• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" - pie Jums dodas 4.burtnīca. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1998., Nr. 84/85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51248

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta 28.marta sēdē

Vēl šajā numurā

31.03.1998., Nr. 84/85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

"Latvijas Vēstnesis. Dokumenti" — pie Jums dodas 4.burtnīca

Godātie lasītāji, kārtējā valsts normatīvo tiesību aktu burtnīca pie Jums devusies ar vienu ļoti apjomīgu dokumentu — 10.februārī izdotajiem Ministru kabineta "Noteikumiem par valsts statistisko informāciju 1998.gadā". Tie reglamentē kārtību, kādā Centrālā statistikas pārvalde iegūst, apkopo un publicē informāciju pa valsts sociālo un ekonomisko stāvokli. Noteikumu pielikumā "Centrālās statistikas pārvaldes statistiskās informācijas valsts programma 1998.gadam" norādītas informācijas iegūšanas metodes un apjoms. Valsts programma, tāpat kā iepriekšējā gadā, sastāv no 29 tematiskajām daļām: Valsts finanses, bankas un naudas apgrozība, Demogrāfiskā statistika, Izglītības un zinātnes statistika, Darba statistika, Konjunktūras un patērētāju apsekojumi, Centrālās statistikas pārvaldes uzņēmumu reģistrs u.c. Katrā daļā ir īss metodoloģisks apraksts un tabula ar informācijas saturu, tās iegūšanas avotu, periodiskumu un metodi.

Atšķirībā no iepriekšējā gada šogad tabulas ir papildinātas ar jaunu aili, kurā norādīta koordinējošā starptautiskā organizācija. Tas dod ieskatu par informācijas atbilstību starptautiskajiem standartiem. Vairākos gadījumos izdevumi daļēji vai pilnīgi tiek segti no PHARE nacionālās programmas fondiem. Tāda, piemēram, ir informācijas ieguve par ēnu ekonomiku — statistiskajos pārskatos neuzrādīto preču, pakalpojumu, eksporta un importa apjomu. Šim nolūkam tiks veikti apsekojumi un nacionālo kontu sistēmas aprēķini, izmantojot ārzemju ekspertu pieredzi. Jauna, līdz šim neapkopota, vai arī atbilstoši ES prasībām pilnveidota informācija tiks vākta daudzās nozarēs. Piemēram, demogrāfiskās statistikas daļā tāda ir informācija pašvaldību finansu izlīdzināšanas sistēmas aprēķiniem un īpaši atbalstāmo reģionu statusa piešķiršanai. Informācijas iegūšanas metodes ir dažādas: aprēķini, pilns apsekojums vai arī izlases veidā. Vienkāršās gadījuma izlases rezultātā iegūtie dati ar matemātisku aprēķinu palīdzību tiek vispārināti un nodrošina pietiekamu precizitāti, tajā pašā laikā ļaujot samazināt apsekošanas izmaksas. Jūsu "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!