• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas pārtikas preces izstādē Igaunijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.10.1998., Nr. 308/312 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50334

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pārtikas preces izstādē Igaunijā (turpinājums)

Vēl šajā numurā

23.10.1998., Nr. 308/312

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas pārtikas preces izstādē Igaunijā

T1.JPG (21880 BYTES) Latvijas pārstāvji izstādē

(no labās) : firmas "Liepas" menedžeris Arnolds Treimanis, Latvijas Pārtikas federācijas pārstāve Māra Žagare, Zemkopības ministrijas Kvalitātes departamenta darbinieces Iveta Vite un Valda Treimane

6.starptautiskā izstāde "Tallinn Food Fair '98", kas notika no 20.līdz 23.oktobrim izstāžu centrā "Eesti Naitused" Piritā, ir viena no lielākajām un prestižākajām pārtikas preču izstādēm Baltijas valstīs. Izstādes atklāšanā piedalījās Igaunijas premjerministrs Marts Sīmans, lauksaimniecības ministrs Andress Variks, savukārt Latviju pārstāvēja zemkopības ministrs Andris Rāviņš un Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Jānis Lapše. Rīkotājsabiedrību "Profexpo" un "Eesti naitused" direktori Tīts Sarvs un Sīms Logma vēlēja pieredzes bagātas dienas visiem dalībniekiem un apmeklētājiem.

Šajās dienās izstāžu centra virzienā devās simtiem automašīnu un autobusu, patālo ceļu no pilsētas centra mēroja arī daudzi tallinieši. Gaumīgi un pārskatāmi iekārtotie trīs paviljoni un konferenču zāle saistīja apmeklētāju uzmanību. Te ir gan pārtikas preču, gan iepakojuma ražotāju, sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu, gan arī vairumtirgotāju, kas nodarbojas ar eksportu un importu, piedāvātās preces. Ar pēdējo palīdzību iespējams iepazīt visdažādāko valstu pārtikas produktus, iekārtas, jaunākās tehnoloģijas pārtikas ražošanā.

Lai iepazītos ar 300 eksponentiem — 169 no Igaunijas un 131 no ārvalstīm, ar dažām stundām nepietiek. Izstādes rīkotāji uzsver, ka galvenais mērķis ir visdažādāko valstu pārstāvjiem rast savstarpējus kontaktus, sekmēt pārtikas preču eksportu. Līdzās mājinieku piedāvātajām ir Latvijas, Lietuvas, Moldovas, Ungārijas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Dānijas, Vācijas, Austrijas, Beļģijas, Anglijas, Šveices, Itālijas, Holandes, Francijas, Spānijas, ASV, Kanādas un tālās Šrilankas preces.

Ieejot centrālajā "C" paviljonā, kurā ir arī Latvijas ekspozīcija, acis žilbst no pārtikas produktu pārpilnības. Degustēšanas priekiem ļaujas simtiem cilvēku. Var nobaudīt gan norvēģu un igauņu gaumē gatavotos zivju ēdienus, zviedru firmas "Löfberg Lilla" kafiju, īstu siera ielu izveidojuši igauņu siera meistari — te ir gan cietie, gan mīkstie sieri. Lielākā daļa no tiem nosaukti ražotāju novada vārdā. Plašs ir arī maiznieku un konditoru piedāvātais preču klāsts. Īsti vērienīgi savu stendu iekārtojusi firma "Liviko", kas piedāvā visdažādāko marku igauņu liķierus. Plaša Igaunijas gaļas produkcijas ražotāju ekspozīcija bija arī "D" paviljonā, kur desas un žāvējumus piedāvāja ap desmit uzņēmumu.

Šonedēļ, no 20. līdz 23. oktobrim, Tallinā notika 6. starptautiskā izstāde "Tallinn Food Fair '98"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!