• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas dokumenti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.1998., Nr. 84/85 https://www.vestnesis.lv/ta/id/51259

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas dokumenti

Vēl šajā numurā

31.03.1998., Nr. 84/85

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Latvijas Republikas 6. Saeimas

1998. gada Ziemas sesija

11. burtnica

23. marts ó 30. marts

Saeimas Prezidija 1998. gada 23. marta sēdē

1. Saeimas Prezidijs nolēma sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi šā gada 26. martā pulksten 9.00 un izsludināt šādu sēdes darba kārtību:

Likumprojekts "Grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā". (3.lasījums) (Juridiskā komisija)

2. Sēdē izskatīja astoņus saņemtos likumprojektus, par kuriem Prezidijs līdz ar savu atzinumu par to tālākvirzīšanu ziņos Saeimas sēdē.

3. Saeimas Prezidijs apstiprināja izsludināšanai Saeimas 1998. gada 26. marta sēdes darba kārtību. Sēdes sākums — pēc ārkārtas sēdes slēgšanas.

4. Prezidijs izskatīja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja A.Rubina iesniegumu par Saeimas deputātu ārvalstu komandējumiem.

Prezidijs nolēma nemainīt lēmumus attiecībā uz Ārlietu komisijas delegācijas vizītēm Čehijas Republikā un Lietuvas Republikā.

Prezidijs uzdeva Saeimas Kancelejai kopā ar Starpparlamentu attiecību biroju sagatavot atbildi jautājumā par līdzekļu izlietojumu Saeimas deputātu komandējumiem.

Prezidijs vērsa uzmanību uz to, ka Saeimas Revīzijas komisija jau ir apkopojusi datus par to, kādu summu katrs deputāts ir iztērējis ārvalstu komandējumiem 6. Saeimas pilnvaru laikā.

Prezidijs noraidīja Ārlietu komisijas priekšsēdētāja A.Rubina lūgumu turpmāk visus Saeimas komandējumus, kas saistīti ar Latvijas Republikas ārpolitisko darbību, saskaņot ar Ārlietu komisiju, jo Kārtības rullis šādu kārtību neparedz.

Kārtības ruļļa 23. panta 5. punkts noteic, ka Prezidijs lemj par komandējumiem un to apmaksu.

5. Izskatīja deputātu iesniegumus un attaisnoja kavējumus: E.Inkēnam (Saeimas 11. un 12. marta sēdē); J.Jurkānam (Saeimas 19. marta sēdē); J.Kalviņam (Saeimas 11. un 12. marta sēdē); R.Marjašai (Saeimas 2. marta ārkārtas sēdē un 5. marta sēdē); A.Seikstam (Saeimas 19. marta sēdē); J.Urbanovičam (Saeimas 19.marta sēdē).

6. Piešķīra komandējumus:

1) Eiropas lietu komisijas konsultantam I.Solimam un Juridiskā biroja konsultantam M.Katlapam laikā no 1998. gada 1. aprīļa līdz 3.aprīlim uz Briseli (Beļģija);

2) Juridiskā biroja konsultantei I.Bārenītei un Starpparlamentu attiecību biroja vadītājai S.Paurai laikā no 1998. gada 25. marta līdz 28. martam uz Hāgu (Nīderlande).

7. Izskatīja Satversmes tiesas iesniegumu par to, ka šā gada 15. aprīlī Satversmes tiesā tiks izskatīta lieta "Par Latvijas Republikas Augstākās padomes 1992. gada 15. septembra lēmuma "Par Latvijas Republikas likuma "Par nekustamā īpašuma piespiedu atsavināšanu valsts vai sabiedriskajām vajadzībām" spēkā stāšanās kārtību" 2. punkta (1996.gada 19.decembra likuma redakcijā atbilstību 1950. gada 4. novembra Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas Pirmā protokola 1.pantam", kurā aicināts piedalīties arī Saeimas pārstāvis.

Prezidijs nolēma nosūtīt minēto iesniegumu Juridiskajai komisijai izskatīšanai un Saeimas lēmuma projekta sagatavošanai.

Saeimas sekretāra biedrs M.Rudzītis

Saeimas Prezidija lēmums

Par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu

1998.gada 26.martā

Saeimas Prezidijs nolemj:

Sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi šā gada 26.martā pulksten 9 un izsludināt šādu sēdes darba kārtību:

Likumprojekts "Grozījumi Saeimas vēlēšanu likumā". (3.lasījums) (dok. nr.3868, nr.3868a, nr.3963) (Juridiskā komisija)

Saeimas priekšsēdētāja vietā

Saeimas priekšsēdētāja biedrs A.Ameriks

Rīgā 1998.gada 23.martā Saeimas sekretārs I.Bērziņš

 

 

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!