• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidents:. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.11.1998., Nr. 336 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50674

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvija Lietuvā - ar gara, kultūras un mūžības ciemkukuli Latviešu grāmatas Viļņā - mūsu valsts astoņu desmitgažu un pēdējo astoņu gadu spogulis

Vēl šajā numurā

10.11.1998., Nr. 336

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts prezidents:

— Polijas valsts svētku vizītē Varšavā

Valsts prezidents Guntis Ulmanis šodien, 10.novembrī, pēc Polijas prezidenta Aleksandra Kvašņevska ielūguma apmeklēs Varšavu, lai piedalītos Polijas neatkarības atgūšanas svētku 80. gadskārtas svinībās.

1918.gads bija vēsturisks vairākām Eiropas valstīm. Otrā pasaules kara rezultātā sabrūkot Eiropas lielajām impērijām, tika atjaunotas vai no jauna izveidotas daudzas Viduseiropas valstis, tai skaitā Latvija un Polija, kas savu neatkarību atguva 11.novembrī.

Atzīmēt šo Eiropas vēsturē nozīmīgo notikumu Varšavā ieradīsies arī Igaunijas, Lietuvas, Ungārijas, Rumānijas, Ukrainas un Čehijas prezidenti.

Polija ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas sadarbības partneriem Viduseiropas valstu grupā. Veiksmīgi attīstās abu valstu divpusējā sadarbība, tās nozīmīgs sasniegums ir šā gada jūlijā notikusī Polijas prezidenta valsts vizīte Latvijā. Jaunas iespējas Latvijas un Polijas iedzīvotāju sadarbībā paver veiktie grozījumi Latvijas Pilsonības likumā, kas Latvijā dzīvojošajiem poļiem dod iespēju iegūt Latvijas pilsonību ārpus kārtas.

Mūsdienās Viduseiropas un Baltijas valstis ieņem aizvien redzamāku vietu jaunās, nedalītās Eiropas veidošanā. Polija ieņem aizvien nozīmīgāku lomu jaunās eiroatlantiskās partnerības tapšanā.

Ar Polijas televīzijas starpniecību Latvijas Valsts prezidents Varšavā teiks apsveikuma uzrunu Polijas tautai, noklausīsies svētku koncertu, tiksies ar svētkos klātesošajiem citu valstu prezidentiem, kā arī piedalīsies Polijas prezidenta rīkotajās valsts vakariņās.

Latvijā G.Ulmanis atgriezīsies 10.novembra vakarā. 11.novembrī Valsts prezidents piedalīsies Lāčplēša dienas svinīgajos pasākumos.

— atvadoties no EDSO misijas Latvijā vadītāja

Vakar, 9.novembrī, pie Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa atvadu vizītē ieradās EDSO misijas Latvijā vadītājs Ričards Semjuels. Sarunā skarti sabiedrības integrācijas jautājumi. Valsts prezidents uzsvēra, ka sabiedrības integrācijas jomā — izglītības un valsts valodas apguves aspektā — ir pieņemti būtiski likumi un turpmāk šajā procesā liela nozīme būs valdības un parlamenta darbībai.

R.Semjuels atzīmēja Valsts prezidenta personīgo ieguldījumu sakļautas sabiedrības veidošanā. R.Semjuels apliecināja, ka EDSO izprot valsts valodas likuma nozīmi Latvijā un latviešu valodas apguves nepieciešamību, jo tieši valodai ir svarīga nozīme integrācijā.

Runājot par Latvijas integrāciju Eiropas Savienībā, Valsts prezidents uzsvēra, ka Eiropas Komisija Progresa ziņojumā ir norādījusi uz Latvijas sasniegumiem un tas apliecina, ka Latvijai ir labas izredzes sekmīgi iekļauties Eiropas Savienības turpmākajā paplašināšanās procesā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!