• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas Pašvaldību savienības valdes sēdi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 6.11.1998., Nr. 334/335 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50617

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Bankas ziņas

Vēl šajā numurā

06.11.1998., Nr. 334/335

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas Pašvaldību savienības valdes sēdi

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes sēdes darba kārtības galvenais jautājums šīs nedēļas sākumā bija kārtējā, nu jau astotā, kongresa sasaukšana šī gada nogalē, 18.decembrī, Jūrmalā, Zinātnes namā, kas bijusi arī iepriekšējās sasauksmes vieta.

Sēdi šoreiz vadīja Aleksandrs Lielmežs, LPS priekšsēža vietnieks, Latvijas pašvaldību pagastu apvienības vadītājs, Rīgas rajona Mālpils pagasta padomes priekšsēdētājs. Jo priekšsēdis Andris Jaunsleinis pēc nesenā brauciena uz ILUAS (Starptautiskās vietējo pašvaldību savienības Eiropas reģiona municipalitāšu padomes dalībvalstu) kopuma kārtējo apspriedi Lisabonā posās uz ziņojumiem 2.un 3.novembrī Strasbūrā paredzētajai Eiropas padomes Vietējo un reģionālo varu kongresa pastāvīgās komitejas kārtējai sēdei. Cita starpā, tieši 27.un 28.oktobra sesijā Latvija kļuva par ILUAS pilntiesīgu biedri, par vienu no Eiropas neatkarīgo valstu pašvaldību struktūru pilnvarotajām pārstāvēm. Tas nozīmē, ka Latvijas pašvaldībām turpmāk būs ne tikai balsstiesības mūsu kontinenta vietējo varu lēmējorganizācijās, bet arī ierosmes un lemšanas iespējas Ziemeļeiropas zemju vitālo problēmu risināšanā. Arī pašvaldību spēka atzīšanā.

Kaut gan LPS kārtējās sēdes darba kārtībā bija ne mazums kārtējo jautājumu, tostarp arī par LPS budžeta projektu 1999.gadam, par LPS pārstāvjiem dažādās valsts institūcijās, kurās Latvijas Pašvaldību savienība deleģē savus pārstāvjus, uzmanības centrā nokļuva LPS astotā kongresa sanākšana.

Tā darba kārtībā iekļauts gan LPS priekšsēža Andra Jaunsleiņa pārskats, gan revīzijas komisijas priekšsēdētājs Leonīds Koindži–Ogli, (Elejas pagasta padome), gan LPS komiteju vadītāju Pētera Salkazanova (Jelgavas rajona padome), Gunta Libeka (Aizkraukles rajona padome), Raita Vītoliņa (Jelgavas pilsētas dome) un Ligitas Začestas (Jūrmala) ziņojumi.

Kongresa darba diena rādās būt gan spraiga, jo tā delegātiem paredzēta ne tikai atkalredzēšanās ar saviem kolēģiem, bet arī līdzšinējās darbības izstāžu klāsta apskate, daudzu līdz šim nepieejamu dokumentu iepazīšana, kā arī citas novitātes.

Pāri visam — viedokļu apmaiņa par nule — oktobra beigās — publicētajiem valsts dokumentiem — Teritorijas attīstības plānošanas likumu un Administratīvi teritoriālās reformas likumu. Jo tas viss saistās ar Latvijas pašvaldību darbību šajos un nākamajos gados. Kongresu sasaukšana ir tikai starpposms, kas iezīmē virzību tuvākajam laikposmam.

Mintauts Ģeibāks,

"LV" informācijas redaktors

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!