• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jauni attīstības projekti Jūrmalā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 11.12.1998., Nr. 367/368 https://www.vestnesis.lv/ta/id/50906

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jēkabpils raženākie dārzeņu audzētāji - Salā

Vēl šajā numurā

11.12.1998., Nr. 367/368

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Jauni attīstības projekti Jūrmalā

Par investīcijam nekustamajā īpašumā

MAJA2.JPG (16384 BYTES)
Jaunā būvniecība Mellužos, Kalēju ielā

MAJA1.JPG (29786 BYTES)
Dzīvojamā māja Meža prospektā 5

Šā gada 12.novembrī nekustamo īpašumu firma LATIO prezentēja divus jaunus attīstības projektus Jūrmalā — "Lielupes nams" un "Māja Meža prospektā", kā arī iepazīstināja plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus ar jaunizdoto grāmatu "Māja Jūrmalā", kas tapusi sadarbībā ar Jūrmalas domi.

Apliecinot vēlmi veicināt Jūrmalas nekustamā īpašuma tirgus attīstību un tādējādi arī Jūrmalas pilsētvides, apbūves un infrastruktūras sakārtošanu atbilstoši mūsdienu standartiem un tirgus pieprasījumam, LATIO ir uzsākusi divu jaunu attīstības projektu — "Lielupes nams" un "Māja Meža prospektā" — īstenošanu.

"Mūsu pieredze liecina, ka Jūrmala ir atkal atguvusi savu pievilcību daudzu cilvēku acīs — taču ne vairs kā vasaras sezonas kūrvieta, bet gan kā pastāvīga dzīves vieta gada garumā," teica nekustamo īpašumu firmas LATIO direktors Edgars Šīns. "Šie divi jaunie projekti ir mūsu atbilde tiem cilvēkiem, kuru vēlmi dzīvot Jūrmalā nekustamā īpašuma tirgus līdz šim nav spējis apmierināt. Tajā pašā laikā tas ir arī mūsu priekšstats par Jūrmalas tālākās attīstības perspektīvu, sakņotu tiklab Jūrmalas tradicionālajās apbūves vērtībās, kā arī mūsdienīgos priekšstatos par komfortablu, sakārtotu dzīves telpu."

Projekta "Lielupes nams" ietvaros kopš septembra tiek būvētas sešas vienģimenes mājas Lielupē, Bulduru prospektā. Tās tiek celtas Jūrmalai raksturīgajā trīsdesmito gadu funkcionālisma stilā, tādējādi organiski nodrošinot to arhitektonisko identitāti. Projektu iecerēts pabeigt jau līdz 1999.gada vasaras sākumam. Projekta autors ir Vilnis Štrams (arhitektu birojs "Postform Projekts Rīga"), bet celtniecības darbus veic "Būvniecības dizaina grupa".

Projekta "Māja Meža prospektā" ietvaros tiek piedāvātas sešpadsmit individuālās mājas Dzintaros, Meža prospektā, starp Indras ielu un K.Barona ielu. Paredzēts, ka mājas ekspluatācijā tiks pakāpeniski nodotas līdz 2000.gadam, bet pirmā paraugmāja — līdz 1999.gada vidum.

Projekta "Māja Meža prospektā" (autors Vilnis Štrams, arhitektu birojs "Postform Projekts Rīga") koncepcijas pamatā ir divu atšķirīgu vides plānošanas principu sintēze — gan tradicionālais pilsētplānošanas paņēmiens (perimetrālā apbūve, slēgti iekšpagalmi, izteiksmīgs arhitektūras stils), gan lauku viensētas plānojumam raksturīgās iezīmes.

Projekta "Lielupes nams" mājas paredzētas gan izīrēt, gan pārdot. Savukārt projekta "Māja Meža prospektā" ēkas ir domātas tikai pārdošanai. Šo ēku vidējā cena varētu būt 1300 ASV dolāru par kvadrātmetru. Firma LATIO paredzējusi palīdzēt saviem potenciālajiem klientiem saņemt kredītu uz optimālu termiņu un nosacījumiem kādā no bankām, kas atbalsta šos projektus ar tām izdevīgiem noteikumiem.

LATIO jaunizdotajā grāmatā "Māja Jūrmalā", kas tapusi sadarbībā ar Jūrmalas domi, aplūkotas Jūrmalas pilsētbūvniecības vēsturiskās tradīcijas un tendences, kā arī pēdējo gadu arhitektūras paraugi. Ar šo poligrāfiski augstvērtīgo un informatīvi bagāto izdevumu LATIO, apliecinot atbalstu Jūrmalas domes centieniem vērst Jūrmalu no muzejpilsētas par dinamisku, modernu pilsētu, aicina sabiedrību un profesionāļus skatīt Jūrmalas kultūrvēsturiskās vērtības pilsētas attīstības potenciāla kontekstā.

LATIO — viena no pirmajām un lielākajām daudznozaru nekustamā īpašuma firmām Latvijā — dibināta 1991.gadā, un tai ir filiāles Rīgā un sešās lielākajās Latvijas pilsētās — Jūrmalā, Ventspilī, Liepājā, Valmierā, Jēkabpilī un Talsos. Firmas galvenie darbības virzieni — nekustamā īpašuma pirkšana un pārdošana, īre un noma; juridiskie pakalpojumi, īpašuma vērtēšana un ar nekustamā īpašuma kreditēšanu saistīti pakalpojumi.

LATIO preses dienesta informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!