• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Latvijas Republikas 7. Saeimas 1998. gada Rudens sesija. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.1998., Nr. 381/383 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51031

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas priekšsēdētāja paziņojums

Par A.Dudeli

Vēl šajā numurā

22.12.1998., Nr. 381/383

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas 7. Saeimas

1998. gada Rudens sesija

5. burtnīca

14. – 21. decembris

Saeimas Prezidija

1998. gada 14. decembra sēdē

1. Sēdē izskatīja 12 saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

2. Izskatīja deputātes S.Dreimanes iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu.

Prezidijs nolēma piešķirt deputātei S.Dreimanei neapmaksātu atvaļinājumu 1998.gada 17.decembrī un ziņot par to nākamajā Saeimas sēdē.

3. Izskatīja deputāta R.Mežecka iesniegumu par atvaļinājuma piešķiršanu 1998.gada 17.decembrī.

Saeimas Kārtības ruļļa 8.panta 1.punkts nosaka, ka deputāts drīkst nepiedalīties Saeimas darbā ne ilgāk kā vienu nedēļu, iepriekš par to paziņojot Prezidijam un izprasot atvaļinājumu. Šīs tiesības viņš var izmantot vienu reizi sesijas laikā.

Sakarā ar to, ka deputāts R.Mežeckis šīs tiesības ir izmantojis un Saeima viņam 10.decembrī jau piešķīra bezalgas atvaļinājumu, Prezidijs nolēma deputātam R.Mežeckim atkārtoti atvaļinājumu nepiešķirt un ziņot par to nākamajā Saeimas sēdē.

4. Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas 1998.gada 17.decembra sēdes darba kārtībā 10 Saeimas deputātu iesniegtu Saeimas lēmuma projektu "Par deputāta K.Petera ievēlēšanu Saeimas Ārlietu komisijā".

5. Prezidijs nolēma iekļaut Saeimas 1998.gada 17.decembra sēdes darba kārtībā 10 Saeimas deputātu iesniegtu Saeimas lēmuma projektu "Par deputāta K.Petera ievēlēšanu Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijā".

6. Apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1998.gada 17.decembra sēdes darba kārtību.

7. Pieņēma zināšanai informāciju, ka par frakcijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētāju ievēlēts A.Požarnovs.

8. Pieņēma zināšanai informāciju, ka izveidota Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Bērnu tiesību aizsardzības apakškomisija.

Par minētās apakškomisijas priekšsēdētāju ievēlēts A.Bērziņš, par priekšsēdētāja biedri ievēlēta A.Prēdele, bet par sekretāri S.Golde.

9. Prezidijs nolēma nosūtīt Mandātu un iesniegumu komisijai Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai kultūras ministres K.Pētersones iesniegumu par 7.Saeimas deputāta mandāta nolikšanu uz ministres amata pildīšanas laiku, Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta ir Inese Birzniece, kā arī Ineses Birznieces iesniegumu, ka viņa piekrīt pildīt 7.Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr K.Pētersone pilda kultūras ministres amatu.

10. Prezidijs nolēma nosūtīt Mandātu un iesniegumu komisijai Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai Ministru prezidenta V.Krištopana iesniegumu par 7.Saeimas deputāta mandāta nolikšanu un Ministru prezidenta amata pildīšanas laiku, Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta ir Monika Zīle, kā arī Monikas Zīles iesniegumu, ka viņa piekrīt pildīt 7. Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr V.Krištopans pilda Ministru prezidenta amatu.

11. Prezidijs nolēma nosūtīt Mandātu un iesniegumu komisijai izglītības un zinātnes ministra J.Gaigala iesniegumu par 7. Saeimas deputāta mandāta nolikšanu uz izglītības un zinātnes ministra amata pildīšanas laiku, Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju par to, ka nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta ir Rolands Repša, kā arī Rolanda Repšas iesniegumu, ka viņš atsakās no 7. Saeimas deputāta mandāta uz laiku, kamēr J.Gaigals pilda izglītības un zinātnes ministra amatu.

