• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 27. oktobra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 28.10.1998., Nr. 317/320 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50446

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 27. oktobra sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 27. oktobra sēdes

Vēl šajā numurā

28.10.1998., Nr. 317/320

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 27. oktobra sēdē

Akceptēti noteikumi "Kārtība, kādā aizpildāmas un nosūtāmas ķīmisko vielu un ķīmisko produktu drošības datu lapas". Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā aizpildāmas un nosūtāmas ķīmisko produktu datu lapas, kā arī nosaka informāciju, kas sniedzama ķīmisko vielu un ķīmisko produktu drošības datu lapā. Ja persona veic darbības ar bīstamām ķīmiskām vielām vai bīstamiem ķīmiskiem produktiem, tās rīcībā jābūt rakstiskām ziņām par ķīmiskās vielas vai ķīmiskā produkta īpašībām. Minētā informācija jādara zināma personālam un jāglabā viegli pieejamā vietā darba vietā.

Valdība akceptēja grozījumus Ministru kabineta 1997.gada 7.maija rīkojumā Nr.224 "Par Latvijas Republikas pilnvarotajiem robežas pārstāvjiem". Grozījumi rīkojumā izdarīti sakarā ar notikušajām personāla izmaiņām Valsts robežsardzē, kā arī sakarā ar amatu nosaukumu maiņu.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 6.janvāra noteikumos Nr.3 "Noteikumi par valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no valsts pamatbudžeta un valsts sociālās apdrošināšanas speciālajiem budžetiem". Grozījumi noteikumos izdarīti, lai saskaņotu tos ar grozījumiem likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu", kur noteikts, ka apdrošināšanai pret bezdarbu ir pakļautas personas, kuras saņem slimības pabalstu.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Kārtība, kādā Kultūras ministrija akreditētajiem muzejiem piešķir valsts budžetā speciāli paredzētos līdzekļus īpašu kultūrvēsturisku, tēlotājas mākslas un citu nacionāli nozīmīgu projektu un programmu realizēšanai". Noteikts, ka mēneša laikā pēc likuma par valsts budžetu kārtējam gadam pieņemšanas Kultūras ministrija laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" publicē informāciju par līdzekļu kopējo apmēru un valsts kultūrpolitikas prioritātēm līdzekļu saņemšanai, kā arī pieteikuma iesniegšanas termiņu.

Grozījumu projektu likumā "Par akcīzes nodokli" izskatīs valdības sēdē 31oktobrī.

Ņemot vērā finansu ministra Roberta Zīles priekšlikumu, tiesību aktu projektu "Noteikumi par sadarbību sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas informācijas apmaiņas jomā" izskatīs Ministru kabineta sēdē kā konceptuālu jautājumu, tā izskatīšanā pieaicinot arī Satiksmes biroja pārstāvjus.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Apdrošināšanas sabiedrības gada pārskata sastādīšanas noteikumi". Apdrošināšanas sabiedrības par katru darbības gadu sagatavo pārskatu, kurā sniedz patiesu un skaidru informāciju par apdrošināšanas sabiedrības finansu stāvokli un peļņu vai zaudējumiem. Apdrošināšanas sabiedrības gada pārskatā lietojamā naudas izteiksmes vienība ir lats. Visu operāciju uzskaiti katru dienu kārto vienā bilancē, par vērtības mēru izmantojot latu. Bilances aktīvu un pasīvu posteņus, kā arī ārpusbilances posteņus ārvalstu valūtās novērtē latos pēc Latvijas Bankas noteiktā valūtas maiņas kursa pārskata gada beigās.

Akceptēts rīkojums "Par Ministru kabineta Atzinības raksta piešķiršanu". Ar šo rīkojumu Ministru kabineta Atzinības raksts piešķirts: Valsts obligātās veselības apdrošināšanas centrālā fonda direktorei Inārai Bluķei par ieguldījumu veselības aprūpes finansēšanas reformas pilnveidošanā un pamatnostādņu izstrādāšanā; Rīgas Mākslas skolas direktorei Mārai Muižniecei par ieguldījumu bērnu un jauniešu mākslas izglītībā un estētiskajā audzināšanā; Labklājības ministrijas valsts sekretāra vietniecei Rutai Puriņai par ieguldījumu sociālās sistēmas attīstībā; Valsts zemes dienesta Nekustamā īpašuma vērtēšanas centra direktoram Aldim Rausim par ieguldījumu nekustamā īpašuma sistēmas izveidošanā; Valsts zemes dienesta Daugavpils nodaļas vadītājai Marijai Sokolovai par ieguldījumu jaunāko tehnoloģiju ieviešanā valsts kadastra sistēmas un Latgales reģiona attīstības veicināšanā; bezpeļņas organizācijas valsts akciju sabiedrības "Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra" ģenerāldirektorei Inesei Šmitiņai par ieguldījumu sociālās apdrošināšanas sistēmas izveidošanā; Latvijas Lauksaimniecības universitātes profesoram Kazimiram Špoģim par aktīvu zinātnisko un pedagoģisko darbību; Labklājības ministrijas Farmācijas departamenta direktoram Tālim Talentam par ieguldījumu farmācijas sistēmas attīstībā.

