• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents - saņemot augstu ASV amatpersonu vēstules. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.1998., Nr. 317/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50445

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ar Latvijas pārtikas prestižu

Vēl šajā numurā

28.10.1998., Nr. 317/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— saņemot augstu ASV amatpersonu vēstules

Vakar, 27. oktobrī, ASV ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Latvijā Džeimss Holmss nodeva Valsts prezidentam Guntim Ulmanim vēstules no ASV prezidenta Bila Klintona un valsts sekretāres Madelaines Olbraitas.

ASV prezidents Bils Klintons vēstulē apsveic Latvijas prezidentu ar 3. oktobra referenduma rezultātu. B.Klintons uzsver, ka Latvijas tauta izteikusi stingru vēlmi savus likumus veidot atbilstoši vispārējiem cilvēktiesību principiem un referendumā izdarītā izvēle palīdzēs attīstīt kultūru daudzveidību, tajā pašā laikā aizsargājot latviešu valodu un tradīcijas, kā arī veicinās Latvijas integrāciju Eiropas un transatlantiskajās institūcijās.

ASV prezidents vēstulē atzinīgi vērtē Latvijas prezidenta darbību pirms referenduma un atzīst, ka G.Ulmaņa publiskie izteikumi palīdzējuši vēlētājiem izdarīt izvēli. B.Klintons raksta, ka ASV, kā solīts Partnerības hartā, palīdzēs Latvijai jaunā likuma īstenošanā.

ASV prezidents vēstulē apsveic Latvijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā un uzsver, ka Savienotās Valstis saglabā ciešu apņēmību palīdzēt Latvijai pilnīgāk integrēties transatlantiskajās un Eiropas institūcijās.

Arī valsts sekretāre Madelaine Olbraita savā vēstulē apsveic Latvijas prezidentu ar sekmīgo iznākumu referendumā par grozījumiem Pilsonības likumā. Valsts sekretāre atzīst, ka G.Ulmanis šim delikātajam jautājumam veltījis lielu uzmanību, un pauž gandarījumu, ka Latvijas tauta izdarījusi šādu izvēli.

M.Olbraita informē, ka ASV saglabā apņēmību palīdzēt Latvijai sabiedrības integrācijā un pašlaik tiek apsvērtas šīs palīdzības iespējas. ASV strādās kopā ar EDSO, lai nodrošinātu to, ka valodas, izglītības un darba likumdošanas jomā nepieciešamais darbs tiktu izdarīts iespējami gludāk, raksta M.Olbraita.

M.Olbraita vēstulē apliecina ASV apņēmību veicināt Latvijas integrāciju Eiropas un eiroatlantiskajās institūcijās, kā to nosaka ASV un Baltijas valstu Partnerības harta. M.Olbraita atzinīgi vērtē Latvijas iestāšanos Pasaules tirdzniecības organizācijā un referenduma rezultātus, kas sekmēs Latvijas attiecības ar Eiropas Savienību.

Valsts sekretāre vēstulē norāda arī to, ka ASV centīsies nodrošināt Vašingtonas sanāksmes sekmīgu iznākumu nākamā gada aprīlī.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!