• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ar jaunām grāmatām, ar jaunām zināšanām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.1998., Nr. 367/368 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50883

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas pašvaldības - un Eiropa

Vēl šajā numurā

11.12.1998., Nr. 367/368

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ar jaunām grāmatām, ar jaunām zināšanām

A2.JPG (17310 BYTES)A1.JPG (19311 BYTES) Vakar, 10.decembrī, Kārļa Zariņa fonda (Austrālija) pilnvarotais pārstāvis Imants Kaps dāvināja Latvijas skolu un augstskolu bibliotēkām Edgara Dunsdorfa "Latvijas vēstures atlanta" 3000 eksemplārus.

Pasniedzot dāvinājumu, Imants Kaps teica:

— Kārlis Zariņš bija pirmskara laika sūtnis Londonā. Viņa fonds dibināts 1959.gadā, Kārļa Zariņa astoņdesmitajā dzimšanas dienā. Fondu izveidoja galvenokārt kā bāzi profesora Edgara Dunsdorfa pētījumiem, kā arī zinātnisko darbu publikācijām. Pirmo "Latvijas vēstures atlanta" izdevumu klajā laida Miķeļa Gopera fonds. Darbs, kuru profesors Dunsdorfs ieguldīja K.Zariņa fondā, bija bez finansiālas atlīdzības. Profesora Dunsdorfa darbs bija domāts latviešu sestdienas skolu vajadzībām trimdas zemēs. Kā jūs visi zināt, sestdienas skolas bija tā institūcija, kas palīdzēja saglabāt trimdas jauniešos latvietību. "Latvijas vēstures atlants" ir ilustrēta mācību grāmata, kas uzrakstīta vienkāršā un saprotamā valodā. Patiesību sakot, tas ir Dunsdorfu — profesora un viņa kundzes — kopdarbs. E.Dunsdorfs radīja grāmatas saturu, viņa kundze to salika un sakārtoja, lai tas varētu tikt iespiests grāmatā. Vēl es gribētu piebilst, ka tas ir vienīgais man zināmais gadījums, kad grāmata tikusi izdota ar mērķi to dāvināt.

Rūta Jaksona,

"LV" informācijas redaktore

Dāvināšanas brīdī: Kārļa Zariņa fonda pilnvarotais pārstāvis Imants Kaps un izglītības un zinātnes ministrs Jānis Gaigals Foto: Arnis Blumbergs, "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!