Ministru kabinets akceptēja rīkojumu "Par Apvienoto Nāciju Organizācijas 1992.gada 9.maija Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām 1997. gada 11. decembra Kioto protokola parakstīšanu".

Valdība neakceptēja rīkojuma projektu "Par humānās palīdzības nosūtīšanu Krievijas Federācijas pierobežas apgabaliem". Tika atzīts par nepieciešamu atsaukties uz Starptautiskā Sarkanā Krusta un Sarkanā Pusmēness biedrību federācijas aicinājumu sniegt palīdzību ekstremālā situācijā 1998./1999. gada ziemā Baltkrievijai, Moldovai, Krievijas Federācijai un Ukrainai. Finansu ministrijai kopīgi ar Ārlietu ministriju uzdots izskatīt jautājumu par organizatorisko pasākumu finansēšanas nodrošināšanu, kuri saistīti ar minētās palīdzības sniegšanu. Nolemts ierosināt Latvijas Sarkanajam Krustam turpināt koordinēt savu darbību ar Starptautisko Sarkano Krustu.

Grozījumu projektu Ministru kabineta 1995.gada 16.maija noteikumos Nr.131 "Noteikumi par pasta pakalpojumu tarifiem" nolemts izskatīt 31.oktobrī.

Valdība kopumā akceptēja Pasākumu programmu demogrāfiskās situācijas uzlabošanai. Labklājības ministrijai uzdots precizēt Pasākumu programmu demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, ņemot vērā Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumus, un iesniegt precizēto pasākumu programmu Valsts kancelejā. Labklājības ministrijai uzdots koordinēt Pasākumu programmas demogrāfiskās situācijas uzlabošanai izpildi. Ministrijām uzdots: organizēt to kompetencē esošos pasākumus un katru gadu līdz 31.martam iesniegt pārskatus Labklājības ministrijā; ja nepieciešams, veidot darba grupas papildu pasākumu izstrādei Pasākumu programmas demogrāfiskās situācijas uzlabošanai aktualizēšanai, darba grupās iesaistot pārstāvjus no ministrijām, kuras saistītas ar konkrētā pasākuma izstrādi un izpildi. Labklājības ministrijai uzdots katru gadu līdz 30.aprīlim iesniegt Ministru kabinetā pārskatu par Pasākumu programmas demogrāfiskās situācijas uzlabošanai konkrēto pasākumu izpildi saskaņā ar norādītajiem izpildes termiņiem.

Ministru kabinets pieņēma zināšanai sniegto informāciju par subsīdiju izlietošanas virzieniem. Noteikts, ka subsīdiju izlietošanas virzieni, izņemot galveno virzienu — veicināt konkurētspējīgu saimniecību izveidošanu —, var būt mainīgi atkarībā no konkrētās situācijas. Zemkopības ministrijai uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 4.novembrī informāciju par lauksaimniecības produkcijas ražotāju zaudējumiem (strukturēts pārskats pēc pozīcijām) un zaudējumu aprēķina metodiku.

Akceptēts rīkojums "Par maksātnespējīgās sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Rīgas filcs" darbinieku prasījumu apmierināšanu". Tas paredz saskaņā ar Ministru kabineta 1998. gada 21. aprīļa noteikumiem Nr. 149 "Noteikumi par Ministru kabineta 1998. gada 27. janvāra noteikumu Nr. 34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība" piemērošanu citiem maksātnespējīgiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)" atļaut piemērot Ministru kabineta 1998. gada 27. janvāra noteikumus Nr. 34 "Maksātnespējīgo valsts uzņēmumu un maksātnespējīgo valsts kontrolēto statūtsabiedrību darbinieku prasījumu apmierināšanas kārtība" maksātnespējīgās sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Rīgas filcs" darbinieku prasījumiem, kas radušies saistībā ar kaitējuma atlīdzību sakarā ar nelaimes gadījumu darbā vai arodslimību, 21052,23 latu apmērā.

Jautājuma par grozījumiem Ministru kabineta 1997.gada 16.decembra noteikumos Nr.417 "Uzturēšanās atļauju izsniegšanas un reģistrēšanas kārtība" izskatīšana atlikta uz divām nedēļām.

Pieņemta zināšanai Kultūras ministrijas iesniegtā informācija par papildu līdzekļu piešķiršanu Latvijas Nacionālajai operai. Finansu ministram atļauts no ministrijas līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu Latvijas Nacionālajai operai līdz 30 000 latu apmērā pirmizrāžu sagatavošanas nodrošināšanai. Kultūras ministrei uzdots iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē 4.novembrī informāciju par Kultūrkapitāla fonda līdzekļu izlietojumu.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!