• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas valsts svētku svinībām Austrālijā Par radošu un godprātīgu darbu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 24.11.1998., Nr. 349 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50827

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētājs:

Vēl šajā numurā

24.11.1998., Nr. 349

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas valsts svētku svinībām Austrālijā

Latvijas Republikas neatkarības pasludināšanas 80. gadadienas centrālais notikums Austrālijā bija Latvijas ģenerālkonsulāta Kanberā sarīkotā pieņemšana 18. novembrī Austrālijas galvaspilsētā akreditētajam diplomātiskajam korpusam, austrāliešu un latviešu sabiedrības pārstāvjiem.

Latvijas goda ģenerālkonsula Emīla Dēliņa un dzīvesbiedres rīkotajā pieņemšanā "Rydges Capital Hill" viesnīcā diplomātiskā korpusa dekāna, Maltas augstā komisāra Džordža N.Butisila vadībā ieradās 39 ārvalstu vēstnieki vai lietveži ar dzīvesbiedrēm. Pieņemšanā bija pārstāvētas šādas valstis: Austrija, Bangladeša, Beļģija, Brazīlija, Bruneja, Dienvidāfrika, Eiropas Savienība, Fidži, Francija, Indonēzija, Irāna, Īrija, Itālija, Izraēla, Jordānija, Kanāda, Kipra, Libāna, Malaizija, Malta, Maurīcija, Meksika, Mjanma, Nīderlande, Nigērija, Norvēģija, Peru, Amerikas Savienotās Valstis, Slovēnija, Somija, Spānija, Šveice, Ungārija, Urugvaja, Vācija, Venecuēla, Vjetnama, Zimbabve un Zviedrija.

Tostu Latvijas Republikas prezidentam Guntim Ulmanim uzsauca Austrālijas Ārlietu ministrijas protokolšefs, bet Latvijas goda ģenerālkonsuls E.Dēliņš atbildēja ar tostu Austrālijas karalienei Elizabetei II. Pieņemšanā bija klāt ievērojams skaits Austrālijas Ārlietu ministrijas darbninieku, ieskaitot ģenerālsekretāra vietnieku, Ameriku un Eiropas nozares vadītāju Mariju Kobanu, Eiropas daļas vadītāju Timu Džordžu un Ziemeļu un Centrālās Eiropas nodaļas vadītāju Robertu Valteru.

Latviešu sabiedrībai Austrālijā rīkotajos Latvijas valsts svētku aktos Pērtā, Adelaidē, Melburnā, Kanberā, Sidnejā un Brisbenē runāja Latviešu apvienības Austrālijā un Jaunzēlandē ieaicinātais viesis no Hamburgas, Vācijā, starptautisko tiesību profesors un Latvijas Zinātņu akadēmijas ārzemju loceklis Dr. Dīterihs A.Lēbers. Savā 45 minūšu runā viņš sīkāk pakavējās pie vairākām nozīmīgām atjaunotās Latvijas problēmām starptautisko tiesību jomā, ieskaitot 1918. gada 18. novembrī proklamētās Latvijas Republikas pēctecību. Šī pēctecība, teica profesors Lēbers, ir atjaunota ar LPSR Augstākās Padomes 1990. gada 4. maija deklarāciju, bet to var apdraudēt robežlīguma ratifikācija, ratificējot Krievijas Federācijas vienpusīgi nosprausto robežu ar Latviju Abrenes apgabalā.

Latvijas ģenerālkonsulāts Austrālijā

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!