• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par dzīvojamā fonda finansēšanu Latvijā un Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 18.12.1998., Nr. 375/380 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51002

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par dzīvojamo māju privatizāciju

Vēl šajā numurā

18.12.1998., Nr. 375/380

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par dzīvojamā fonda finansēšanu Latvijā un Eiropas Savienībā

1997.gada rudenī Rīgā notika Dānijas valdības un Pasaules Bankas organizētais seminārs par hipotekāro kredītu. Šī semināra mērķis bija informēt Latvijas ieinteresētās aprindas par hipotekārā kredīta tehniku un tā iespējām, kā arī hipotekārās kreditēšanas sistēmas labvēlīgo ietekmi uz dzīvojamo un celtniecības sektoru, kā arī uz biržu, bankām un naudas līdzekļu ietaupījumu sistēmu kopumā.

Hipotekārās kredītsistēmas izveide, veicinot efektīva kapitāla tirgus attīstību, ir viens no būtiskiem faktoriem, kas veicina Latvijas tuvināšanos Eiropas Savienības līmenim. Viens no svarīgākajiem soļiem šajā procesā bija Latvijas valdības 1998.gada 29.septembrī pieņemtais likums par hipotekārajiem kredītiem. Tam sekoja vairāki administratīvi normatīvie akti par sistēmas uzraudzību, nodrošinot uzticību hipotekārajām ķīlu zīmēm.

Seminārā tika aplūkoti dažādi jautājumi, kas saistīti ar hipotekārās kredītsistēmas izveidi. Seminārā uzstājās virkne autoru no Latvijas, Dānijas, Polijas, Vācijas, kā arī Pasaules Bankas, kuru referāti un atbildes uz jautājumim debatēs ir apkopoti grāmatā. Šī grāmata dod vispārēju priekšstatu un pamatojumu Latvijas valdības pieņemtajam lēmumam un no tā izrietošajiem rezultātiem.

Grāmata iznākusi ar Dānijas valdības finansiālu atbalstu. Lai nodrošinātu grāmatas pieejamību visām ieinteresētajām personām Latvijā un ārzemēs, tā tiek izdota gan latviešu, gan angļu valodā.

Papildu informāciju par grāmatu ir iespējams iegūt Pasaules bankas/Finansu ministrijas tehniskajā vienībā, Smilšu ielā 1/4 vai pa tālruni 7820348.

Gunta Misāne,

EIB Sabiedrisko attiecību

un informācijas speciāliste

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!