12. Prezidijs nolēma nosūtīt Mandātu un iesniegumu komisijai ārlietu ministra V.Birkava iesniegumu par 7. Saeimas deputāta mandāta nolikšanu uz ārlietu ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, ka nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta ir Jānis Bakmanis.

Jāņa Bakmaņa iesniegumu par to, ka viņš piekrīt pildīt 7. Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr V.Birkavs pilda ārlietu ministra amatu, Prezidijs vēl nav saņēmis.

13. Prezidijs nolēma nosūtīt Mandātu un iesniegumu komisijai finansu ministra I.Godmaņa iesniegumu par 7. Saeimas deputāta mandāta nolikšanu uz finansu ministra amata pildīšanas laiku, kā arī Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, ka nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta ir Einars Fogels.

Einara Fogela iesniegumu par to, ka viņš piekrīt pildīt 7. Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr I.Godmanis pilda finansu ministra amatu, Prezidijs vēl nav saņēmis.

14. Prezidijs nolēma nosūtīt Mandātu un iesniegumu komisijai Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai valsts ieņēmumu valsts ministres A.Počas iesniegumu par 7. Saeimas deputāta mandātu nolikšanu uz valsts ieņēmumu valsts ministres amata pildīšanas laiku, Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju, ka nākamais kandidāts no tā paša deputātu kandidātu saraksta ir Tadeušs Ketlers, ka arī Tadeuša Ketlera iesniegumu, ka viņš piekrīt pildīt 7. Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr A.Poča pilda valsts ieņēmumu valsts ministres amatu.

15. Prezidijs nolēma nosūtīt Mandātu un iesniegumu komisijai iekšlietu ministra R.Jurdža iesniegumu par to, ka viņš noliek 7. Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr viņš pilda iekšlietu ministra amatu.

16. Pieņēma zināšanai Saimnieciskās komisijas lēmumu jautājumā par goda plāksnes novietošanu Saeimas ēkas Jēkaba ielā 11 vestibilā.

17. Pieņēma lēmumu par Saeimas sēžu kavējumu izskatīšanas kārtību.

18. Pieņēma izdevumu tāmi semināram "Latvijas integrācija Eiropas Savienībā — institucionālais aspekts."

19. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: E.Inkēnam (Saeimas 10. decembra sēdē); V.Makarovam (Saeimas 3.decembra sēdē); A.Seikstam (Saeimas 10. decembra sēdē).

20. Apstiprināja komadējumus:

1) Saeimas priekšsēdētāja biedram G.Bojāram 1998. gada 17. un 18. decembrī uz Liepājas ekonomiskās zonas un 13 uzņēmumu prezentācijas pasākumu Maskavā (Krievija);

2) Eiropas drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas vadītājam A.Kalvītim un delegācijas sekretāram I. Aizstrautam laikā no 1999. gada 14. janvāra līdz 17. janvārim uz Eiropas drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas Patstāvīgās komitejas sēdi Vīnē (Austrija);

3) Saeimas Eiropas lietu komisijas konsultatntei I.Kriškānei un Starpparlamentu attiecību biroja vecākajai konsultantei S.Bērziņai laikā no 1998. gada 27. decembra līdz 1999. gada 4. janvārim uz semināru Bonnā (Vācija).

21. Pieņēma zināšanai šādus pārskatus par komandējumiem:

1) informāciju par Saeimas priekšsēdētāja J.Straumes darba vizīti Francijas Republikas Senātā 1998. gada 2. un 3. decembrī;

2) Aizsardzības un iekšlietu komisijas sekretāra J.Dalbiņa pārskatu par vizīti Eiropas Parlamentā Briselē 1998. gada 24. un 25. novembrī;

3) deputāta A.Kiršteina pārskatu par piedalīšanos konferencē Ļubļanā laikā no 1998. gada 4. decembra līdz 6. decembrim.

Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!