• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Šī mūsu tautu tikšanās ir svarīga laika zīme". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.11.1998., Nr. 337/338 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50695

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Šodien Latvijā - Lāčplēša diena, Varoņu piemiņas diena

Vēl šajā numurā

11.11.1998., Nr. 337/338

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Turpinājums

no 1.lpp.

"Šī mūsu tautu tikšanās ir svarīga laika zīme"

Polijas Republikas prezidents Aleksandrs Kvašņevskis Varšavā 1998. gada 10. novembrī, svinīgajā pieņemšanā par godu Polijas neatkarības atgūšanas astoņdesmitgadei:

Cienījamās dāmas un kungi! Kad tiek domāts par Vidueiropas likteni, kļūst acīmredzams, ka mums ir saskare ar lielām pārmaiņām kvalitātes ziņā, kuras jo sevišķi ir redzamas ne tikai politiskajā, bet arī civilizācijas mērogā. Šīs pārmaiņas es nosauktu par evolūciju no "platības" statusa līdz "reģiona" statusam.

Pēdējo gadsimtu laikā, neraugoties uz mūsu tautu garīgajām bagātībām, šī Eiropas daļa tika uzskatīta par neizprotamu teritoriju starp Rietumiem un Austrumiem. No kabinetu un salonu logiem to uztvēra vienīgi kā ģeogrāfisku teritoriju, platību, kur saskārās Eiropas lielvalstu ietekmes un intereses: tā bija platība, kas pakļauta vēstures vēju brāzmām. Šodien, pateicoties mūsu partnerībai, mūsu konsekventajai darbībai, mūsu solidaritātei, uzņemoties kārtējos izaicinājumus, ir pilnīgi citādi. Viduseiropa nozīmē veiksmi un stabilitāti. Mūs uztver kā aktīvu reģionu, kas apzinās savus trumpjus un kopīgās intereses, spēj sadarboties tālākai kopīgai attīstībai.

Ne domas par vēlmēm, bet fakti izraisa to, ka Eiropā mums jānospēlē vēsturiski svarīga loma. Bez mūsu reģiona aktivitātēm neveiksies Eiropas integrācija, kas ir spējīga tikt galā ar XXI gadsimta izaicinājumiem. Šajā procesā neviena no mūsu valstīm nedrīkst izpalikt. Mēs esam savienība, kuru nedrīkst pārdalīt nekādi jauni priekškari. Esam nepieciešami viens otram un Eiropai. Esam balsts tiltam, kurš ved uz nākotni.

Uzsaucu tostu par Polijas un visu Viduseiropas reģiona valstu veiksmi, par prezidentu kungu veselību, par mūsu kaimiņu un draugu veiksmi pasākumos, pārmaiņās un aspirācijās, par mūsu kopējām sekmēm jaunajā Eiropā!

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!