• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 22. decembra sēdē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 23.12.1998., Nr. 384 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51059

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 22. decembra sēdē (turpinājums) Pēc Ministru kabineta 22. decembra sēdes

Vēl šajā numurā

23.12.1998., Nr. 384

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valdībā

Ministru kabineta 22. decembra sēdē

Akceptēti noteikumi "Medicīniskās pretindikācijas, kuras liedz iegūt dzelzceļa speciālista kvalifikāciju un pildīt šos pienākumus".

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 15.jūlija noteikumos Nr.251 "Studējošo kreditēšanas noteikumi". Noteikti gadījumi, kad kredītu pēc augstskolas beigšanas dzēš no valsts budžeta līdzekļiem. Kredīts tiks dzēsts, ja kredīta ņēmējs kļūst par darbinieku tajās valsts un pašvaldību institūcijās un profesijās, kuru sarakstu, kā arī attiecīgo speciālistu skaitu pēc ministru iesnieguma apstiprinājis Ministru kabinets, kā arī tiks dzēsti 30 procenti no kredīta, ja kredīta ņēmējam (vai viņa laulātajam) piedzimst bērns.

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1998.gada 31.marta noteikumos Nr.111 "Galvojumu iesniegšanas un pieņemšanas kārtība Valsts ieņēmumu dienesta muitas iestādēs". Tie precizē licences veidu, kas jāsaņem apdrošināšanas sabiedrībai, kas vēlas iegūt galvinieka statusu, kā arī noteiks minimālo vispārējā galvojuma summu atkarībā no preču veida un galvojuma apjomu no iespējamā muitas parāda summas.

Valdība akceptēja grozījumu Ministru kabineta 1998.gada 13.janvāra noteikumos Nr.12 "Noteikumi par iedzīvotāju gada ienākumu deklarāciju". Grozījumi noteikumos izdarīti, lai novērstu to pretrunas ar izdarītajiem grozījumiem likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli".

Akceptēts rīkojums "Par uzņemšanu Latvijas pilsonībā naturalizācijas kārtībā". Pilsonība piešķirta 306 pilsonības pretendentiem, tai skaitā 24 viņu nepilngadīgajiem bērniem.

Ministru kabinets akceptēja noteikumus "Nelaimes gadījumu darbā izmeklēšanas un uzskaites kārtība". Noteikumos izslēgta prasība pašvaldībām veidot nelaimes gadījumu izmeklēšanas komisiju mazajos uzņēmumos, palielināta Valsts darba inspekcijas loma, kā arī izdarīti strukturāli un redakcionāli precizējumi.

Akceptēti "Noteikumi par individuālajiem aizsardzības līdzekļiem". Šie noteikumi nosaka individuālos aizsardzības līdzekļus, to iedalījumu grupās un tiem noteiktās prasības lietotāja veselības un dzīvības aizsardzībai no kaitīgajiem un bīstamajiem darba vides faktoriem, lai varētu piedāvāt attiecīgos aizsardzības līdzekļus Latvijas tirgū — pārdodot, dāvinot vai nododot lietošanā pret atlīdzību vai bez tās. Labklājības ministrijai uzdots līdz 1999.gada 1.novembrim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par kompetento atbilstības novērtēšanas institūciju pilnvarošanu individuālo aizsardzības līdzekļu atbilstības novērtēšanai un līdz 1999.gada 1.novembrim iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par individuālo aizsardzības līdzekļu tirgus uzraudzības institūcijas noteikšanu.

Akceptēti noteikumi "Alkohola, narkotisko vielu un psihotropo vielu ietekmes pārbaudes kārtība". Tie nosaka kārtību, kādā gadījumos, kad likums paredz disciplināru, administratīvu vai kriminālu atbildību par alkohola, narkotisko vielu un psihotropo vielu lietošanu, tiek veikta transportlīdzekļa vadītāja pārbaude un medicīniskā pārbaude.

Akceptēts un nosūtīts izskatīšanai Saeimā grozījumu projekts Valsts statistikas likumā. Likumu paredzēts papildināt ar normu, kas uzdod Ministru kabinetam noteikt kārtību, kādā izstrādājama un ieviešama vienotās ekonomiskās informācijas klasifikācijas sistēma.

Valdība akceptēja "Instrukciju par gada publisko pārskatu sagatavošanas kārtību". Šī instrukcija noteiks kārtību, kādā ministrijas un to pakļautībā un pārraudzībā esošās iestādes, Eiropas integrācijas birojs un Valsts pārvaldes reformas birojs sagatavo un izplata publiskos gada pārskatus, lai informētu sabiedrību par darbības mērķiem un rezultātiem, par tām piešķirto budžeta līdzekļu racionālu un efektīvu izlietošanu, kas nodrošinātu valsts budžeta izpildes informācijas pieejamību un atklātību".

Akceptēti grozījumi Ministru kabineta 1995.gada 22.aprīļa noteikumos Nr.116 "Ministru kabineta Atzinības raksta nolikums".

Valdība akceptēja rīkojumu "Par Ministru kabineta Apbalvošanas padomi". Par padomes priekšsēdētāju apstiprināts labklājības ministrs Vladimirs Makarovs.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1997.gada 24.decembra rīkojumā Nr.647 "Par Latvijas un Krievijas starpvaldību komisiju". Par komisijas vadītāju apstiprināts Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministrs Anatolijs Gorbunovs.

Akceptēts rīkojums "Par civilā dispečera darbvietas aprīkojuma iegādi Latvijas informācijas un kaujas vadības centram". Rīkojums paredz ar dispečera darba vietas aprīkojuma iegādi saistītos izdevums 90 000 latu apmērā segt no Aizsardzības ministrijai 1998.gada budžeta apakšprogrammas "Valsts gaisa kontrole un aizsardzība" investīciju programmā "Gaisa telpas kontroles sistēmas izveidošana" paredzētajiem līdzekļiem un 60 000 latus paredzēt 1999.gada budžeta programmas "Starptautiskā sadarbība, piedalīšanās starptautiskajās operācijās" investīciju programmā.

Akceptēti noteikumi "Bibliotēku pārvaldes nolikums". Pārvalde ir Kultūras ministrijas pārraudzībā esoša valsts civiliestāde, kas izstrādā bibliotēku darba attīstības stratēģiju un realizē valsts politiku bibliotēku jomā.

Akceptēts grozījums Ministru kabineta 1998.gada 24.augusta rīkojumā Nr.421 "Par Valsts īpašuma privatizācijas fonda līdzekļu izlietošanas programmu 1998.gadam".

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!