdus latviešu valodā.

Prezidents ir pilnvarojis mani pārstāvēt Amerikas Savienoto Valstu valdību un tautu Latvijā. Mums abiem ar sievu Konstanci ir liels pagodinājums kalpot savai tautai tādā zemē kā Latvija — skaistā un dinamiskā. Tā būs lieliska iespēja iepazīt Latviju, kādu to ir attēlojis Vilis Plūdons savā dzejā:

"Tev mūžam dzīvot, Latvija!

Lai latvju tauta vienotā

Aug spēkā, slavā, daiļumā!"

Es apsveicu jūs ar tikko notikušajām Saeimas vēlēšanām. Ar šīm vēlēšanām Latvija ir atkal parādījusi savu gatavību būt par demokrātisku Eiropas valsti.

Ar nepacietību gaidu tikšanos ar Latvijas Valsts prezidentu Gunti Ulmani, lai nodotu savu akreditācijas rakstu un uzsāktu kopīgo darbu.

 

Džeimss Hovards Holmss ir karjeras diplomāts. Viņš dzimis Virdžīnijas štatā, Springfīldā. 1965. gadā ieguvis bakalaura grādu Kolgeitas universitātē. Pēc tam divus gadus studējis starptautiskās attiecības Džona Hopkinsa universitātē. No 1983.līdz 1984. gadam mācījies Nacionālajā kara koledžā.

Džeimss Hovards Holmss bijis ASV Valsts departamenta Politiski militāro lietu biroja stratēģiskās kodolpolitikas nodaļas direktors, Politikas plānošanas grupas Eiropas nodaļas direktora vietnieks. Džeimss Holmss ar kundzi Konstanci strādājis arī vairākās ASV diplomātiskajās pārstāvniecībās ārzemēs — vispirms ASV ģenerālkonsulātā Lahorā (Pakistānā), tad ASV vēstniecībā Velingtonā (Jaunzēlandē) un Oslo (Norvēģijā). No 1992. līdz 1995. gadam bijis ASV misijas vadītāja vietnieks ASV vēstniecībā Turcijā, ieņēmis diplomātiskos amatus vairākās citās valstīs. Pirms nominēšanas vēstnieka darbā uz Latviju Džeimss Holmss koordinējis ASV Valsts departamenta Austrumeiropas palīdzības programmu četrpadsmit Viduseiropas un Baltijas valstīm, tai skaitā Latvijai, kā arī Bosnijai tās ekonomikas atjaunošanas laikā, kas nodrošināja šīm valstīm politisku un ekonomisku atbalstu pārejas periodā.

Džeimss Hovards Holmss saņēmis vairākus augstus ASV Valsts departamenta apbalvojumus.

Holmsu ģimenē ir divas pieaugušas meitas — Reičela un Rebeka.

Otrdien, 27.oktobrī, vēstnieks Džeimss Holmss iesniegs savu akreditācijas vēstuli Latvijas Valsts prezidentam Guntim Ulmanim.

Jānis Ūdris,

"LV" ārpolitikas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!