• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Lai "Preses nams" iegūst otro elpu Par tirdzniecības starpnieka licencēm un izsoļu noteikumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 30.01.1998., Nr. 26/27 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51198

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Latvijas Mazo un vidējo uzņēmumu attīstības Nacionālā programma. 1997-2001

Vēl šajā numurā

30.01.1998., Nr. 26/27

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Lai “Preses nams” iegūst otro elpu

Informējot par uzņēmumu privatizāciju

Kāds nākotnē varētu būt Preses nams? Kāds tas būs, ja tajā ar savu kapitālu ienāks ārzemju investors? Aizvadītajā gadā “LV” jau rakstīja, ka arī akciju sabiedrība “Preses nams” — lielākā tipogrāfija Baltijas valstīs — pakāpeniski gatavojas privatizācijai. Un, šķiet, Preses namā strādājošos, vairāk nekā jebkura cita uzņēmuma darbiniekus, patiesi satrauc nākotne. Ja šis labi ieregulētais mehānisms, par kuru Preses nama prezidents Kazimirs Dundurs gadiem ilgi cīnījies un pratis izkulties no visgrūtākajām situācijām, nonāks tāda īpašnieka rokās, kurš vēlēsies pārvērst divdesmitstāvīgo namu par supermārketu vai izklaides vietu, tā varētu būt traģēdija visai Latvijas presei un Latvijas žurnālistiem. Tālab arī šī tikšanās nedēļas sākumā ar Privatizācijas aģentūras ģenerāldirektoru Jāni Nagli , ar tās juridisko direktoru Viktoru Šadinovu un Gintu Vilgertu , kurš ir atbildīgs par objekta privatizācijas projektu. Uzaicināts bija arī a/s “Preses nams” prezidents Kazimirs Dundurs .

Pašlaik notiek pārrunas ar daudzām privatizācijā ieinteresētajām firmām. Ir nepieciešams piesaistīt kapitālu naudas veidā. Investora piesaiste varētu dot ļoti būtisku pavērsienu “Preses nama” liktenī. Akciju sabiedrības valdes pārstāvji vēlējās uzzināt, kādi ir iespējamie kandidāti uz privatizāciju, taču šādas ziņas netiek izpaustas. Kļuva zināms vien tik, ka pieci seši investori apstiprinājuši savu interesi par šo objektu. Runājot par paredzamo izsoli — tā būs rakstiska (savulaik tā tika izsolītas arī Latvijas Bankas nodaļas), piedāvātā cena atradīsies slēgtā aploksnē. Starp citu, ne vien ārzemju investoriem ir interese par izsolāmo objektu. Savu vēlmi iesaistīties izteikušas arī vietējās izdevniecības.

Dažas no ieinteresētajām personām izteikušās, ka tipogrāfijai nākotnē te nevajadzētu atrasties. Taču privatizācijas noteikumos būs iestrādātas speciālas normas par līdzšinējās darbības profila saglabāšanu. “Preses namam” būtu izdevīgi, ja vairāki miljoni dolāru tiktu investēti jaunu tipogrāfijas mašīnu iegādei, jo tā ir būtiska nepieciešamība. BetÉ Privatizācijas aģentūra acīm redzot šādus noteikumus investoriem diktēt nevar.

Februārī tiks apstiprināti “Preses nama” privatizācijas noteikumi. Notiks arī akcionāru pilnsapulce. Privatizācijas aģentūra apsolījusi rast iespējami saprātīgus risinājumus, cenšoties, lai stratēģiskajam investoram nebūtu ietekmes uz Latvijas presi.

“Strādāju šeit tikai tādēļ, ka pēc pirmās un otrās mašīnas nopirkšanas gribu redzēt arī citas jaunas mašīnas,” sacīja “Preses nama” prezidents Kazimirs Dundurs. “Vēlos redzēt, kā “Preses nams” iegūst otro elpu un spēj konkurēt pasaules tirgū. Bet, ja uzzināšu, ka te būs tirgotava, tūlīt pat no darba aiziešu.”

Armīda Priedīte, “LV”


Ekonomikas ministrijas

Licencēšanas komisija

Sēdes protokols Nr. 79 1998. gada 22. janvāris

Par tirdzniecības starpnieka licencēm un izsoļu noteikumiem

1. Par tirdzniecības starpnieka licences piešķiršanu SIA “ELANS IN”

É

Nolemj: piešķirt tirdzniecības starpnieka licenci SIA “ELANS IN”.

2. Par licences S352/1 atjaunošanu SIA “LOTTE”

É

Nolemj: atjaunot SIA “LOTTE” licenci S352/1 ar 26.01.1998.

3. Par licences S5/1 anulēšanu SIA “SAKA”

É

Nolemj: sakarā ar to, ka nav izpildīts licences atjaunošanas nosacījums (2.10.97. sēdes prot. nr. 75, 4. punkts), anulēt SIA “SAKA” licenci S5/1.

4. Par izsoļu noteikumiem

1. Par a/s “Latvijas Tirdzniecības banka” (S110/1) iesniegtajiem papildinājumiem un grozījumiem:

É

Nolemj: apstiprināt a/s “Latvijas Tirdzniecības banka” (S110/1) iesniegtos papildinājumus un grozījumus ar nosacījumu, ka tiks veikti attiecīgi grozījumi;

2. Par SIA “MALEKS–S” (S40/1) iesniegtajiem izsoļu noteikumiem (atkārtoti):

É

Nolemj: apstiprināt SIA “MALEKS–S” (S40/1) iesniegtos izsoļu noteikumus;

3. Par SIA “LOTTE” (S352/1) iesniegtajiem izsoļu noteikumiem:

É

Nolemj: apstiprināt SIA “LOTTE” iesniegtos izsoļu noteikumus;

4. Par SIA “INVEST DL” (S375/1) iesniegtajiem izsoļu noteikumiem:

É

Nolemj: apstiprināt SIA “INVEST DL” iesniegtos izsoļu noteikumus.

5. Par BAS “Kurzemes vērtspapīri” (S355/2) privatizācijas sertifikātu tipveida pārdevuma pirkuma līgumu

É

Nolemj: apstiprināt BAS “Kurzemes vērtspapīri” (S355/2) privatizācijas sertifikātu tipveida pārdevuma pirkuma līgumu.

6. Par PSINC iesniegumu par tirdzniecības starpniekiem

É

Nolemj: brīdināt tirdzniecības starpniekus, ka licences tiks apturētas pirmajā savlaicīga pārskata neiesniegšanas gadījumā:

— a/s “Baltijas finansu partneri” (S305/5) triju mēnešu laikā (līdz 29.04.98.),

— a/s “Parekss banka” (S26/5), VAS “Latvijas Krājbanka” (S66/1), SIA “Bizness un Serviss” (S204/1) viena mēneša laikā (līdz 1.03.98.).

É

7. Dažādi

É

Nolemj: É Atgādināt visām kopīgo ieguldījumu sabiedrībām, ka jāiesniedz neauditēti gada starpziņojumi par sabiedrību un fondiem.

É

Sēdes vadītājs — komisijas priekšsēdētāja vietnieks A. Bernāns

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!